Met peuter naar het strand

Een vrije dag. Een mooie zonnige dag. Dus ik gaf dochterlief de keus. Of met de fiets naar de kinderboerderij of met de auto naar het strand. Dat laatste werd het dus ik moest aan de bak.

Want naar het strand ga je niet 1,2,3. Dan moet er natuurlijk van alles mee!

Half rennend ging ik door het huis, want dochter wilde natuurlijk direct weg. “ Mama kom nou!! “ “auto strand mama kom mee! “ sja wist zij veel dat mama nog niet voorbereid was.

Op het strand wilde ze gelijk het zand op rennen, maar deze mama wilde eerst nog even haar blaas legen.

Daarna lekker tussen strandtent en zee een plekje gezocht voor ons kleedje.

Dochterlief ging er gelijk vandoor met haar emmertje en schepje.

peuterstrandschelpentoren

Evenlater gingen we druk schelpen verzamelen en zijn we een paar keer naar de zee gelopen voor een nieuw emmertje water om al de schelpen te wassen.

De zee vond ze toch wel heel erg koud, dus mama moest steeds een emmertje vullen, terwijl dochter alvast weer terugliep naar ons plekje.

schelpen wassen

Na 1,5 uur merkte ik dat dat ze toch wel moe begon te worden, normaal gesproken lag ze zelfs al een half uur te slapen dus ik vond het prima. Alles netjes inpakken en opruimen.

Dochterlief wilde zelf gelijk de kinderwagen weer in. Eenmaal boven bij alle ijsjes die er verkocht worden lekker haar knijpfruitje gegeven en hop naar de auto. Alle ramen open inladen en weer lekker terug naar het koele huis.

knijpfruit

Mijn top 10 van spullen die je zeker weten mee moet nemen naar het strand met je peuter:

  1. Zonnebrandcrème: Op het strand verbrand je nog sneller doordat er zo’n lekker windje staat voel je eigenlijk niet als je verbrand. Voor een kind is het extra belangrijk. Er is namelijk onlangs bewezen dat als je op jonge leeftijd verbrand je later meer kans hebt op huidkanker.
  2. Schepje en emmertjes: Deze mama had ook nog een zeef en een hark en vormpjes bij me, maar die bleven links liggen. Zandkastelen bouwen, schelpjes zoeken, modder maken. Uren speelplezier!
  3. Voldoende eten en drinken: Met dat warme weer droog je snel uit dus drinken is belangrijk. Neem een extra beker mee voor als de ander onder het zand zit. Ik had verder nog een pakje drinkfruit, een boterham een cracker en doosje rozijntjes bij me. De helft is niet op, maar heb liever dat mijn peuter dat eet dan elke keer een ijsje.
  4. Plastic zakjes: Meerdere bij je hebben is erg handig. Eentje voor de afval die je met een peuter nou eenmaal veel maakt. En eentje om de gevonden schelpjes mee naar huis te kunnen nemen. Extra voor poepluiers of nat geworden kleding. 4 of 5 zakjes dus daar redt je het wel mee
  5. Luiers: Zwemluiers en gewone luiers. Er zijn mensen die laten hun kind gewoon in hun nakie rondlopen ook prima natuurlijk. Dochterlief poept vaak in de ochtend dus vind ik het wel fijner als ze het in een luier doet dan op het strand een mooi hoopje legt.. gaan ze de zee in dan zijn zwemluiers veiliger dan gewone luiers. Die zuigen zich namelijk niet helemaal vol met water.
  6. Een buggy: Niet alleen erg handig om alles mee te vervoeren, maar ook als je peuter moe is van in het zand lopen en schelpen zoeken kan die op de terugweg naar de auto er lekker inzitten.
  7. Handdoeken, speelkleed, popuptentje: Deze mama had een groot kleed bij zich, en twee handdoeken. Zelf was ik niet van plan om de zee in te gaan. Maar een extra handdoek is altijd handig om even iets schoon te vegen of schaduw te creëren. Het popup tentje kun je mooi alles uit de wind zetten en zorgt ook voor wat nodige extra schaduw voor je kind. Zeker als je in de middag naar het strand gaat.
  8. Een sos bandje: Doe je kind een bandje om met je telefoonnummer. Ook al is het heel rustig, en let je heel goed op je kind.. kinderen zijn zo onvoorspelbaar je weet het maar nooit.
  9. Een petje en eventueel een zonnebril: Als je in de middag staat en de zon hoog staat loop je eerder kans op een zonnesteek. Voor je peuter is het dan erg belangrijk om een petje of hoedje op zijn/haar hoofd te hebben. Onze dochter wil daarnaast altijd een zonnebril op tegen de zon.
  10. Mobiele telefoon: Om al die leuke momenten vast te leggen natuurlijk! En in geval van nood snel te kunnen bellen.

Tot slot nog een paar tips!

Ga zoveel mogelijk in de ochtenduren naar het strand. Niet alleen is het dan rustig, de zon staat ook nog niet hoog waardoor je kans op verbranden kleiner is. Je auto kun je snel nog een plekje geven en als je peuter nog een dutje doet kan die mooi daarna heerlijk slapen. Tussen 12 en 3 kun je de zon beter mijden met je kind.

Als je op het strand bent aangekomen ga eerst nog even naar de wc bij een strandtent en settel je daarna pas op het strand. Niks zo vervelend voor jezelf en je kind om het spel te onderbreken voor een pitstop voor mama.

Drink zelf niet TEveel als je alleen gaat met je kindje want dan moet je de hele tijd naar de wc. Niet erg handig!

2 uurtjes is echt meer dan zat voor je peuter op het strand. Zeker als je alleen bent en de terugklim/weg naar de auto in je eentje moet doen met peuterlief die nog een middagdut gewend is.

Interessante link:

beschermen tegen zon

 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!