Positieve ervaringen Disneyland Parijs – een blog met tips!

Zo nu de negatieve ervaringen uit mijn systeem zijn is er uitgebreid ruimte voor de positieve ervaringen Disneyland Parijs. Want dat we het geweldig leuk hebben gehad in EuroDisney wil ik natuurlijk wel even laten weten. Voor diegene die de vorige blog hebben gemist. We waren met 3 kinderen en 4 volwassenen in het park van maandag tot en met vrijdag. We verbleven bij Hotel Newport Bay op basis van ontbijt en diner.

thalys naar EuroDisney

De Thalys EuroDisney – een super idee!

In eerste instantie riep ik tijdens onze vakantieoverleg dat ik lekker met de auto wilde gaan. Zelf bepalen hoe laat je aankomt en weggaat. 6 uurtjes rijden is prima te doen natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk de chauffeurs zijn dan wel doodmoe en je weet de files niet en de kosten van benzine en tolwegen. Met de Thalys reizen was een super goede ervaring van onze vakantie in Disneyland Parijs. Met snelheden tot wel 300 km/h zoefden we door het landschap. Gratis Wifi, lekker een beetje hangen, werken op de laptop, spelletjes spelen en gewoon uitgerust aankomen zo op het hoofdplein voor de ingang van de parken.

Op je ticket staat het cabinenummer, op het perron kun je dan zien bij welke letter je moet gaan staan om in te stappen. Aan boord zijn er trouwens ook mogelijkheden om eten en drinken te kopen, maar wij hadden voldoende mee. De toiletten zijn schoon. Er is wc papier, je kan je handen wassen met zeep en er is een handendroger.

Disney Express

Disney Express – snel toegang tot de Disney parken

Wij hadden al snel door dat Disney Express bijboeken dan ook wel handig is. Bij aankomst check je namelijk gelijk in in het hotel, maar dan boven in het station op de tweede etage. Je laat je bagage ( zonder waardevolle spullen en IT spullen) achter en krijgt je kaartjes voor het park/hotel gelijk mee. De hoofdboeker zijn pas is ook gelijk al aangemeld voor de hotelkamer, de overige kaarten moeten even bij de receptie gebeuren. Ja je krijgt allemaal een gepersonaliseerde kaart die zowel de toegang tot de parken is, als de toegang tot je hotelkamer.

En voor de terugweg geldt ook weer dat je je bagage weer naar Disney Express kan laten sturen door de conciërge van het hotel en dan vlak voor vertrek je koffers weer ophaalt. Wat ons betreft een super positieve ervaring van Disneyland Parijs en bij deze dus ook een tip!

Gratis Shuttels tussen Disney hotels en parken

Wat een heerlijkheid! Elke 10 minuten rijdt er een gratis Shuttle van de Disney hotels naar de hoofdingang en andersom. Ideaal ook als je in een ander hotel gaat eten kun je gewoon ook die shuttle nemen. Het zijn bijna allemaal harmonicabussen die ook weer zorgen voor een extra attractie voor de kinderen door in het middelste gedeelte te staan en te proberen niet om te vallen! Of gewoon op de grond gaan zitten en je overleveren aan de zwaartekracht!

Loop je vanuit het Disneypark naar het hotel dan blijf je strikt genomen op het park en hoef je niet door de controles. Reis je via de Shuttle bus dan moet je wel even door de controles heen. Dat betekent een Xray machine voor de tassen en een machine waar je zelf doorheen moet lopen.

eten disney hotels

Mogelijkheid om op verschillende plekken te eten

Wat wij als een positieve ervaring van Disneyland Parijs hebben ervaren is de mogelijkheid om op andere plekken te eten. We kwamen er alleen een beetje laat achter dat je dit al een half jaar van te voren moet reserveren haha. Nu hadden we nog maar keuzes uit een paar tijdstippen en 5 plekken en dus moesten we echt gaan plannen om de parades te kunnen zien. Maar je hebt zo wel echt variatie wat fijn is.

Bij de hotels zijn buffetten en verschillende soorten keukens, bij veel restaurants in het park eet je a la carte. Maar dan heb je als je boekt via het halfpension een vast 3 gangen menu met een paar keuzes. In ons geval was dat leuk voor een avond, maar genoten we meer van de buffetten waarin er voldoende keuze was voor iedereen.

