De leukste Halloween films voor kinderen, een selectie

Ik hou van Halloween! Lekker griezelen en een beetje eng doen, op een leuke manier. Verkleden en gruwelen, het is wel een feestje wat bij ons past. Ik heb een voorkeur voor spannende boeken en films. Daarbij is Halloween een oude traditie, een stukje geschiedenis. Tegelijk vind ik het als mama een goede manier om te leren omgaan met angsten en enge dingen. Emoties die er zeker ook bij horen. Dit jaar vieren we het aangepast en thuis, Ellen schreef al een leuke blog hierover en Kelly deelde leuke thema knutsels. Ook Tanja heeft een alternatief gevonden. Ik wil hier graag de leukste Halloween films delen voor kinderen.

Halloween feestwinkel 468x60

De leukste Halloween films voor kinderen

de leukste halloween films voor kinderen

1. The nightmare before christmas

Met stip op 1 van de leukste Halloween films voor kinderen staat voor mij The nightmare before christmas. De meningen over deze film zijn nogal verdeeld. Het is een Disney film maar Tim Burton is de grondlegger, bouwer en maker van deze film. En dat is een creatieve geest die buiten de grenzen van Disney gaat. Er zitten elementen in die sommige kinderen misschien eng vinden of spannend. Ik heb hier zelf nooit moeite mee gehad maar ik heb dan ook altijd een liefde voor monsters gehad.

Mijn leukste Halloween film voor kinderen is een stop motion. Er is gebruik gemaakt van echte decors en poppen die elke seconde een millimeter anders zijn gezet. Toen ik hierboven over bouwer sprak, bedoelde ik dat op deze manier. De geweldige wereld is helemaal opgebouwd en heeft jaren geduurd voordat het afgerond was. Het wordt aangeraden voor alle leeftijden.

Het verhaal

Ergens in een bos is een magische plek met bomen. Die bomen hebben allemaal een deur in de vorm van een bepaalde feestdag. We beginnen in Halloween town waar Jack Skellington de koning van Halloween is. Elk jaar zorgt hij en de mensen uit het dorp voor een griezelige Halloween in de mensenwereld. Maar Jack wil meer, hij voelt een leegte en na dwalen komt hij op de magische plek terecht in het bos en laat zich verleiden door de deur met een kerstboom erop… De film bevat veel gave liedjes en is een weldaad voor je fantasie. Te zien via Disney +.

2. Hotel Transsylvanië

de leukste halloween films voor kinderen

Dit is een film boordevol engerds! Mummies, weerwolven, spoken, monsters en vampieren. Het is een mooie verzameling in deze de leukste Halloweens films voor kinderen. Want wat gebeurd er als deze engerds willen relaxen en ook toe zijn aan vakantie? Juist, daar is een film van gemaakt! In het 5 sterren complex van Dracula wordt een feestje gevierd. Zijn dochter wordt 118 jaar. In dit hotel zijn mensen niet welkom. Maar laat er nou net een mensen jongetje binnen wandelen.. Aangeraden vanaf 6 jaar en te kijken via Netflix. Er zijn inmiddels 3 delen.

3. Dreamworks spooky stories

spooky stories

In deze bundeling worden 3 spookverhalen samengebracht. Niet 1, maar dus 3 leukste Halloween films voor kinderen in 1 film. Je ziet Shrek en zijn vrienden spookverhalen vertellen en wordt er met een buitenaardse pompoen gevochten door Ginormica en de monsters. Het derde verhaal is wederom met Shrek en een spook. Te zien op Netflix.

4. Masha’s spookverhalen

Deze serie is favoriet bij mijn dochter van 6 jaar. Ze keek hier al graag naar toen ze net 5 was. En ja het is soms echt spannend en wat vreemd. Masha haar oorsprong komt uit Rusland dus je krijgt ook de folklore mee uit die omgeving. Het zijn allemaal spannende korte verhaaltjes met kinderangsten zoals het donker, monsters, aliens en griezels. We kennen Masha van haar serie met de beer maar in deze verhalen is hij er even niet. Dit is voor mijn dochter de leukste Halloweens film voor kinderen. Er zijn 2 seizoenen en je kan 1 seizoen op Netflix zien en de dvd’s via Bol bestellen. Geschikt voor alle leeftijden zegt de informatie.

5. Coraline in de leukste halloween films voor kinderen

de leukste halloween films voor kinderen

Nog zo’n pareltje en een absolute toevoeging in de leukste Halloween films voor kinderen, vind ik Coraline. De regisseur is Henry Selick die ook veel gedaan heeft voor The nightmare before christmas, en het is ook een stop motion film. Coraline is een verfilming van het gelijknamige boek van Neil Gaiman. Op StoerLeesVoer verschijnt hiervan binnenkort een boekreview. Coraline is een eigenwijze, slimme en stoere meid. Ze vind haar leven saai totdat ze opeens een deurtje ontdekt in haar huis. Aan de andere kant wacht een gelijke wereld alleen is daar dan alles beter! Alhoewel… Aangeraden vanaf 6 jaar en ik kon het online niet zo snel vinden bij een streaming dienst. Wel op dvd te bestellen!

