Skip to Content

Speelgoed invriezen – een wateractiviteit met plastic dieren

Ben jij op zoek naar een wateractiviteit waarbij kinderen uren zoet zijn? Is het warm buiten en ben je wel een beetje op zoek naar verkoeling waarbij jij zo min mogelijk hoeft te doen en je kinderen echt even zoet zijn? Maar dan maar plek in de vriezer want deze activiteit met speelgoed invriezen is perfect voor een hete zomerdag!

Speelgoed invriezen een wateractiviteit met plastic dieren en gekleurd water. IJs speelgoed om bij af te koelen in de warme zomer!

Een verkoelende wateractiviteit met speelgoed invriezen

De voorbereiding van deze wateractiviteit had ik hier al een tijdje geleden voor gedaan en nu kon ik het dan vorige week eindelijk uitvoeren. Ik had namelijk speelgoed in gekleurd bevroren water verstopt..

Je hebt hiervoor nodig:

plastic zeedieren*, voedselkleurstof * en een plastic bakje. Bijvoorbeeld een bakje van de chinees wat je voor creatieve doeleinden kunt gebruiken.

Doe wat kleurstof in het water en leg een bodem gekleurd water in het plastic bakje. Eerst ga je dit water invriezen. Als dit is bevroren doe je de plastic dieren erin en vult het bakje helemaal vol met het water. Weer terug in de vriezer, om het speelgoed invriezen te starten. En daar kan het rustig blijven wachten totdat de dag is aangebroken dat het te heet is geworden en de kinderen nodig verkoeling kunnen gebruiken!

Dan op die hele hete dag pak je dit bakje uit de vriezer en gaan de kinderen aan de slag met deze verkoelende wateractiviteit!

Plastic dieren uit ijs krijgen na speelgoed invriezen

Dochterlief zag direct het speelgoed erin zitten en was wel ongeduldig met het er uit halen. Deze wateractiviteit is echt perfect met heet weer!

Doordat er ook een gastkindje van 1 bij was besloot ik om niet hamertjes en schroevendraaiers te geven aan de kinderen, maar leerde ik ze water te smelten met water dat warmer was. Het vorkje en schepje op de foto waren alleen om te roeren haha Speelgoed invriezen is een leuke activiteit voor jong en oud!

Wat een pret als er speelgoed los kwam! Er werd volop mee gespeeld en geduldig gewacht tot er weer een speelgoedje vrij kwam.

Deze activiteit ga ik volgend jaar zeker weer herhalen en dan wel met gereedschap zodat het speelgoed er sneller uitkomt.

Nog meer speelgoed om in te vriezen?

Het invriezen van speelgoed voor wateractiviteiten kan een leuke en verfrissende manier zijn om kinderen bezig te houden en ze te laten genieten van het spelen met ijs tijdens warme dagen. Hier zijn enkele ideeën voor speelgoed dat je kunt invriezen voor een leuke wateractiviteit:

  1. Plastic speelgoedfiguren: Denk aan kleine plastic dieren, dinosaurussen, actiefiguren, enz. Plaats ze in een grote bak met water en vries het in. Kinderen kunnen dan het ijs onderzoeken om de speelgoedfiguren te bevrijden.
  2. Kleurrijke ijsblokken: Gebruik ijsvormpjes in verschillende vormen en kleuren om kleurrijke ijsblokken te maken. Leg ze in een ondiepe bak of een plastic zwembadje en laat de kinderen ermee spelen terwijl het ijs langzaam smelt.
  3. Waterballonnen: Vul waterballonnen en leg ze in de vriezer. Je krijgt dan ijsballonnen die kinderen kunnen gebruiken om mee te gooien en te zien hoe ze langzaam smelten.
  4. Waterpistolen: Vul waterpistolen met water en leg ze in de vriezer. Op die manier krijgen kinderen een verkoelende verrassing als ze met de bevroren waterpistolen spelen.
  5. Duikringen en duikstaven: Plaats duikringen en duikstaven in een ijsblok en laat ze bevriezen. Kinderen kunnen dan duiken om ze te vinden en uit het ijs te halen.
  6. Schatkist met schatten: Vul een plastic container met kleine speelgoedschatten zoals plastic munten, edelstenen of andere kleine voorwerpen en vul het met water. Bevries het geheel en laat kinderen op zoek gaan naar de verborgen schatten terwijl het ijs smelt.
  7. Waterdichte speelgoedauto’s of boten: Laat kinderen hun waterdichte speelgoedauto’s of bootjes in een ijsbak of een groot ijsblok plaatsen. Ze kunnen dan kijken hoe het ijs smelt terwijl hun speelgoed drijft.

Nog wat zomer tips?

Voordat je het speelgoed invriest, zorg ervoor dat het geschikt is om met water in aanraking te komen en dat het veilig is voor kinderen om mee te spelen. Het is ook belangrijk om het speelgoed grondig schoon te maken voordat je het invriest. Vergeet niet om altijd toezicht te houden op kinderen tijdens het spelen met ijs om ervoor te zorgen dat het veilig blijft!

Benieuwd wat andere mama’s deden als wateractiviteit?  Josan ging snoephappen (jeugdsentiment!) en Linda maakte bellenblaas.

Plastic dieren om in te vriezen vind je hier

Gereedschap voor kinderen om speelgoed in te vriezen en uit te hakken vind je hier

Ga jij deze verkoelende wateractiviteit aanbieden deze zomer?

Lees ook deze blogs

Weet jij nog een leuke verkoelende wateractiviteit?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Fleur

Monday 24th of August 2015

Dit is altijd zo leuk om te doen! Nog nooit gedaan met gekleurd water, goed idee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.