Een wateractiviteit – dieren in gekleurd water invriezen

Een van de mamachallenges is doe een wateractiviteit met je kind. Nu spelen wij veel met water want dochterlief is er gek op dus ik had wat anders bedacht. Wat eigenlijk geen water meer mag heten, maar ijs! Perfect voor de hete zomerdag!

wateractiviteit

Een wateractiviteit

De voorbereiding had ik hier al een tijdje geleden voor gedaan en nu kon ik het dan vorige week eindelijk uitvoeren. Ik had namelijk speelgoed in gekleurd bevroren water verstopt..

Je hebt hiervoor nodig:

plastic dieren, voedselkleurstof en een plastic bakje. Bijvoorbeeld een bakje van de chinees wat je voor creatieve doeleinden gebruikt.

Doe wat kleurstof in het water en leg een bodem gekleurd water in het plastic bakje. Eerst ga je dit invriezen. Als dit is bevroren doe je de plastic dieren erin en vult het bakje helemaal vol met het water. Weer terug in de vriezer. En daar kan het rustig blijven wachten totdat de dag is aangebroken dat het te heet is geworden en de kinderen nodig verkoeling kunnen gebruiken!

Dan op die hele hete dag pak je dit bakje uit de vriezer en gaan de kinderen aan de slag met deze wateractiviteit!

Plastic dieren uit ijs krijgen

Dochterlief zag direct het speelgoed erin zitten en was wel ongeduldig met het er uit halen. Deze wateractiviteit is echt perfect met heet weer!

Doordat er ook een gastkindje van 1 bij was besloot ik om niet hamertjes en schroevendraaiers te geven aan de kinderen, maar leerde ik ze water te smelten met water dat warmer was. Het vorkje en schepje op de foto waren alleen om te roeren haha

Wat een pret als er speelgoed los kwam! Er werd volop mee gespeeld en geduldig gewacht tot er weer een speelgoedje vrij kwam.

Deze activiteit ga ik volgend jaar zeker weer herhalen en dan wel met gereedschap zodat het speelgoed er sneller uitkomt.

Benieuwd wat andere mama’s deden?  Malou ging zwemmen, Josan ging snoephappen (jeugdsentiment!) en Linda maakte bellenblaas.

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.