Skip to Content

Gel nagellak kleuren – een verslavende hobby

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik dol op nagellak. De kleuren kunnen me niet gek genoeg zijn en ook de glitters mogen natuurlijk niet ontbreken. De voorraad gewone nagellak heb ik nog steeds en dat vind dochterlief maar al te leuk. Tegenwoordig ben ik meer van gel nagellak kleuren. Sinds kort ben ik weer 15 kleuren rijker en ook een betere nagelvoorbereiding!

De voorbereiding voor gel nagellak

Mijn gellak uit China blijkt hoogstens een week zitten. Op zich vind ik dat niet vervelend, ik hou van afwisseling en zou echt gek worden als ik 3 weken lang dezelfde gel nagellak kleur zou moeten dragen. Maar toch irriteert het mij ook wel. Wat research en feedback van mijn nichtje kwam ik er ook achter dat mijn voorbereiding niet helemaal in orde is. Dus ik neem je in deze blog ook mee in hoe je je nagels het beste voorbereidt.

mistero milano benelux nagelvijl

Oude gel nagellak kleuren verwijderen en nagel bufferen

Je begint altijd met de oude gel nagellak kleuren te verwijderen. Dit kan met pure aceton, maar dit is natuurlijk slecht voor je huid. Beter kun je de nagellak verwijderen met een goede nagelvijl. 80/100 gebruik je om de oude lak te verwijderen. Je duwt de nagelriemen zachtjes naar achteren en zorgt dat de lengte naar wens is. Vijlen is beter voor je nagels dan knippen.

Een nagelvijl met 180 / 240 gebruik je om de nagels zachtjes op te duwen zonder krassen te maken. Eventueel kun je ook speciale bufferblokken kopen om je nagels te bufferen. Je nagels moeten zo egaal mogelijk zijn om daarna een mooie nieuwe laag nagellak aan te kunnen brengen. Maar voor je aan de slag gaat met je nieuwe gel nagellak kleuren zijn er nog een paar belangrijke stappen!

nail prep en primer

Ontvetten, preppen en primen

Als je klaar bent met vijlen is het tijd om te ontvetten. Gewoon simpel met zeep en water is prima, maar zorg dat je een schone handdoek gebruikt. Daarna niet meer aan je gezicht of iets anders komen dus!

Wat ik eerder nog niet had, maar nu wel is de nail prep. Dit product verwijdert vocht uit de natuurlijke nagelplaat. Dit gebeurt alleen in het bovenste gedeelte waardoor de nagelplaat tijdelijk uitdroogt. Je brengt het heel dun aan en moet het helemaal laten verdampen voor je aan de slag gaat met de volgende stap. Door de nail prep blijft de primer beter kleven tussen nagel en de basecoat in.

Ook de primer moet dun aangebracht worden op de nagel waarbij je de nagelriemen moet vermijden. Na verdamping laat de primer een kleverige laag achter.

Ik ontving de delicato primer. Deze heeft een zuurvrije formule die geen irritatie zal veroorzaken. Het hoofdbestandsdeel van deze primer is ethylacetaat, hierdoor is er maar een minimum aan zure stoffen aanwezig. Het is dus de ideale primer voor mensen met een gevoelige huid of met zichtbare schade aan de nagelplaat en nagelriemen.

Gel nagellak kleuren de volgende stappen

Eindelijk is het tijd geworden om de UV lamp erbij te pakken en de potjes lak. Je begint altijd met een laag base coat. Onthoud dat waar de base coat gaat, de kleur ook naartoe gaat. Zorg dus dat je base coat niet tegen je nagelriemen aankomt, maar er 1mm vanaf zit. Even onder de lamp en dan door naar mijn lievelingstap!

nagelwiel

Gel nagellak kleuren en de keuze is reuze. Ik gebruik altijd een nagelwiel of nagelwaaier om de kleuren nagellak op te zien. Ik let op de seizoenen, feestdagen, bijzondere gebeurtenissen en mijn gemoedstoestand bij de keuze van de kleur. Vaak wil ik een glimmertje of glitter over een kleur heen, maar soms kies ik ook voor doffe nagellak.

Prachtige kwaliteit gel nagellak kleuren

Wat mij opvalt bij de gellak van Mistero Milano is dat 1 laag al dekkend genoeg is. De kleuren zijn consistent van kleur. Dat kan ook anders is mijn ervaring en ik ben er erg blij mee!

De eerste keer koos ik voor Brad Pit Stop uit de Without Brakes collectie, en de tweede keer uit dezelfde collectie voor Pink Arrow. Prachtig dekkend en het lakt heerlijk. Ik ben er erg blij mee.

Tijd voor de top coat. Ik heb de minerale base- en top coat gekregen waar ook nog eens een mooie ketting met rozenkwarts bijzit. In beide coats zitten namelijk bestanddelen van de rozenkwarts waardoor de nagel extra sterk wordt.

Gel nagellak kleuren ik kan er nooit genoeg van hebben. Mistero Milano Benelux heeft prachtige nagellak kleuren van goede kwaliteit

En de volgende keer?

Ik heb ook nog 10 gel nagellak kleuren uit de Hello Color collectie en ik heb er nog meer op mijn wensenlijstje staan. Sja wat kan ik zeggen, sommige vrouwen sparen handtassen, anderen schoenen en ik spaar nagellak! Ik geniet echt van mooie kleuren op mijn nagels.

Gel nagellak kleuren ik kan er nooit genoeg van hebben. Mistero Milano Benelux heeft prachtige nagellak kleuren van goede kwaliteit

Wat voor nagel producten gebruik jij?

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.