Skip to Content

Negatieve ervaringen Disneyland Parijs – een overzicht midweek

Afgelopen week waren wij samen met vrienden en hun kinderen op pad naar EuroDisney. Ben jij benieuwd naar onze negatieve ervaringen Disneyland Parijs? We hebben zowel positieve ervaringen als negatieve. Lees mee met de irritaties, negatieve ervaringen en het meest heftige moment uit mijn leven waarbij ik veranderde in een heks/rugbyspeler om mijn dochter te beschermen..

newport bay disneyland hotel

10 irritaties en negatieve Disneyland Parijs ervaringen

Natuurlijk komt er ook een blog met onze positieve belevenissen. Maar nu eerst onze negatieve ervaringen van Disneyland Parijs. Onze ervaringen zijn gebaseerd op een gezelschap van 4 volwassenen en 3 tieners. Ons vervoersmiddel was de Thalys en we verbleven 5 dagen in Newport Bay Hotel op basis van ontbijt en diner.

Asociale mensen in de Disney parken en onderweg

Man sommige mensen hebben echt heel veel haast als ze op vakantie zijn in Disneyland Parijs. De bus al in willen stappen, inclusief duwen! terwijl mensen gewoon nog de bus uit willen stappen.
Voordringen bij attracties en je dan ook nog brutaal en in eigen taal uitschelden.

dichte attracties in adventureland disneyland parijs

Dichte attracties in Disneyland Parijs

Er waren echt veel attracties dicht in Adventureland. En dat terwijl ik zoveel zin had in dat deel van het attractiepark. La Cabane des Robinson – gesloten, Pirate Galleon – gesloten, Pirates’ Beach – gesloten.
Dit kun je overigens van te voren wel zien in de Disneyland app.

Kapotte attracties – Disneyland Parijs ervaringen

Bij onze negatieve ervaringen Disneyland Parijs horen natuurlijk ook kapotte attracties. Ik kan het me goed voorstellen dat er onderhoud gepleegd moet worden en dat er wel eens een technisch mankementje is aan een attractie. Zo hadden ze in Disney vast last van blaadjes op het spoor aldus dochterlief. Big Thunder Mountain en Disneyland Railroad waren beiden kapot toen we gelukkig nog niet zo lang in de rij stonden. Voor het rondritje langs het park leek ons dat nog niet zo spannend. Maar vastzitten midden op een berg in het donker leek ons best spannend. Gelukkig zaten we niet in de attractie terwijl die kapot was.

Wachtrijen en tijdsaanduiding van de attracties

Elk attractiepark heeft wachtrijen, niks aan te doen en het hoort erbij. Maar soms hadden we wel gewild dat we halverwege ook ergens konden zien hoe lang het nog zou duren. Ik denk dat er veel gebruik is gemaakt van de Premier Access kaarten, want we hebben vaak langer dan de toegewezen tijd moeten wachten. Sja vooral een irritatie dat we tussendoor geen goed beeld hadden van hoe lang het nog duurde, maar niet heel erg negatief verder. De tijden klopten over het algemeen redelijk goed.

We denken om de de volgende keer als we gaan Premier Access kaarten aan te schaffen. We denken dat we met een dag korter dan alle attracties kunnen doen! Ideaal.

Waar is de patat en de baguette bij Disneyland Parijs?

Natuurlijk moeten we ook de negatieve ervaringen Disneyland Parijs van de kinderen meenemen. Bij elk avondbuffet dat we tegenkwamen vroegen ze zich verwonderd af waar de patat was. In Nederland toch echt typisch voor een kindermenu. Disney heeft zijn eigen Mickey Mouse hoofdjes met gefrituurde aardappelpuree. Sja tijd om wat nieuws te proberen zeiden wij dan als ouders. Maar op onze beurt vroegen wij ons af waar die heerlijke baguette was gebleven bij het ontbijt. De kleine broodjes waren heel hard, de croissantjes klein maar lekker en niet zo gezond natuurlijk. En het witte toastbrood was wat ik uiteindelijk maar nam. Sja ben je in Frankrijk en heb je nog geen lekker vers stokbroodje..

Ohw en een gekookt eitje bij het ontbijt is ook een kleine uitdaging. Degene die al klaar zijn, smaken zuur en als je het zelf moet maken in een bak met heet water moet je 10 minuten wachten en als je dan terug komt is je ei gejat door zo’n asociale parkbezoeker jaja het klinkt haast verwend haha..

schijnveiligheid xray machines bij hotel

Schijnveiligheid controles bij de Disney parken en de hotels

Met al die drama in de wereld snap ik dat er strenge controles zijn bij aankomst in het park en hotel. Maar het is wel een beetje schijnveiligheid. Bij de ingang van de parken staan er metaaldetectors en x-ray machines. Terwijl je tas in de machine gaat moet jezelf door de poortjes lopen. Als hij rood uitslaat klop je een beetje op je zakken en dan laten ze je gewoon door. Niks geen lichamelijke controle of blijven strippen tot het lampje groen wordt.

