Skip to Content

Feestelijke nagels met gellak en een stempel

Mensen die mij goed kennen of vaak zien weten dat ik elke twee weken andere nagels heb. Het begon al als tiener waarmee ik een collectie behaalde van 100 kleuren gewone nagellak. Inmiddels heb ik ook 100 kleuren gellak in huis en vond ik het tijd worden om feestelijke nagels te maken met weer wat nieuwe uitdagingen. Namelijk stempelen, dotting en andere technieken op nagels.

feestelijke nagels gellak uvlamp mistero milano

Verslaafd aan nagellak

Sinds een jaar of 5 ben ik overgegaan op gellak in plaats van gewone nagellak. Ik merkte dat de gewone nagellak te snel van mijn nagels afging door het vele handen wassen, maar ook doordat ik door mijn ADHD veel met mijn vingers bezig ben. Frunniken, knutselen en tikken op de laptop zorgden altijd voor beschadigingen en dat vond ik zonde. Zeker als je veel moeite hebt gestopt in feestelijke nagels en het dan voelt dat je al die moeite voor niks hebt gedaan.

Mijn nagels zijn inmiddels helemaal gewend en groeien mooi lang door de stevigheid van de gellak. Mocht er eens een afbreken kun je dit repareren door builder gel aan te brengen. Ook ideaal als je een scheurtje hebt in je nagel. Builder gel is geschikt om je natuurlijke nagelplaat te verlengen, te versterken en op te bouwen. De UV builder gels zijn verkrijgbaar in twee kleurvarianten – roze en transparant gel. De builder gel pink zorgt ervoor dat je oneffenheden in de natuurlijke nagel kan camoufleren. Door builder gel clear zal je geen last hebben van verkleuringen van je cover of je gebruikte gellak kleur. Je kan het aanbrengen op de natuurlijke nagel, of gebruiken met tips of sjablonen om nagelverlengingen te maken. BIAB is Builder In A Bottle, perfect voor een stevige nagel dus!

feestelijke nagels stempelplaat stempel clear stempellak

Feestelijke nagels met gellak – Benodigdheden

Om feestelijke nagels te maken heb je een aantal dingen nodig:

 • UV Lamp
 • Gellak in leuke kleuren
 • Stempellak (let op dit bestaat als gellak maar ook als gewone lak)
 • Stempelplaten
 • Stempelkussen
 • Base & Topcoat
 • Dotpenselen
 • Penselen
 • Alcohol 70%
 • NagelClear
stempelplaat kerst en winter

Bij Mistero Milano kun je alles in 1 keer aanschaffen. De stempellak van B. Loves Plates heeft een zeer hoge pigmentatie. De consistentie van de lak is redelijk dik, waardoor het stempelen eenvoudiger wordt.

Aan de slag met stempelplaten

Ik koos 2 verschillende stempelplaten: Kerst en winter om de komende weken lekker aan de slag te gaan met feestelijke nagels. Maar ze hebben nog veel meer keuze in sjablonen. En echt ideaal om snel een leuke nagel te krijgen. ( Ook voor kinderen dus met de stempellak). Bij de stempel clear zit ook een schaper om het overtollige lak weg te halen. Daarna moet je snel de stempel erop zetten en deze in een vloeiende beweging weer op je nagel zetten.

Met geluk blijft de stempellak dan aan de stempel zitten en kun je deze vervolgens op je nagel zetten. Het is namelijk wel een secuur werkje. Je moet het sjabloon van te voren goed schoonmaken en ontvetten met alcohol en zorgen dat de stempelclear ook droog en schoon is.
Als je voldoende lak gebruikt, het overtollige weg haalt en de stempel er met een vloeiende licht drukkende beweging overheen haalt en het dan weer met een vloeiende licht drukkende beweging over je gelnagel zet komt het goed! Oefening baart echt kunst kan ik inmiddels uit ervaring zeggen.

Feestelijke nagels met andere technieken

Inmiddels heb ik vele Tiktok filmpjes bekeken met feestelijke nagels speciaal voor Kerst en zie al dat ik nog een lange weg te gaan heb. Mocht je TikTok hebben kijk dan zeker even bij de accounts van June Nails, yourfavbabe en nails by lulù. Daar zag ik prachtige voorbeelden die ik allemaal wil gaan oefenen.

Afijn mijn eerste pogingen mislukten omdat ik de plaat schoonmaakte met de clear die veel te vettig was. Na te zijn overgestapt op alcohol en de attributen goed droog waren ging het stukken beter! Maar zeker qua dotting technieken wachten er nog vele uren oefenen en uitproberen op me om het ook ooit zo goed te kunnen als deze 3 accounts die ik als voorbeeld gaf. De kinderen op school overigens die oog hebben voor mijn nagels vinden ze helemaal gaaf!

Door een stip in het midden te zetten en dan zeg maar de 4 kwartieren 2 stippen en daar tussen overal 1 stip kun je een mooie wintervlok zetten op je feestelijke nagel. Hier heb je een heel dun penseel voor nodig en een dotting penseel. Mijn tweede poging hier ging al beter, maar is het nog niet helemaal.

feestelijke nagels
Image by Alehandra13 from Pixabay

Op een gegeven moment kwam ik er achter dat het helemaal niet handig was om mijn nagels rood en groen te lakken omdat de ondergrond zo eigenlijk al heel donker was voor de stempelsjablonen. Dus van de week als ik mijn eerste pogingen weer van mijn nagels afvijl en een tweede poging ga wagen worden mijn xmasnails doelen als volgt:

Huidkleurige basecoat met eventueel een zachtroze of witte onderlak.

Figuren om te proberen met kleine penselen en dottingpenselen:

 • Kerstman
 • Gingerbreadman
 • Sneeuwpop
 • Zuurstok
 • Kerstboom
 • Sneeuwvlokken
feestelijke nagels kerst xmasnails

Ik vind de stempels een fijne techniek om snel leuk resultaat te krijgen. Van stempels voor je hele nagel, tot een kleine stempel voor een rustige nagel en dus ook in allerlei thema’s. Erg leuk als je net als ik niet van altijd maar nagels in dezelfde kleuren houdt.

Lees ook

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.