Een wateractiviteit – dieren in gekleurd water invriezen

Ben jij op zoek naar een wateractiviteit waarbij kinderen uren zoet zijn? Is het warm buiten en ben je wel een beetje op zoek naar verkoeling waarbij jij zo min mogelijk hoeft te doen en je kinderen echt even zoet zijn? Maar dan maar plek in de vriezer want deze activiteit is perfect voor een hete zomerdag!

wateractiviteit

Een verkoelende wateractiviteit

De voorbereiding van deze wateractiviteit had ik hier al een tijdje geleden voor gedaan en nu kon ik het dan vorige week eindelijk uitvoeren. Ik had namelijk speelgoed in gekleurd bevroren water verstopt..

Je hebt hiervoor nodig:

plastic zeedieren*, voedselkleurstof * en een plastic bakje. Bijvoorbeeld een bakje van de chinees wat je voor creatieve doeleinden kunt gebruiken.

Doe wat kleurstof in het water en leg een bodem gekleurd water in het plastic bakje. Eerst ga je dit invriezen. Als dit is bevroren doe je de plastic dieren erin en vult het bakje helemaal vol met het water. Weer terug in de vriezer. En daar kan het rustig blijven wachten totdat de dag is aangebroken dat het te heet is geworden en de kinderen nodig verkoeling kunnen gebruiken!

Dan op die hele hete dag pak je dit bakje uit de vriezer en gaan de kinderen aan de slag met deze verkoelende wateractiviteit!

Plastic dieren uit ijs krijgen

Dochterlief zag direct het speelgoed erin zitten en was wel ongeduldig met het er uit halen. Deze wateractiviteit is echt perfect met heet weer!

Doordat er ook een gastkindje van 1 bij was besloot ik om niet hamertjes en schroevendraaiers te geven aan de kinderen, maar leerde ik ze water te smelten met water dat warmer was. Het vorkje en schepje op de foto waren alleen om te roeren haha

Wat een pret als er speelgoed los kwam! Er werd volop mee gespeeld en geduldig gewacht tot er weer een speelgoedje vrij kwam.

Deze activiteit ga ik volgend jaar zeker weer herhalen en dan wel met gereedschap zodat het speelgoed er sneller uitkomt.

Benieuwd wat andere mama’s deden als wateractiviteit?  Josan ging snoephappen (jeugdsentiment!) en Linda maakte bellenblaas.

Ga jij deze verkoelende wateractiviteit aanbieden deze zomer?

Lees ook deze blogs

Weet jij nog een leuke verkoelende wateractiviteit?

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.