Halloween in pretparken en kastelen – een overzicht

Het is al midden in de herfstvakantie en Halloween nadert steeds sneller. Ben je al naar de Julianatoren of Hellendoorn geweest? Heb je het park in zijn halloweensfeer bewonderd? Weet je dat er nog veel meer te doen is de komende tijd? Hier een klein overzichtje met Halloween in pretparken en kastelen. 

Halloween in pretparken

Hier een overzichtje waar je halloween in pretparken kunt vieren.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn organiseert al sinds 2000 Heksendoorn. Nog tot en met 28 oktober kun je genieten van het spannende familie-evenement Halloween in pretpark: Avonturenpark Heksendoorn.  Het park is overgenomen door heksen en vrolijke vogelverschrikkers en de attracties zijn nu nog spannender. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems en er zijn leuke en spannende activiteiten voor jong en oud. De allerkleinsten hoeven niet bang te zijn, dankzij een speciale toverstaf kunnen zij spanning makkelijk op afstand houden.

Opperheks Odelia heeft het voor het zeggen in Avonturenpark Hellendoorn. De hele familie kan genieten van haar magische, spannende maar vooral gezellige wereld met nieuwe shows en attracties. Zo hebben Kareltje en Jasmijn samen met Odelia een speciale theatershow, kun je op avontuur in het doolhof, opent het Horror Hotel ook dit jaar haar deuren en is er een echte magic show met illusionisme in de Discovery Club.

Halloween in pretpark Julianatoren

Op alle openingsdagen in oktober is het een héél klein beetje griezelig bij Halloween in pretpark Julianatoren. Het park is prachtig versierd. Kom verkleed en show je outfit op de Griezelcatwalk en maak kans op te gekke prijzen. Spook mee bij Jul’s Griezelfeest. Maak een tocht door het Griezeldoolhof, gemaakt van stro, waarin echte griezels ronddwalen. Dans de griezelpassen mee met Julia tijdens haar Halloween Dansles. En griezel samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens de Spookshow “De spoken van Griezelstijn”.
Lees hier onze ervaring in de Julianatoren!

Halloween in pretpark Plaswijckpark

Vier halloween in pretpark Plaswijckpark. Kriebelende kruipers, heksen, spoken en andere engerds. Met spookachtige activiteiten als heksenbezems maken en schmincken.  Zoek je meer spanning? Kom dan in het donker Plaswijckpark ontdekken. Pas wel op want dan sluipen er flink wat engerds rond. Ze zitten door het park verstopt. Op woensdag 24 oktober 2018 kun je ‘s-avonds van 18:00 tot 21:00 uur komen griezelen. Adviesleeftijd tot en met 7 jaar. Vrijdagavond 26 oktober 2018 is voor de echte durfals. Dan kun je griezelen van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Lees hier onze blog van Plaswijckpark

Plopsaland de Panne

Voor de Lage Landen kun je Halloween in Pretpark Plopsaland de Panne vieren. Het park is ondergedompeld in een grillig halloweensfeertje met duizend-en-één pompoenen, vieze spinnenwebben en een unieke Nachtwacht Halloween Show.

Wees getuige van het spannende avontuur van Wilko, Vladimir en Keelin tijdens deze allereerste spannende Nachtwacht Halloween Show! Het mysterie begint op het kerkhof van Schemermeer waar al sinds enkele dagen vreemde geluiden te horen zijn. De geluiden blijken afkomstig te zijn van de geest van Cadaver. Dit monster kan de doden terug tot leven wekken als zombies en zo de wereld overnemen. Zullen Wilko, Vladimir en Keelin er in slagen om dit monster te verslaan?

Helloween in pretpark Toverland

Voordat de werkelijke gruwel begint, vieren we overdag de Halloween in pretpark Toverland. Tot en met 28 oktober wordt Land van Toos iedere dag overgenomen door fladderende spoken, griezelige heksen en spannende pompoenen. Maak met de heksen een speciale toverdrank of dwaal door het doolhof tussen de kraaienvrouw en verstrooide vogelverschrikker.

Halloween in pretpark Drievliet

Voor families met kinderen wordt er Happy Halloween in pretpark Drievliet gevierd met vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloween markt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaren kan maken. Je kunt je laten schmincken en in het restaurant zijn er speciale heksenmenu’s. Voor de wat oudere bezoekers die echt willen griezelen, komen aan het eind van de dag de spoken daar tot leven.
In het Parktheater van Drievliet worden dagelijks spannende shows in de sfeer van Halloween gepresenteerd.

Kastelen Halloween

Naast Halloween in pretparken kun je ook halloween bij kastelen vieren! Zo gingen wij vorig jaar Kasteel Duivenvoorde!

Kasteel Duivenvoorde

Net zoals vorig jaar kun je op 31 oktober weer volop griezelen op Kasteel Duivenvoorde. Het kasteel, met het landgoed als griezelig decor, komt tot leven met spoken, griezelaars en ander gespuis. Halloween op Duivenvoorde is bedoeld voor moedige kinderen van 4 tot 12 jaar (met hun ouders). Wie durft?! Ik kan het je zeker aanraden het is echt de moeite van het griezelen waard 🙂

Van 16:00 – 17:30 is het de beurt aan 4-8 jarigen om een pompoen uit te hollen, een spooktocht te lopen, griezelverhalen te luisteren, schmincken, halloweenknutselen en marshmallows roosteren!

Van 17:30 – 19:00 is et de beurt aan 8-12 jarigen. Let op de spooktocht is echt aangepast voor kinderen boven de 8 jaar!

Halloween in pretparken

Andere kastelen die aandacht geven aan Halloween zijn:

Kasteel Huis Bergh is een superplek om te griezelen, met enge nisjes, gangen en kelders.

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.