Ontbijt Disneyland Parijs

Het ontbijt Disneyland Parijs hadden wij elke ochtend in hotel NewPort Bay. Op meerdere plekken in het hotel kon je terecht voor het ontbijt. Het is divers, je kunt koffie en thee halen. Verschillende jusmixen en er zijn allerlei yoghurtjes ook. Opvallend is de hoek waar je glutenvrije koeken en broodjes kunt halen en waar de jammetjes via een tapsysteem werken.

newport bay hotel zwembad

Positieve ervaring zwembad Disneyland Parijs

Hoe lekker is dat nadat je 4 dagen 20.000 stappen per dag hebt gezet, uren stil heb gestaan in de wachtrijen ( bij elkaar opgeteld dan he) en je dan even gewichtloos te voelen in het water. De donderdagavond kozen wij ervoor om na het eten even lekker te gaan zwemmen in het hotel. Een mooi binnenbad, het buitenbad was door het slechte weer helaas dicht. Er ligt onwijs veel materiaal voor kinderen in het water inclusief een voorraad zwembandjes voor kleine kinderen.

Zwembad disneyland parijs is wat ons betreft een blijver! Er zijn kluisjes die je met een code kunt bedienen (geen muntjes dus nodig).
Bij de douches hangen douchegel/shampoo apparaten om jezelf te kunnen wassen na het zwemmen en de handdoeken krijg je daar te leen. Dat scheelt weer natte zooi mee terug naar huis nemen!

Badmeesters houden alles in de gaten en er is zelfs een stoellift voor minder-validen om ook het water in te kunnen komen. Een geweldige ervaring voor jong en oud dus in Disneyland Parijs hotel Newport Bay!

hotel newport bay eurodisney hotel

Heel schoon park, wordt veel geveegd

Disneyland Parijs is heel schoon is onze ervaring! Er werken heel veel mensen en een groot gedeelte hiervan is verantwoordelijk voor het schoonhouden van het park. Van de toiletten tot aan de weg. Afvalgrijper in de hand en een zak in de aanslag en alles wordt snel weggehaald. De enige plek waar ik ze niet ben tegengekomen is in de rijen van de attracties. Wel zijn daar voldoende prullenbakken!

Dit zorgt er overigens wel voor dat je zelf ook sneller geneigd bent om alles netjes weg te gooien. Je plastic flesjes bewaren heeft geen nut, want Frankrijk doet niet aan statiegeld. Er zijn zelfs op sommige plekken prullenbakken waar afval gescheiden ingeleverd kan worden.

Toiletten Disneyland Parijs – een positieve ervaring

Sja de toiletten horen ook bij onze positieve ervaringen van Disneyland Parijs. In elk toiletgebouw lijkt wel een medewerker te ‘wonen’ die constant bezig is met schoonmaken. Daarnaast kun je brilhoezen pakken om op het toilet te leggen en zo ‘schoon’ je behoefte te doen.

Er was altijd voldoende zeep aanwezig, lekker een beetje warm water om je handen te wassen en papieren doekjes om je handen te drogen. Prullenbakken werden goed geleegd waardoor er ook daar geen overstromingen waren. Toch fijn om te weten dacht ik zo.

Vriendelijke mensen helpdesk CityHall

Als je mijn blog met negatieve ervaringen hebt gelezen dan heb je ook vast gelezen over onze ervaring bij de avondshow waarin mijn dochter een paniek- en astma-aanval kreeg.

De volgende dag ben ik naar Main Street gegaan waar je links op het plein CityHall vindt. Al daar kwam ik ook in een rij terecht, maar gelukkig duurde deze maar kort. Buiten proberen medewerkers al je vragen te beantwoorden. Komen zij er niet uit dan word je binnen verder geholpen door andere collega’s.
Ik legde mijn probleem uit dat wij graag naar de show wilden kijken, maar wel een plek nodig hadden waar mijn dochter normaal kon ademhalen en niet onder de voeten gelopen zou worden.

De mevrouw die mij hielp begreep mij gelukkig volkomen. Ze heeft zelf ook astma en zei dat het park volledig was uitverkocht en het dus echt enorm druk was tijdens de avondshows. Ze gaf ons als tip om minimaal een uur van te voren aanwezig te zijn en rechts tussen het kasteel en het plein een plekje te zoeken. Dan zit je vooraan.

perfecte plek Disney Dreams show

Wij waren er bijna anderhalf uur van te voren en troffen daar rust aan. We vonden een plekje vooraan het touw, en hebben daar gewoon gezellig anderhalf uur op de grond gezeten. Ja echt iedereen zit daar rustig op de grond tot de show gaat beginnen. Heel veel mensen met kleine kinderen en een goed uitzicht! Een tip dus!

positieve ervaringen Disneyland Parijs

Gave shows binnen en buiten

WOW WOW WOW sommige shows zijn echt zo gaaf om te zien. Absoluut op nummer 1 de show van The Lion King: Rhythms of the Pride Lands show die vind je helemaal achterin Frontierland.
Daarnaast natuurlijk Disney D-light en Disney Dreams helemaal aan het einde van de dag voor het Disneykasteel. Let wel dat bij stevige wind of regen de drones en vuurwerk niet doorgaan. Dan is het alleen de muziek, geluid en lichtprojectie op het Disneykasteel.