En ook bij aankomst van het hotel waar de Xray voor de tassen buiten staat, en de machine voor de mensen binnen staat. Sja als je echt kwaad wil heb je daar alle kansen voor dus helaas. Gelukkig hebben we wat betreft die veiligheid geen negatieve ervaringen gehad in Disneyland Parijs. Wel een andere..

Mensenmassa’s bij de avondshow in EuroDisney

Op dinsdagavond zouden wij gezellig naar de avondshows. Disney D-Light en aansluitend Disney Dreams. We hadden bedacht nog 1 attractie te kunnen doen en dan om half 10 binnendoor door te steken naar de voorkant van het kasteel. Maar helaas ruim van te voren gaat alles rondom het kasteel dicht en word je helemaal via Adventureland teruggestuurd. Dat bracht ons niet alleen aan de verkeerde kant van het plein, maar ook helemaal in een mensenmassa. In het begin ging het nog wel, maar toen de show begon werden we geplet door allemaal mensen. Mijn dochter, met inspanningsastma, kreeg een enorme paniekaanval doordat mensen steeds op haar tenen stonden en ze tegen mij aan werd gedrukt.

Het zicht was ons ontnomen door grote mensen en toen ik er wat van zei, werd ik onvriendelijk in het Frans aangesproken dat ik maar terug moest naar Londen. De paniekaanval maakte langzaam plaats voor een astma-aanval. En geloof me dan veranderd er wat in een moeder. Ik werd een soort heks monster met hele puntige ellebogen. Er was namelijk echt nergens om ons heen een ‘pad’ om door te wandelen en de enige manier was door ellebogen uit te delen, te duwen en te roepen “I need to go, through my child is sick!” Wat was ik blij dat we er door waren en ik mijn dochter haar medicatie kon geven en we een rustig plekje vonden in de hal op een stoel. Zo zagen we nog iets van het vuurwerk. De volgende dag deden we weer een poging, daar vertel ik in een andere blog meer over want die hoort in het rijtje positieve ervaringen Disneyland Parijs.

Mocht iemand uit jullie gezelschap een erkende langdurige chronische ziekte hebben, kun je eenvoudiger (maar niet onmiddellijk) toegang krijgen tot de attracties. Om je Easy Access Card te krijgen, heb je een origineel medisch certificaat in het Frans of Engels nodig, ondertekend en gestempeld door een arts en minder dan 3 maanden oud, met vermelding van de langdurige chronische ziekte en het nummer. De lijst vind je hieronder.

Opdringerige kaartjeskopers als je Disneyland Parijs in de ochtend verlaat

En toen was het vrijdag en moesten we helaas pindakaas Disneyland Parijs verlaten. Een week vol positieve en negatieve ervaringen en vooral hele moeie voeten. Beladen met onze handbagage, koffers en souvenirs liepen we richting het station.. en dan hop komen er allemaal opdringerige mannen die je toegangskaartje willen kopen. Ze wapperen met briefgeld en blijven om je heen lopen smekend om je toegangskaartje. Die willen ze natuurlijk op de zwarte markt verkopen want het park zelf was helemaal uitverkocht. Stoïcijns liep ik door na gezegd te hebben dat we ze houden als souvenir, maar het koste wel wat moeite om van ze af te komen zeg. Sja misschien vind jij het fijn om 50 euro per kaartje te krijgen en wil je die mensen juist graag ontmoeten. Maar iets met karma en een grote kans dat je nepgeld krijgt hopen mij dat je net als ik nee zegt.

in de thalys

Vrijdagochtend in plaats van vrijdagavond met de Thalys

En dan is het tijd voor onze laatste ieniemienie negatieve ervaring van Disneyland Parijs. Want wat baalden we dat we al kwart voor 12 weer met de Thalys naar huis moesten gaan. We hadden zo graag nog langer willen blijven en nog een paar attracties willen doen en een show of wat mee willen pakken. Het was een heerlijke midweek en de tijd vloog voorbij. Natuurlijk zijn er wachttijden. Het langste dat we hebben moeten wachten was 60 minuten. En natuurlijk vallen deze ervaringen hierboven allemaal in het niet van de positieve dingen die we hebben meegemaakt!

Een tip van een van onze lezers is om de metro te pakken naar Gare du Nord en in de avond de Thalys terug te nemen!

Ik beloof je 1 ding, de lijst met positieve ervaringen wordt vele malen groter!

