Met peuter naar het strand – een blog vol tips

Een vrije dag. Een mooie zonnige dag. Dus ik gaf dochterlief de keus. Of met de fiets naar de kinderboerderij of met de auto naar het strand. Dat laatste werd het dus ik moest aan de bak. Met peuter naar het strand doe je namelijk niet 1.2.3.

Goed voorbereid met peuter naar het strand

Dan moet er natuurlijk van alles mee! Half rennend ging ik door het huis, want dochter wilde natuurlijk direct weg. “ Mama kom nou!! “ “auto strand mama kom mee! “ sja wist zij veel dat mama nog niet voorbereid was. Er moest namelijk van alles mee, en dat moest nog uit de gangkast, de tuin, de kledingkast, de badkamer en ach overal vandaan getrokken worden en in de auto gezet worden. Op een warme dag als dit doe je namelijk eerst alle spullen in de auto en daarna pas je kindje natuurlijk! Dat handige meeneemlijstje laat ik straks nog even zien!

Peuter naar het strand

Op het strand wilde dochterlief gelijk het zand op rennen, maar deze mama wilde eerst nog even haar blaas legen. We gingen dus eerst bij de strandtent naar het toilet en daarna zochten we tussen de strandtent en de zee een mooi plekje voor onze handdoek, strandtentje en parasol.

Dochterlief ging er gelijk vandoor met haar emmertje en schepje. Lekker uitwaaien op het strand!

Even later gingen we druk schelpen verzamelen en zijn we een paar keer naar de zee gelopen voor een nieuw emmertje water om alle schelpen te wassen.

De zee vond ze toch wel heel erg koud, dus mama moest steeds een emmertje vullen, terwijl zij alvast weer terugliep naar ons plekje.

peuter naar het strand

Na 1,5 uur merkte ik dat dat ze toch wel moe begon te worden, normaal gesproken lag ze zelfs al een half uur te slapen dus ik vond het prima. Alles netjes inpakken en opruimen het dagje naar het strand zat er bijna op. .

Dochterlief wilde zelf gelijk de kinderwagen weer in zo moe was ze. Eenmaal boven bij alle ijsjes die er verkocht worden lekker haar knijpfruitje gegeven en hop naar de auto. Alle ramen open, inladen en weer fijn terug naar het koele huis.

peuter naar het strand

Mijn top 10 van spullen die je zeker weten mee moet nemen naar het strand met je peuter:

 1. Zonnebrandcrème: Op het strand verbrand je nog sneller. Doordat er zo’n lekker windje staat voel je eigenlijk niet dat je verbrand. Voor een kind is het extra belangrijk. Er is namelijk onlangs bewezen dat als je op jonge leeftijd verbrand, je later meer kans hebt op huidkanker. Smeren smeren en smeren dus met zonnebrandcrème van Zwitsal of Zonnebrandcrème van Derma voor kinderen het liefst met F50.
 2. Schepje en emmertjes: Deze mama had ook nog een zeef en een hark en vormpjes bij me, maar die bleven links liggen. Zandkastelen bouwen, schelpjes zoeken, modder maken. Uren speelplezier!
 3. Voldoende eten en drinken: Met dat warme weer droog je snel uit dus drinken is belangrijk. Neem een extra beker mee voor als de ander onder het zand zit. Ik had verder nog een pakje drinkfruit, een boterham een cracker, komkommer, meloen en een doosje rozijntjes bij me. De helft is niet op, maar ik heb liever dat mijn peuter dat eet dan elke keer een ijsje. Komkommer en meloen bevatten een hoop vocht wat extra handig is op warme dagen als je met je peuter naar het strand gaat.
 4. Plastic zakjes: Meerdere bij je hebben is erg handig. Eentje voor de afval die je met een peuter nou eenmaal veel maakt. En eentje om de gevonden schelpjes mee naar huis te kunnen nemen. Extra voor poepluiers of nat geworden kleding. 4 of 5 zakjes dus daar red je het wel mee.
 5. Luiers: Zwemluiers en gewone luiers. Er zijn mensen die laten hun kind gewoon in hun nakie rondlopen ook prima natuurlijk. Dochterlief poept vaak in de ochtend dus vind ik het wel fijner als ze het in een luier doet dan op het strand een mooi hoopje legt.. gaan ze de zee in dan zijn zwemluiers veiliger dan gewone luiers. Die zuigen zich namelijk niet helemaal vol met water waardoor kindjes kunnen verdrinken. Ben je de zwemluiers vergeten, dan kun je dus het beste voor de naaktvariant gaan. Tip: Wasbare zwemluiers zitten beter om de billen van je kindje, dan weggooi zwemluiers en zo’n baby zwemluier is beter voor het milieu.
 6. Een buggy: Niet alleen erg handig om alles mee te vervoeren, maar ook als je peuter moe is van in het zand lopen en schelpen zoeken kan de peuter op de terugweg naar de auto er lekker in zitten. Doordat een buggy minder zwaar is dan een kinderwagen is het makkelijker om er mee door het strand te rijden. Deze buggy weegt bijvoorbeeld maar 5 kilo! Lees ook deze review van Selena de Thule Spring.
 7. Handdoeken, speelkleed, popuptentje: Deze mama had een groot picknickkleed bij zich, en twee handdoeken. Zelf was ik niet van plan om de zee in te gaan terwijl ik alleen met een peuter naar het strand ging. Maar een extra handdoek is altijd handig om even iets schoon te vegen of schaduw te creëren. Het popup tentje kun je mooi alles mee uit de wind zetten en zorgt ook voor wat nodige extra schaduw voor je kind. Zeker als je in de middag naar het strand gaat. En tegenwoordig zijn de popup tentjes zelfs zonder haringen dus nog sneller op te zetten! (let op oefen wel thuis even hoe je hem weer goed in moet klappen. ik spreek uit ervaring)
 8. Een sos bandje: Doe je kind een sos bandje om met je telefoonnummer. Ook al is het heel rustig, en let je heel goed op je kind.. kinderen zijn zo onvoorspelbaar je weet het maar nooit.
 9. Een petje en eventueel een zonnebril: Als je in de middag met je peuter naar het strand gaat en de zon hoog staat loop je eerder kans op een zonnesteek. Voor je peuter is het dan erg belangrijk om een petje of hoedje op zijn/haar hoofd te hebben. Onze dochter wil daarnaast altijd een zonnebril op tegen de zon.
 10. UV werende kleding: Is je kindje erg wit en verbrand het makkelijk, dan kun je het beste UV werende zwemkleding aandoen. Het fijne hieraan is dat de borst en schouders ook goed zijn bedekt.
 11. Sweakers strandsokken: Zeker met dat hete weer is het zand op het strand bloedheet! Kinderen, en jij zelf ook, verbranden snel je voeten. Investeer in goede sweakers of beachsocks!
 12. Mobiele telefoon: Om al die leuke momenten vast te leggen natuurlijk! En in geval van nood snel te kunnen bellen.

Tot slot nog een paar tips!

Ga zoveel mogelijk in de ochtenduren met je baby of peuter naar het strand. Niet alleen is het dan rustig, de zon staat ook nog niet hoog waardoor je kans op verbranden kleiner is. Je auto kun je snel nog een plekje geven en als je kindje nog een dutje doet kan die mooi daarna heerlijk slapen. Tussen 12 en 3 kun je de zon beter mijden met je kind. Beschermen tegen zon is het aller belangrijkste voor je kind ( en jezelf)

Als je op het strand bent aangekomen ga eerst nog even naar de wc bij een strandtent en settel je daarna pas op het strand. Niks zo vervelend voor jezelf en je kind om het spel te onderbreken voor een pitstop voor mama.

Drink zelf niet teveel als je alleen gaat met je kindje want dan moet je de hele tijd naar de wc. Niet erg handig!

2 uurtjes is echt meer dan genoeg voor je peuter op het strand. Zeker als je alleen bent en de terugklim/weg naar de auto in je eentje moet doen met peuterlief die nog een middagdut gewend is.

Veel plezier op het strand met je peuter of baby!

Footer1


Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.