ervaringen disneyland parijs avondshow disney dreams en disney dlight

Disney Stars on Parade is ook erg leuk om te zien. Dagelijks rondom Main Street. Wij zaten op een prachtig plekje waarvandaan je ze goed ziet aankomen lopen / dansen / rijden. Prachtige praalwagens!
Dream and Shine Brighter was grappig en gezellig om te zien met allemaal Disney figuren. Deze is ook rondom Main Street.

perfecte plek Disney Parade

Mickey and the Magician was een vrolijke show met special effects en live optredens. Inclusief een gebarentolk! Echt stuk voor stuk positieve ervaringen van ons bezoek aan Disneyland Parijs.

op de foto met disneyfiguren pluto

Disney figuren Disneyland Paris

Daarnaast kun je op allerlei momenten met figuren op de foto. Alleen in het hotel hebben we hiervoor kort in de rij gestaan. We hebben verschillende Marvel figuren gezien, Winnie the Poeh, Donald Duck, Mickey Mouse, Pluto, Goofy en ga zo maar door. Je kan hier een hele sport van maken om ze allemaal te ontmoeten. Maar wij hadden meer zin in de attracties haha.

Startours Tours: The Adventures Continue

In sommige attracties zijn wij 2 keer gegaan. Zoals in Startours Tours: The Adventures Continue. Tot onze verbazing zagen we een totaal andere film. Dus toen we uit de zaal kwamen en ik een medewerker zag vroeg ik direct of er verschillende films waren. Hij zei dat er wel 100 verschillende waren en je dus telkens een ander ruimteavontuur kon beleven. Nou als je dus tijd hebt en het is rustig.. leuke uitdaging voor een kansberekening spel…

photopass positieve ervaringen Disneyland Parijs

Disney Photopass ervaringen in Disneyland Parijs

Photo pass + is een fijne aanvulling! Bij een paar attracties ( helaas niet bij allemaal) kun je een foto downloaden. Je weet wel zo’n foto waar je anders heel veel geld voor moet betalen om het af te laten drukken. Nu gewoon zo in je mailbox. Foto niet goed gelukt omdat iemand zijn hand voor je hoofd hield? Dan ga je toch gewoon nog een keer de attractie in 😉 Moet hij het alleen wel blijven doen als je in de rij staat… ahum we zouden het dit keer alleen over positieve ervaringen van Disneyland Parijs hebben, excuses. Een Disney Photopass is in elk geval erg leuk om bij te boeken en je ervaringen van de attracties vastgelegd te hebben.

stitch knuffel souvenir eurodisney

Zeer uitgebreid assortiment souvenirs

Al op de eerste dag doken we natuurlijk een souvenirwinkel in. We vonden de winkel best groot en dachten dat dit wel het hele assortiment zou zijn. Oeps wat waren we naïef.. Er is echt zoveel keuze! Elke souvenirwinkel heeft weer iets anders. Vaak passend bij een attractie die dichtbij is. Heel veel kinderen en volwassenen lopen met een diadeem op met bijvoorbeeld Mouse oren, Lion King oortjes en nog veel meer keuzes. Kies dus niet gelijk in de eerste de beste winkel als je er ook een wil, maar kijk even rustig rond is mijn advies!

positieve ervaringen Disneyland Parijs vrouw met minnie mouse diadeem

Wat kun je allemaal vinden? Knuffels, kleding voor baby, kinderen en volwassenen, speelgoed, snoepgoed, sieraden, keukenspullen, sleutelhangers, magneten, accessoires, stationary en nog veel meer. Neem je gespaarde zakgeld maar mee kindjes want je gaat veel leuk vinden!

Disneyland Parijs app – een aanrader!

Ga jij naar Disneyland Parijs? Installeer dan zeker thuis al even de app en scroll er lekker doorheen. Zo krijg je thuis al een beetje een idee van de tijden van de shows en hoe druk het bij sommige attracties is. Wij hebben niet van te voren bekeken welke shows we allemaal wilden zien en daardoor hebben we er wel een paar gemist in Walt Disney Studios Park. Maar wat we hebben gezien was gaaf.

Ben jij type ik plan alles vooruit dan heb je heel veel aan de app. Ben je type ik kijk wel hoe het loopt, ook dan heb je veel aan de app. Je kan terwijl je klaar bent bij de ene attractie al even kijken hoe het is met de wachttijden bij de andere attracties. Zeker in de buurt van shows zul je zien dat het gebied opeens leeg trekt als er een show gaat beginnen.

Positieve ervaringen Disneyland Parijs bij de attracties

Er wordt bij veel attracties goed uitgelegd hoe spannend het is en wat je ongeveer gaat doen. Je leest in de app precies voor wie het geschikt is. Lees je looping dan gaat de achtbaan op zijn kop. Extreme Sensaties dan is de attractie wel wat spannend. Alhoewel ik de extreme sensaties van Avengers Assemble heel wat heftiger vond dan die van Star Tours.

