Inspiratie voor fantastische cadeaus in de kraamweek

Als je zus of een goede vriendin binnenkort een kindje verwacht, ben je waarschijnlijk nu al op zoek naar leuke cadeaus die je in de kraamweek kunt geven. Voor iemand die zo dichtbij je staat, wil je natuurlijk wel iets speciaals doen. Eens iets anders dan enkel een setje kleding, een mutsje of een speelgoedje. Maar wat is nu echt speciaal? Wat zijn nu écht leuke cadeaus om in de kraamweek te geven? In dit artikel vind je nodige inspiratie waarmee je haar gegarandeerd heel gelukkig maakt.

Foto door Trang Doan via Pexels

Cadeaus in de kraamweek voor haar

Het komt geregeld voor dat er allemaal cadeaus in de kraamweek voor de baby worden gegeven, maar de kraamvrouw volledig wordt vergeten. Hoewel het uiteraard leuk is om iets aan de baby te geven, mag zij dan ook zeker niet vergeten worden. Ze heeft daarnet een fysieke marathon afgelegd. Bevallen is niet alleen hard werken, maar ook een fysieke- en mentale uitputtingsslag. Een cadeau is dan ook zeker wel op zijn plaats. Denk aan dingen waarmee ze zichzelf eens kan verwennen of sneller door kan opknappen.

Een fruitmand laten bezorgen bijvoorbeeld. Voldoende vitamines en mineralen om weer bij krachten te komen. Ook goed voor de vrouw die borstvoeding geeft. Zij heeft namelijk nog net wat meer gezonde voedingswaarden nodig om haar kindje te kunnen voeden en zelf ook aan te sterken.

Ook leuk om een mandje met allemaal fijne verzorgingsproducten cadeau te doen. Een heerlijke douchegel en bodylotion om eens uitgebreid te kunnen douchen. Inclusief de eventuele belofte dat jij in die tijd wel voor de kleine zorgt. Een mooier cadeau in de kraamweek kan je niet geven.

cadeaus in de kraamweek

Een kraammand

Vind je het niet leuk om slechts één cadeau te geven? Kies er dan voor om een kraammand cadeau te doen. Een mand met circa tien cadeaus waarbij ze elke dag een cadeautje kan openen. Je bepaalt geheel zelf wat je in de mand stopt. Het leuke daaraan is dat je de totale kosten voor het cadeau zo hoog of laag kunt houden als jezelf wilt en tegelijkertijd iets geeft waar de kraamvrouw en haar partner de hele kraamweek plezier van hebben.

Maar wat stop je dan in een kraammand? Dat kan werkelijk van alles zijn. Van verzorgingsproducten tot speelgoed en persoonlijke items.

cadeaus in de kraamweek

Blijvende cadeaus in de kraamweek

Het is natuurlijk heerlijk om voor kleine kleertjes te shoppen, maar het is niet echt iets waar ze maanden plezier aan zullen beleven. Vooral die allereerste maanden groeien baby’s als kool. Meestal doen ze niet langer met één maand, soms zelfs nog korter. Dat ene dure setje zal dus niet vaak gedragen worden. Voor dat geld kan je dus beter kleding in een grotere maat kopen óf een blijvend cadeau kiezen. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerd besteksetje met naam of een stoel of speelgoedkist met naam, geboortedatum en gewicht. Dit zijn van die dingen die altijd met plezier gebruikt zullen worden en – indien ze niet meer gebruikt worden – een mooie herinnering zullen blijven. 

Wat vond jij het fijnste cadeau in de kraamweek?

Lees ook deze blog met tips voor de kraamvisite

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.