Skip to Content

Uitwaaien op het strand – een weekendje quality time

Ik ben dan wel geen geboren Haagse maar de zee en het strand zitten in mijn bloed. Vanaf mijn eerste jaar woonde ik in Den Haag en ik kan de keren dat ik naar het strand ben geweest niet meer tellen. Het strand is ideaal voor alle seizoenen in het jaar. Of je er nu alleen heen gaat, met je gezin of met je hondje. Lekker uitwaaien op het strand is voor iedereen leuk.

uitwaaien op het strand

In de lente

Toen mijn dochter een jaar of 4 was ben ik een keer met haar naar een hotel aan zee geweest. We konden de auto vlakbij parkeren en waren zo in een gezellig knus hotel. Een mooie uitvalsbasis voor als het weer soms nog wat onvoorspelbaar kan zijn. Bij droog weer liepen we dan door de duinen naar het strand voor een lekkere strandwandeling. Als de zon doorbrak maakten we een picknickplekje waar ze even kon spelen met het zand en de gevonden schelpen. Tussendoor waren we snel in het hotel om weer op te warmen van al dat uitwaaien op het strand en in de avond natuurlijk knus met zijn twee te dineren. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer met haar samen een weekendje weggeweest. Zonde en dat staat wel op mijn planning om weer eens aan te passen.

peuter strand

Uitwaaien op het strand in de zomermaanden

In de zomers gingen we vroeger hele dagen naar Kijkduin. We groeven een diepe kuil en deden daar de koelbox in met drankjes en snacks voor het avondeten. Zo diep in de grond bleef dat urenlang lekker koel. Zandkastelen bouwen, compleet met grachten uiteraard. Elkaar ingraven en natuurlijk voor de lunch een patatje met een ijsje als toetje. Soms had ik er aan het einde van de dag wel genoeg van de hele dag onder de zon. Maar wat gaf het ook een heerlijk gevoel van vrijheid zo uitwaaien op het strand en uren zwemmen in de zee.

Later toen ik zelf met vriendinnen ging naar het strand werd het vaak Scheveningen. Met citroensap in onze haren om het te laten bleken en zo goed mogelijk steeds je handdoek naar de zon draaien om regelmatig bruin te worden. Nu ging het niet meer om het spelen, maar om veel serieuzere zaken: Mooi bruin worden! En natuurlijk ontspannen kletsen, een tijdschriftje lezen en een beetje bijslapen.

In de herfst

Een aantal jaren zijn wij in de herfst naar Terschelling geweest. Heerlijk wandelen in de duinen, cranberries plukken, en uitwaaien op het strand. Met de elektrische fietsen, en dochterlief op de Tandem met papa, het eiland rondfietsen en overal de frisse zeelucht ruiken. Uitwaaien op het strand en in de duinen. Een echte aanrader!

kampvuur
Een kampvuur kan altijd, maar kijk bij de gemeente of het mag!

Uitwaaien op het strand in de wintermaanden

Hoe lekker het ook mag zijn op het strand in de zomermaanden, het kan bijna niet tippen aan het strand in de wintermaanden. Dan ga je pas echt uitwaaien op het strand. Een lange strandwandeling, heen langs de zee, terug over de boulevard. Of heen tegen de wind in en terug met de wind in je rug. Uren wandelen, spelen met de golven om net geen natte schoenen te krijgen. Schelpen zoeken, je naam in de kustlijn schrijven met je vingers of aangespoeld wrakhout. De zilte wind die over je gezicht gaat, de zoutige smaak op je lippen.

Hoe kouder het wordt, hoe lekkerder het wordt. Vooral met het uitzicht op wat er komen gaat. Wil je in de zomermaanden afkoelen met een ijsje, zo warm je in de wintermaanden op met een beker warme chocolademelk met slagroom of een lekker grote mok thee. Soms gevolgd door een lunch bij een pannenkoekenrestaurant.

uitwaaien op het strand

Rust

Heerlijk vind ik het om in de koude maanden naar het strand te gaan. Genieten van de rust om je heen, de natuur, de golven die steeds maar heen en weer gaan. Het suizen van de wind in je haren. Soms doe ik dan express mijn haren los zodat ze alle kanten op vliegen. Een heerlijk gevoel! Een hotel aan zee staat nu weer op mijn wensenlijstje. Na een heftig half jaar van mijn Burn-out waar ik nu langzaam maar zeker aan het uitkrabbelen ben. Ik ben er nog niet, maar het gaat al zoveel beter. Ik krijg weer energie om dingen te ondernemen, en nog belangrijker ik kan er van genieten en krijg er regelmatig ook weer energie van. Of ik alleen ga of samen met mijn dochter dat weet ik nog niet. Beiden is waardevol. Even genieten van de rust, uitwaaien op het strand, genieten van die mooie rustgevende geluiden van de zee. Quality time aan de kust, heerlijk. Ga jij wel eens naar de zee?

Footer3

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.