Skip to Content

Een alternatieve Halloweenviering met kinderen 31 oktober

Al 2 jaar organiseer ik hier in de week een Halloweentocht voor de kinderen. Dat gaat altijd heel gezellig en gemoedelijk en in 3 groepen lopen ze dan de wijk rond. De buurtbewoners blij dat ze niet de hele avond naar de deur hoeven te lopen en de kinderen vinden het gezellig om samen te lopen en te kletsen en natuurlijk te snoepen! Maar nu met corona ging ik op zoek naar een alternatieve Halloweenviering.

pompoen

Alternatieve Halloweenviering

Het klinkt een beetje gek zo’n alternatieve Halloweenviering maar we willen dat het leuk blijft voor de kinderen en veilig voor volwassenen. En dat is helaas niet de deuren rondgaan en bij iedereen aanbellen. Hoe sneu ook voor de kinderen het is gewoon niet handig, want je weet nooit wat er achter elke deur gaande is op virusgebied…

Ik overlegde met manlief, want ja ik was weer eens wat van plan hahaha en we besloten het gewoon te doen. We houden een Halloweenfeestje thuis! Lekker coronaproof en voor de kinderen toch leuk!

alternatieve Halloweenviering

Geen Halloween uitnodiging

Omdat deze juf/ student/ moeder/ blogger wel een beetje druk is kwam er geen officiele halloween uitnodiging maar dat mocht de pret niet drukken. De buurmeisjes hebben namelijk super veel zin in de alternatieve halloweenviering die ik heb bedacht! Dus laat ik jullie nu maar snel vertellen wat deze crea heeft bedacht.

Halloween feestwinkel 468x60

Verkleden en Schmincken

schmincken kinderen

De meiden komen natuurlijk mooi verkleed en dan ga ik ze schmincken! Ik heb een enorme koffer met schminck spullen en ben inmiddels zo geoefend dat ik gewoon op basis van Pinterest voorbeelden best mooi kan schmincken. Nu zullen het wel geen zeemeerminnen worden, maar ik denk wel dat ik wat heksen, spoken en ander gespuis zal fabriceren op die kleine snoetjes.

Glittertattoo

Natuurlijk horen er glitters bij een feestje en ook gewoon bij een alternatieve Halloweenviering. Dus de glittertattoo map en glitters worden er ook gewoon bijgepakt. Ja een feestje zonder glitters dat past niet in mijn hoofd en de kinderen zijn dol op die tattoo’s! Ik moet nog even een paar enge uitzoeken. Een zwarte kat, of een vleermuis of een paarse spin misschien?

Knutselen op een alternatieve Halloweenviering

Halloween knutsels

Natuurlijk gaat er ook geknutseld worden. Misschien gaan we wel aan de slag met de simpele Halloweenknutsels van Kelly dit jaar.

Nog meer inspiratie voor peuters en kleuters met Halloween kun je ook op de blog lezen.

Bloed en afgehakte vingers

Na al dat schmincken en glitterpret is het tijd voor wat eten. Die kleine vampieren zijn natuurlijk dol op bloed en de heksen lusten wel wat afgehakte vingers!

Tijd om een familiedoos patat bij de snackbar te halen met ketchup! Daar serveren we natuurlijk wat knakworsten bij die in midden zijn gebroden en een nagel uit is gesneden 😉 mhmhm wat zal dat smullen worden!

alternatieve Halloweenviering

Halloweensnoep popcorn en een griezelfilm

Het bijna laatste ingredient van deze alternatieve halloweenviering wordt natuurlijk een griezelfilm. Op Netflix zijn er bijvoorbeeld de supermonsters die Halloween vieren. Leuk om te kijken met kinderen van verschillende leeftijden. Maar er is vast meer.

Bij Halloween hoort snoep en bij een film hoort popcorn. We maken gewoon een mix van beide!

Slaapfeestje na de alternatieve Halloweenviering

Tijd om de gezichten te wassen, de pyjama’s aan te trekken, de tanden te poetsen en dan gezellig in 1 kamer vol met matrassen naar bed. Kunnen ze nog even keten en dan lekker slapen!

Wedden dat je de volgende ochtend allemaal blije snoetjes aan de ontbijttafel hebt zitten, die natuurlijk weer geschminckt willen worden 🙂 En misschien ah toe mag het, ook nog even een filmpje.. Want die snoepjes en popcorn moeten nog opgegeten worden toch!

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.