6. Kippenvel de serie van R.L. Stine

kippenvel

Hier is het grotendeels mee begonnen mijn liefde voor enge boeken. Bij R.L. Stine! Deze man schreef spannende pocket boekjes en daarna volgde al snel de razendpopulaire Fear street series en de Kippenvel reeks. Netflix bied een tv serie met 1 seizoen hiervan aan! Meerdere afleveringen vol engs van deze schrijver. Aangeraden vanaf 9 jaar! Kippenvel de serie hoort ook echt thuis in de leukste Halloween films voor kinderen.

7. Monster house

de leukste halloween films voor kinderen

Durf jij de straat over te steken naar dat ene huis wat naar je loert en je kippenvel bezorgd..? In de straat waar de twaalfjarige D.J. Walters en zijn beste vriend Chowder wonen staat namelijk een groot en eng huis. De bewoner, meneer Nebbercracker is een zuurpruim eerste klas en de hele buurt is bang voor hem. Als hij door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, ontdekken ze nog meer vreemde dingen aan het huis. Het huis leeft echt en is boosaardig! Na The Polar Express gebruikten producenten Robert Zemeckis en Steven Spielberg weer dezelfde technieken (motion-capture animation) bij het maken van Monster House. Nummer 7 in de leukste Halloween films voor kinderen. Vanaf 6 jaar en te zien via Netflix.

8. De griezelbus in de leukste Halloween films voor kinderen

de griezelbus

Van Nederlandse bodem komt nummer 8 in de leukste Halloween films voor kinderen. Namelijk de verfilming van De griezelbus van Paul van Loon! Ook bij deze boeken heb ik hele goed herinneringen. Wat een meester schrijver is dat toch. De film is niet gelijk aan boek nummer 1! Het gaat over Onnoval en wat zijn verhaal is voordat hij enge verhalenverteller werd. Hij wordt op school gepest omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Hij bedenkt een plan om zijn pester terug te pakken maar dit loopt helemaal verkeerd en al gauw zitten al zijn klasgenoten in een heel eng verhaal. Loopt dit nog goed af? Aangeraden vanaf 9 jaar en te zien via Netflix.

9 The Addams Family

The Addams Family 2 draait momenteel in de bioscopen, maar deel 1 is al te koop op dvd!

Is jouw familie vreemd? Echt niet! The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer. Ontdek hoe Gomez en Morticia trouwden, Hoe Lurch in de familie kwam en natuurlijk ontbreken de kinderen Wednesday en Pugsley niet. Een leukste Halloween film voor kinderen die bij iedereen in de smaak zal vallen.

10 Corpse Bride

Corpse Bride van Tim Burton knoopt weer aan bij de donkere, romantische traditie van zijn klassiekers Edward Scissorhands en Tim Burtons The Night Before Christmas. De animatiefilm, die volledig is opgenomen met de stop-motiontechniek, speelt zich af in een 19e-eeuws Europees dorpje en vertelt het bizarre verhaal van Victor.

Aan de vooravond van zijn gearrangeerde huwelijk neemt de jonge man per ongeluk de mysterieuze Corpse Bride tot zijn vrouw en wordt hij afgevoerd naar de onderwereld. Zijn echte bruid, Victoria, blijft troosteloos achter in het land van de levenden. Hoewel het er in het Land van de Doden heel wat kleurrijker aan toe gaat dan hij met zijn strenge opvoeding ooit voor mogelijk had gehouden, ontdekt Victor dat niets in deze wereld, of de volgende, hem van zijn enige, echte liefde kan weghouden.

11 Scooby Doo Halloween box leukste Halloween films voor kinderen

Maar liefst 5 films voor 400 minuten filmplezier met de allergekste hond die je kent. Scooby Doo!

  • – Scoob!
  • – Scooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost
  • – Scooby-Doo! Return to Zombie Island
  • – Happy Halloween, Scooby-Doo!
  • – Scooby-Doo! The Sword and the Scoob

Helemaal nieuw dus reserveer snel je exemplaar voor je leukste Halloween films voor kinderen met deze hond!

De leukste Halloween films voor kinderen

de leukste halloween films voor kinderen

Met bovenstaande 11 leukste Halloween films voor kinderen komen jullie de zaterdag en ook de zondag wel door denk ik! Het is voor verschillende leeftijden maar kijk vooral ook wat past bij jouw kinderen. Bak er lekkere cupcakes bij met een eng tintje, knutsel in de middag wat leuke dingen en laat het stof en spinrag in je huis lekker even liggen. Fijn halloween weekend!

Wil je eens wat anders doen? Ga dan eens kijken hoe je kan leren met drijven en zinken in de herfst

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.