Oefeningen met een strandbal voor peuters en kleuters en knutsel

Het is weer heerlijk weer en veel mensen gaan lekker naar het strand. Als er niet veel wind staat gaat de strandbal natuurlijk mee. Je kunt hele leuke oefeningen met een strandbal doen met peuters en kleuters! En natuurlijk kun je ook strandballen knutselen

Strandbal

Een strandbal is echt een ideale bal om te hebben in huis en in de tuin. Hij is zacht, compact op te bergen, makkelijk schoon te maken en hij maakt niet alles kapot als hij per ongeluk een verkeerde richting uit wordt getrapt. Zelf heb ik wel 4 strandballen rondslingeren in de woonkamer en in de tuin en regelmatig worden ze er even bijgepakt door de kinderen. Voordat we aan de slag gingen met oefeningen met een strandbal werd er eerst een strandbal geknutseld.

DIY strandbal

DIY strandbal

De kinderen versierden op 2 manieren een strandbal. De eerste keer mochten ze met stempels aan de slag wat ze altijd een feest vinden om te doen. Bij sommige kinderen komt er echter meer inkt op de vingers dan op het vel papier haha

DIY versier een bal
DIY versier een bal
DIY versier een bal

De tweede keer mochten ze een strandbal versieren met crepepapier. ik maakte een voorbeeld om te laten zien hoe ze de kleuren bijvoorbeeld apart konden opplakken maar ze mochten er ook een vrolijke warboel van maken. Of propjes als ze dat wilden. Eigenlijk zijn dit ook oefeningen met een strandbal maar dan met de fijne motoriek!

Altijd leuk om te zien dat er kinderen zijn die precies het voorbeeld na maken, of gewoon het schaaltje papier om kieperen en zeggen klaar en weer willen spelen of de uitdaging van het propjes maken aan gaan en dat is nog een hele klus met die kleine peuterhandjes.

Het werden in elk geval allemaal verschillende ballen. Terwijl deze lagen te drogen gingen we aan de slag met de oefeningen met een strandbal.

Oefeningen met een strandbal voor peuters en kleuters

wat kun je doen met een strandbal

Op Pinterest kwam ik een leuke tekening tegen met oefeningen met een strandbal. Met 5 kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar ging ik aan de slag. Ze hadden dolle pret en bleven zelfs netjes op elkaars beurt wachten. Dat had ik niet verwacht maar ze vonden het zo leuk om elkaar ook bezig te zien met de bal en riepen enthousiast naar elkaar: “Je kan het!”

oefeningen met een strandbal
oefeningen met een strandbal
oefeningen met een strandbal

De makkelijkste oefening was natuurlijk liggen met de bal op de grond. Die konden ze allemaal. Net zoals rollebollen op de bal. Dat vonden ze trouwens erg leuk om te doen! 

oefeningen met een strandbal

In plaats van springen op de bal liet ik ze zitten op de bal om ongelukken te voorkomen. Het enige wat ze allemaal niet lukte was op de grond liggen en de bal met de voeten de lucht in houden. Dat is natuurlijk ook best wel moeilijk! De oefeningen met een strandbal waren een groot succes hier.

strandbal diploma

Hierna mochten ze hun diploma’s kleuren en ging ik aan de slag om alles zodanig uit te knippen dat het op 1 vel A4 zou passen.

Sport en spel met de oefeningen met een strandbal! Plezier gegarandeerd.

Andere blogs die handig zijn in de zomer

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

3 reacties

  1. Hoi! Heb je het werkblad met oefeningen ook digitaal beschikbaar? Ik zou daar graag een aantal andere peuters blij mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.