Nuttige cadeaus voor kinderen, een handig verlanglijstje met tips

Cadeaus.. kinderen raken soms een beetje erg ondergesneeuwd hierdoor. Speelgoed kan verschillende functies hebben, soms overlappend. Soms puur ter vermaak, soms juist iets nuttigs. Alhoewel spelen is altijd wel leren, ben ik van mening. En valt van alles wel iets te leren. Maar eerlijk is eerlijk, nuttige cadeaus voor kinderen bestaan zeker wel en hieronder geef ik graag tips hiervoor. Vaak zijn nuttige cadeaus iets wat altijd wel nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische tandenborstel. Een duurdere uitgave, maar wel nuttig en dus behulpzaam voor ouder en kind.

boeken voor kinderen

Boeken in nuttige cadeaus voor kinderen

Uhm ja.. voor de vaste volgers van Mamascrapelle is het inmiddels bekend dat we trotse eigenaren zijn van een prachtige boekenblog. We hebben een liefde voor lezen, voorlezen en boeken. Daarbij is een boek altijd een goed idee voor nuttige cadeaus voor kinderen. Zeker boeken die lang meegaan zoals informatieve boeken of kookboeken. Hieronder een overzicht van nuttige boeken die vele levensjaren mee kunnen gaan!

persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is heel belangrijk. Zelfs zo belangrijk dat we als mensen hier meermaals op een dag aandacht moeten besteden. Kinderen vinden het vaak leuk om zelf iets te krijgen wat hiermee te maken heeft. En soms is het buiten nuttige cadeaus voor kinderen, ook noodzakelijk. Een gezin onderhouden is prijzig en soms kan een gezin geholpen zijn met een cadeau in deze categorie!

Nuttige cadeaus voor kinderen

Vervoer

Waar jonge kinderen eerst voornamelijk in een kinderwagen of draagzak vervoerd zullen worden. Zo graag willen opgroeiende kinderen hun eigen vervoer! Een goede fiets is bijna onmisbaar in Nederland en zeker een goeie in nuttige cadeaus voor kinderen. Het is vaak een hele uitgave. Maar ook andere vormen van vervoer zijn goede tips als cadeau.

schoolspullen nuttige cadeaus voor kinderen

Schoolitems in nuttige cadeaus voor kinderen

School is vanaf 4 jaar een dagelijks onderdeel van de dag van een kind. Daarvoor kan het ook al zo zijn, maar vanaf 4 jaar begint het schoolse leven echt. Lange dagen, naar de klas, zelfstandigheid, allemaal dingen die dan gaan spelen. Nuttige cadeaus voor kinderen zijn dan erg leuk om binnen dit thema te geven. Denk aan rugzakken, lunchitems, gymtassen en etuis!

digitale spullen voor kids

Digitale cadeaus

De meningen zijn vast verdeeld hoe nuttig deze cadeaus zijn. Hoe vaak lopen we niet te mopperen op teveel schermtijd? Maar tegelijk is het wel de toekomst en noodzakelijk om te leren voor school én goed voor sociale contacten. Onderstaande cadeaus zijn niet goedkoop maar wat mij betreft wel nuttig om te geven. Breng een kind meteen ook de waarde bij en bespreek eventueel duidelijke regels. Bekijk ook meteen de mogelijkheden die er zijn voor parent control / ouder accounts. En bezuinig vooral niet op een hoesje/bescherming.

Ander soort nuttige cadeaus voor kinderen

Er zijn nog meer nuttige cadeaus voor kinderen te bedenken! Hieronder een lijst met inspiratie.

  • Abonnement op een tijdschrift. Voor jonge kinderen is de Bobo leuk, maar denk ook aan de Donald Duck of andere tijdschriften. Je kan dit vaak een half jaar doen maar ook langer.
  • Abonnement op Squla. Dit is een hele nuttige en handige app voor kinderen om te leren. Je kan zelf kiezen hoelang je afneemt. Leuk weetje: je kan de voortgang van het kind ook volgen!
  • Zwemlessen, of deels een bijdrage. Zwemlessen zijn zo duur, maar zo belangrijk. Je maakt kind en ouder blij om hier aan bij te dragen.
  • Spaarrekening openen. Je kan deze vaak vastzetten tot een bepaalde leeftijd. Al spaar je maar een klein bedrag per maand, of doet een eenmalige donatie. Het is een mooi cadeau voor later.
  • Abonnement op een speelpark, dierentuin, musea of toneel! Een beleving is mooi en een blijvende herinnering. Daarbij ook nuttig want het draagt bij aan de groei van een kind.
baby items

Baby in nuttige cadeaus voor kinderen

Bovenstaande tips met nuttige cadeaus voor kinderen, zijn natuurlijk niet voor elke leeftijd. Ik heb kinderen globaal genomen. Maar een baby valt daar wel buiten. En omdat je ook voor deze kleine kwijlerds genoeg leuke nuttige items kan kopen, een kopje speciaal aan deze leeftijdsgroep gewijd. Van klein en goedkoper, tot groter en duurder. We hebben ook nog een mooie blogs met tips voor kraamvisite en daarbij een lange cadeautip lijst!

Nuttige cadeaus voor kinderen

Best een leuke en diverse lijst is dit geworden! Er zijn echt wel genoeg nuttige cadeaus voor kinderen. Variërend van prijs. Vaak zijn de duurdere items ook leuk om gezamenlijk te geven. Ik hoop dat er iets voor je bij zit. Deel je ook onderstaande foto op Social media zodat andere mensen ook geholpen zijn?

nuttige cadeaus voor kinderen

Opzoek naar meer verlanglijstjes? We hebben een mooie blog met al onze verlanglijstjes verzameld!

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.