Ook staat er goed in de app en bij de attractie of deze geschikt is voor mensen met rugklachten, zwanger of niet tegen lichtflitsen kunnen (epilepsie bijvoorbeeld).
De 3D brillen die je bij veel attracties nodig hebt zitten goed op de neus, zelfs als je je eigen bril ophoudt. Ze worden na terug inleveren weer netjes gereinigd voor een volgend gebruik.

positieve ervaringen Disneyland Parijs

Behulpzaam personeel die rondloopt – positieve ervaring Disneyland Parijs

Je las het boven al tussen de teksten door. Maar wat zeker een positieve ervaring was van ons bezoek aan Disneyland Parijs is het behulpzame personeel dat rondloopt. Van attractiemedewerker tot winkelverkoper tot schoonmaakster. Allemaal zijn ze keurig netjes, proberen je echt te helpen en het naar de zin te maken. Ze nemen de tijd en je voelt je echt als de klant is koning.

De attracties, de shows, de meestal leuke belevenissen en alle indrukken bij elkaar zorgen nog steeds voor een dagelijks gemis van Disneyland Parijs. Mijn dochter laat er zelfs tranen om zo leuk heeft ze het daar gevonden en zo graag wil ze er weer naar toe.
Dat wordt eerst weer even een paar jaar sparen haha Maar we zeggen nog maar niet keihard nee…. want stiekem missen wij het ook!

Tips bezoek Disneyland Parijs

Nog een paar handige tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs die wij een als een fijne ervaring hebben gehad:

  • Regenponcho’s van de Xenos zijn prima en ideaal. Neem wat reserves mee omdat ze snel scheuren, maar ze zijn klein verpakt, ligt en zo aangedaan als het nodig is.
  • Voor mezelf kocht ik juist een grotere herbruikbare poncho waar ook mijn rugzak droog in kon blijven.
  • Zorg voor goede wandelschoenen want je loopt heel wat kilometers ( wij haalden 20.000 stappen) en staat ook veel stil in de rij.
  • Zorg voor een hervulbare fles er zijn voldoende fonteintjes om je flesje te vullen met water.
  • Neem een powerbank mee voor je telefoon als je net als ik overal foto’s en filmpjes van wil maken.
  • Zorg voor een goede stevige rugzak waar ook plek is voor souvenirtjes en die tegen een beetje water kan.

Heb jij je verblijf al geboekt? Fijne vakantie!!

Korting bij OAD Reizen voor reizen naar Disneyland Paris

Gedurende de hele maand maart kun je profiteren van een speciale kortingscode waarmee je een onvergetelijke vakantie naar Disneyland Paris kan boeken.

Aanbieding details:
– Kortingscode: DISNEY
– Geldigheid: De gehele maand maart 2024
– Korting: Geen reserveringskosten (t.w.v. € 27,50)
– Geldig op alle Disneyland Paris boekingen met vertrek in de periode van 1 maart t/m 31 december 2024

– Ga naar Oad.nl/Disneyland en kies je gewenste Disneyland Paris vakantie
– Tijdens het boekingsproces (stap 3) voer je de kortingscode in: DISNEY
– De korting wordt automatisch toegepast op je boeking.

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

3 reacties

  1. Ik weet niet of het ons ooit gaat lukken om daar ooit te komen maar hier zijn echt de tips om zo’n bezoek tot een optimaal succes te maken!!!

  2. We gaan elke 5 jaar terug. Eerst namen we altijd luxe buggywagen mee en nu bolderkar. Zo laten we onze eten, babydoekjes e.d. en jassen achter. Wel maakten we de buggy of bolderkar altijd vast aan de relingen daar in de buurt met slot. Drinken en wat snoepjes namen we mee voor het wachten in de rij bij de attractie. Jongste sliep zelfs in de bolderkar, zo konden we doorgaan met attracties bezoeken. Bolderkar was ook fijn voor de avondshow kijken. Dekens en kussen namen we mee, hoefden we niet op harde vloer zitten. Als de jongste moe werd, sliep ie gewoon tijdens muziek lekker in de bolderkar. Ideaal. We sliepen altijd bij Davy Rocket huisje. Moet wel met eigen auto gaan, dat is wel de enige min punt. Elke dag ontbijt van Davy Rocket (superluxe en echt veel om in 1x op te eten, kan zelfs ook gebruiken voor de lunch) meenemen naar Disneyparken, zodat we zelf konden bepalen wanneer we wilden eten. Heerlijk vonden we dan.
    Zolang kinderen graag terug willen, blijven we daarheen, wel om het 5 jaar. Het moet leuk blijven, vinden we… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.