Julianatoren Apeldoorn – een attractiepark voor kinderen

In de zomervakantie van 2021 gingen wij naar de Julianatoren Apeldoorn. We waren een weekje op vakantie in Apeldoorn en ik dacht dat ik een klein attractiepark voor kinderen wel zou overleven met mijn burn-out. Het kinderpretpark heeft meer dan 60 attracties en een hele grote speelweide met picknickplekken. Maar of ik er nou zo van genoot als ouder?

Julianatoren Apeldoorn

Julianatoren Apeldoorn

Het aanrijden van de Julianatoren Apeldoorn ging goed. Het ligt aan een grotere openbare weg en de parkeerplaats kon je dan ook zo oprijden. Van te voren hadden wij ons netjes aangemeld in verband met de coronamaatregelen en dat scheelde ook wel in de drukheid van het kinderpretpark. Een leuk weetje is dat op 15 april 1910 de eerste steen van de toren werd gelegd. Wij zijn zelf de toren niet opgeklommen maar je krijgt een mooi uitzicht van het park van bovenaf. In de toren woont Jul, de blauwe muis.

De aanraders van mijn dochter en mij zijn het spookslot met gave lichteffecten, de helivlucht voor een ritje over het park en natuurlijk het paardrijden!

Attracties in kinderpretpark

De Julianatoren heeft meer dan 60 attracties. Als je de plattegrond ziet dan ziet alles er heel ruim uit, maar de werkelijkheid is anders. 3 uur lang kon ik mij verweren tegen de vele prikkels, en toen poef kwam alles opeens binnen. Gelukkig is het helemaal achterin het park heel rustig bij de picknicktafels voor schoolreisjes en daar kon ik weer even tot rust komen. Dit is dan ook een ideale plek om bijvoorbeeld je baby te voeden of met een dreumes even rustig af te wachten tot een ouder kind in een van de attracties zit.

Niet alle attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. De meeste attracties zijn echt voor kleuters. Mijn dochter was 8 jaar toen we er waren en dan zit je toch echt wel een beetje aan de bovenkant van de doelgroep. Heb je meer kinderen en jongere broertjes zusjes bij elkaar dan is het als oudste kind tot een jaar of 10 leuk.

Sommige attracties waren dicht toen wij er waren, ik denk vanwege de coronamaatregelen. Maar wij hebben toch kunnen genieten van een dinorit, carrousel, spookhuis, paardje rijden ( 6 keer), helivlucht, achtbaan, schip en de speeltuin met de trampolines.

Julianatoren Apeldoorn is wat mij betreft de winnaar van het aantal attracties op de vierkante meter. Ze hebben heel slim gewerkt met ruimtes en in de hoogte om overal wel wat te spelen neer te zetten voor kinderen. Zelfs in de rij voor de helivlucht kunnen kinderen zich ondertussen goed vermaken.

Shows

Op het plein staat een groot rad, de muis van fortuin. Hier kun je voor een paar euro draaien aan het rad en kun je ook 3 keer draaien voor 5 euro geloof ik dat het was. De hoofdprijs is een Julianatoren gezinsabonnement. Deze heeft dus een waarde van ruim 200 euro! Er waren ook leuke poppen en knuffels te winnen, en als je geen prijs had gewonnen mocht je toch grabbelen voor een cadeau. Drie dagen lang heb ik het deuntje in mijn hoofd gehad, en terwijl ik deze blog tik komt hij weer mijn hoofd binnen denderen. tadadadadaaaa tadadadadaaa

Daarnaast geven Jul & Julia meerdere shows per dag. Maar ook mevrouw suikerspin en de boswachter. Bij het huisje van Julia kun je aanbellen en zie je dat Julia kookt door het rook uit de schoorsteen.

Horeca, toiletten en andere voorzieningen

Er zijn heel veel horeca voorzieningen in Julianatoren Apeldoorn. Van suikerspinnen, pannenkoeken en patatjes tot verse salades en broodjes. Ze zijn goed verspreid op meerdere plekken in het park. Daarnaast heb je dus achterin het park de grote picknickweide met veel picknicktafels en grote prullenbakken. Je eigen eten meenemen is dus gewoon toegestaan. De kinderen die klaar zijn met eten kunnen een boomstamparcours volgen of even spelen met de pingpongtafel. Het is allemaal goed geregeld vind ik!

De toiletten zijn ook door het hele park door verspreid al moet je soms wel even goed opletten. Bij het schip staan bijvoorbeeld 2 bruine huisjes met een groot toilet waar ook verschoontafels staan.

Daarnaast zijn er nog twee souvenirwinkeltjes waar je van alles kan kopen aan merchandising van de Julianatoren!

coronamaatregelen julianatoren apeldoorn

Vanwege de coronamaatregelen hebben sommige attracties plastic tussenschotten in de rij geplaatst.

Bereikbaarheid Julianatoren Apeldoorn

De Julianatoren Apeldoorn heeft 2 parkeerterreinen voor ruim 2000 auto’s. Parkeren kost 5 euro per dag. Er zijn ook oplaadpunten voor elektrische auto’s!

Natuurlijk kun je ook op de fiets komen of met de bus. Lijn 102 en 104 stoppen voor het park.
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn
www.julianatoren.nl

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.