DIY thema zon zee strand

De kinderen vinden het thema zon zee strand prachtig en kijken elke keer uit naar nieuwe knutselprojecten. Thema zon zee strand is prachtig om uitgebreid te verwerken in knutsel dingen. En deze crea bea verzint genoeg haha

Thema zon zee strand

Uiteraard bedacht ik voor thema zon zee strand leuke knutselwerkjes waar ook de naam van het thema goed in terug komt.

Zon knutselen

zon knutselen

Je hebt nodig. Gele en rode verf. Een klein bordje en wat pasta. Een groot vel papier en een kinderhand šŸ˜‰

Lekker kliederen met verf en proberen om de pasta te kleuren. Ik had iets teveel oranje verf in verhouding tot de geel maar de kinderen vonden hem prachtig geworden. Leuk ook om kado te doen namens “het zonnetje in huis. ”

Schelpenstrand op het raam

Met de herfst hadden de kinderen zoveel lol gehad met bladeren op het raam plakken dat ik ze dat weer gunde met schelpen om een zomers gevoel te creƫren.

Je hebt 2 keer een groot stuk plakplastic nodig op maat geknipt. De eerste laag zet je vast met plakband en ik heb daar wat gekleurde zee en stranddieren opgeplakt van de kinderen.

Bij de Xenos heb ik veel schelpen gekocht voor een klein prijsje ( ja ik was nog niet naar het strand geweest). De kinderen vonden het fantastisch om de schelpen op te mogen plakken en streden om een plekje voor het raam.

Echt binnen no time was het hele raam vol met schelpen!

schelpenzand knutselen op raam schelpenzand knutselen op raam

Uit de zandbak haalde ik wat zand en gooide dit vervolgens tegen het raam aan. Snel stofzuigen daarna!!

schelpenzand knutselen op raam schelpenzand knutselen op raam

Met de tweede laag plakplastic eroverheen zit alles mooi beschermd in het plastic. Af en toe wordt er een schelpje tussenuit gepeuterd door de kids maar ook dat is weer goed voor de fijne motoriek denk ik dan. Het ziet er in elk geval erg gezellig uit!

Strand kijkdoos maken

thema zon zee strand

Manlief had ooit heel veel diskettedoosjes die hij weg wilde gooien en ik zei nee die kan ik wel weer ergens voor gebruiken. Dit jaar bedacht ik eindelijk wat ik er mee wilde doen. Kijkdoosjes maken met de kinderen!

Bij de Xenos had ik schelpen en gekleurde houtsnippers gevonden. Wrakhout!

Een blauw vloeipapiertje, zand uit de zandbak en wat 1 secondelijm om het doosje dicht te plakken heb je verder ook nog nodig voor deze thema zon zee strand knutsel.

thema zon zee strand thema zon zee strand thema zon zee strand thema zon zee strand

De kinderen vinden het geweldig!

Thema zon zee strand

Uiteraard moest ik ook weer met de verfkwast aan de slag iets wat de kinderen altijd geweldig vinden wat voor mooi’s ik creĆ«er met hun handen of voeten.

Palmboom van handen

thema zon zee strand

Voor deze palmboom heb je de zijkant van een hand nodig die je op verschillende manieren neerzet.

Met bruine verf schilder je de duim en laat hier strepen meer zetten. Doordat de verf snel op is krijg je een soort van palmboomstam effect.

Daarna met de duim wat kokosnoten zetten en klaar is je strand effect!

Een klein rood krabbetje

thema zon zee strand

Deze knutsel hangt nu al een paar weken boven de tafel en de kinderen wijzen nog steeds de handen aan. Welke zijn het grootste en welke zijn het kleinste. Wie heeft een lief krabbetje en wie een stout krabbetje hihi.

Heel simpel zet de handen in de verf en stempelen maar. Achteraf had ik de krabbetjes liever andersom neergezet met de ogen boven. Maar ach de kinderen vinden het prachtig.

Met wiebeloogjes op de uiteinde van de duimen en wat schelpen plakken op het gescheurde ‘zand’papier en klaar is strandje.

Binnenkort komen er nog meer thema zon zee strand knutselwerken aan!

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.