Halloween pretpark en kastelen – een uitje met het gezin

Het is al bijna de herfstvakantie en Halloween nadert steeds sneller. Ben je al naar de Julianatoren of Hellendoorn geweest? Heb je het park in zijn Halloweensfeer bewonderd? Weet je dat er nog veel meer te doen is de komende tijd? Zin in een Halloween pretpark feestje? Hier een klein overzichtje met Halloween in pretparken en kastelen. 

Halloween pretpark

Hier een overzichtje waar je Halloween in pretparken kunt vieren.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn organiseert al sinds 2000 Heksendoorn. Nog tot en met 28 oktober kun je genieten van het spannende familie-evenement Halloween pretpark: Avonturenpark Heksendoorn.  Het park is overgenomen door heksen en vrolijke vogelverschrikkers en de attracties zijn nu nog spannender. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems en er zijn leuke en spannende activiteiten voor jong en oud. De allerkleinsten hoeven niet bang te zijn, dankzij een speciale toverstaf kunnen zij spanning makkelijk op afstand houden.

Opperheks Odelia heeft het voor het zeggen in Avonturenpark Hellendoorn. De hele familie kan genieten van haar magische, spannende maar vooral gezellige wereld met nieuwe shows en attracties. Zo hebben Kareltje en Jasmijn samen met Odelia een speciale theatershow, kun je op avontuur in het doolhof, opent het Horror Hotel ook dit jaar haar deuren en is er een echte magic show met illusionisme in de Discovery Club.

Voor grote mensen is het aan te raden om naar Screams te gaan.

Screams is al 2 jaar op rij verkozen door het publiek als beste Halloween evenement in Nederland. Beleef 5 spookhuis belevingen, 6 walk-throughs en 10 attracties.

Screams: 14 / 21 / 28 oktober & 4 november 19:00 tot 23:00 uur

Halloween pretpark Julianatoren

Op alle openingsdagen in oktober is het een héél klein beetje griezelig bij Halloween in pretpark Julianatoren. Het park is prachtig versierd. Kom verkleed en show je outfit op de Griezelcatwalk en maak kans op te gekke prijzen. Spook mee bij Jul’s Griezelfeest. Maak een tocht door het Griezeldoolhof, gemaakt van stro, waarin echte griezels ronddwalen. Dans de griezelpassen mee met Julia tijdens haar Halloween Dansles. En griezel samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens de Spookshow “De spoken van Griezelstijn”.


Lees hier onze ervaring in de Julianatoren!

Halloween pretpark Plaswijckpark

Vier Halloween pretpark Plaswijckpark. Kriebelende kruipers, heksen, spoken en andere engerds. Met spookachtige activiteiten als heksenbezems maken en schminken.  Zoek je meer spanning? Kom dan in het donker Plaswijckpark ontdekken. Pas wel op want dan sluipen er flink wat engerds rond. Ze zitten door het park verstopt. Er zijn dit jaar maar liefst drie griezelavonden op 18, 19 en 20 oktober. De laatste is extra eng voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees hier onze blog van Plaswijckpark

Plopsaland de Panne

Voor de Lage Landen kun je Halloween in Pretpark Plopsaland de Panne vieren. Het park is ondergedompeld in een grillig halloweensfeertje met duizend-en-één pompoenen, vieze spinnenwebben en een unieke Nachtwacht Halloween Show.

Enge ratten, een demon die feesten terroriseert en een freaky snoepbaron: de Halloween Scare Nights in Plopsaland De Panne overtreffen je ergste nachtmerries! Maar liefst 3 bloednieuwe gratis spookhuizen2 scare zones en tientallen monsters liggen op je te wachten… durf jij de confrontatie aan?

Geschikt vanaf 14 jaar.

Halloween pretpark Toverland

Voordat de werkelijke gruwel begint, vieren we overdag de Halloween in pretpark Toverland. Tot en met 28 oktober wordt Land van Toos iedere dag overgenomen door fladderende spoken, griezelige heksen en spannende pompoenen. Maak met de heksen een speciale toverdrank of dwaal door het doolhof tussen de kraaienvrouw en verstrooide vogelverschrikker.

Halloween nights vanaf 12 jaar.

Wanneer de zon is weggezakt, neemt de duisternis de macht over Toverland. Dit jaar komen er meer duistere wezens, angstaanjagende griezels en spannende schepsels dan ooit te voren uit alle hoeken en gaten van Toverland.  Ze weten je te vinden in de 6 huiveringwekkende Haunted Experiences (nieuw: Now You’re Mine) en 5 spannende scare zones (compleet vernieuwd en extra groot: Cirque). Tijdens 13 bloedstollende Nights staat het park volledig op zijn kop, durf jij het wel aan?

Lees hier onze ervaring van Toverland winter feelings

Halloween pretpark Drievliet

Tijdens de herfstvakantie van 14 t/m 22, 25 en 28 & 29 oktober is het extra griezelig in Familiepark Drievliet. Voor families met kinderen wordt er Happy Halloween gevierd met vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloween markt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaren kan maken. Wie graag anderen wil laten schrikken kan zich gratis als griezel laten schminken. Het familierestaurant Paviljoen in Drievliet is omgetoverd tot griezelrestaurant met speciale heksenmenu’s.

Een bezoek brengen aan het Spookmuseum van Drievliet is ook een hele belevenis. Het wordt bewoond door skeletten, trollen, en andere vreemde griezels. Voor de wat oudere bezoekers die echt willen griezelen, komen aan het eind van de dag de spoken daar tot leven. In het Parktheater van Drievliet worden dagelijks spannende shows in de sfeer van Halloween gepresenteerd. Aanvang 14.00 uur. Lees hier onze ervaring van Drievliet

Halloween kasteel

Naast Halloween in pretparken kun je ook Halloween bij kastelen vieren! Zo gingen wij vroeger eens naar Kasteel Duivenvoorde!

Kasteel Duivenvoorde

Bij Kasteel Duivenvoorde wordt er een gemaskerd bal feestje gegeven vanaf 8 jaar.

Halloween in pretparken

Andere kastelen die aandacht geven aan Halloween zijn:

Kasteel Huis Bergh is een superplek om te griezelen, met enge nisjes, gangen en kelders.

Kasteel de Haar organiseert meestal ook wat leuks

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.