Lees ook deze blogs van Kelly

Korting bij OAD Reizen voor reizen naar Disneyland Paris

Gedurende de hele maand maart kun je profiteren van een speciale kortingscode waarmee je een onvergetelijke vakantie naar Disneyland Paris kan boeken.

Aanbieding details:
– Kortingscode: DISNEY
– Geldigheid: De gehele maand maart 2024
– Korting: Geen reserveringskosten (t.w.v. € 27,50)
– Geldig op alle Disneyland Paris boekingen met vertrek in de periode van 1 maart t/m 31 december 2024

– Ga naar Oad.nl/Disneyland en kies je gewenste Disneyland Paris vakantie
– Tijdens het boekingsproces (stap 3) voer je de kortingscode in: DISNEY
– De korting wordt automatisch toegepast op je boeking.

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Daan

Tuesday 15th of August 2023

Al vaak geweest, ook een abbonement gehad, maar overal eigenlijk wel altijd een lekker ontbijtje gehad in de disney hotels. De keuze is echt groot, dus dit klinkt mij helemaal niet bekend. Betreft het vuurwerk kan ik me enige irraties voorstellen bij de mensen, die meestal wel al 2 uur van te voren aan het wachten zijn en er dan 10 min voor de show nog mensen komen die zich overal tussen wormen, heel vervelend. Dus 1 tip is kom op tijd dan heb je meer kans op een betere plek, Maar een ziek kind moet je natuurlijk ten alle tijden doorlaten. Fijn dat jullie voor de rest wel hebben genoten.

Karine

Tuesday 15th of August 2023

Als het goed is, als je een kind hebt met een ziekte zoals jouw dochter kan je bij de ingang van het park met een doktersverklaring een pas krijgen. Of je krijgt de premium pas, de groene kaart zeg maar. Of je krijgt, net als ik met type 1 diabetes, een easy acces pas waarmee je wel moet wachten maar niet in een rij bij een attractie hoeft te staan. Je krijgt een soort afsprakenkaartje mee. Als de wachtrij 30 minuten is, dan kom je 30 minuten na het aanmelden terug en mag je door de premium acces heen. Volgens mij mag je hiermee ook in het speciale vak staan bij de shows. Waar de rolstoelen staan zeg maar. Met de groene kaart is dat in ieder geval wel zo. Hopelijk heb je hier iets aan voor misschien een volgende keer. Ik denk dat dit bij parken zoals de efteling ook is.

ellen

Tuesday 15th of August 2023

Hoi Karine, Dank voor je meedenken! Helaas valt astma niet onder de lijst van uitzonderingen. En dat hoefde verder ook niet gelukkig. Voor andere mensen is het zeker een goede tip! Groetjes, Ellen

Dylan

Tuesday 15th of August 2023

Ik snap dat je het een nadeel vond om zo vroeg met de Thalys terug te moeten, maar je had ook met de metro naar Garde du nord gekunt dan had je 's'avonds nog terug gekund

ellen

Tuesday 15th of August 2023

Hoi Dylan, Wat een goede tip die ga ik er ook bijzetten! Groetjes, Ellen

Annelies Schoonen

Tuesday 15th of August 2023

Ik ben op 16 juli ook in Disney geweest met kinderen en kleinkinderen Wat betreft de onbeschofte mensen die er rondlopen kan ik me helemaal vinden in de negatieve reacties Maar wat betreft de wachtrijen en commentaar op de mensen die n premium pas hebben en voor mogen Die hebben daar dik voor betaald Maar wat de onbeschofte mensen die nergens rekening mee houden ook niet met kinderen daar kan Disney zelf niets aan doen Misschien volgende x ook n premiumpas nemen haal je in ieder geval 1 ergenis weg

ellen

Tuesday 15th of August 2023

Hoi Annelies, Oei zo bedoelde ik dat stukje helemaal niet, ik zal het even anders verwoorden! Terecht hoor dat die mensen namelijk eerder aan de buurt waren. Wij zitten er zelfs aan te denken als we weer gaan dat we ook zo'n pas nemen!

Groetjes, Ellen

Robin

Wednesday 9th of August 2023

Dit is waarom ik altijd veel onderzoek doe naar de parken, ongeacht dat ik er al veel ben geweest. Voor het ontbijt zou ik zeker niet de hotels aanbevelen, maar Earl of Sandwich, geweldig ontbijt hebben ze daar! Voor avond eten hebben de hotel buffets mickey aardappel figuurtjes, die zijn ontzettend goed. Ik zou Santa Fe aanbevelen, is ongeveer hetzelfde als andere buffets, maar ook met mexicaans eten. En het is ook het goedkoopste buffets en super leuk Voor kinderen kwa eten!

Amy

Wednesday 16th of August 2023

Wij zijn net terug van Disneyland en wij gaan echt niet nog een keer! Prijs kwaliteitsverhouding is echt ver te zoeken, ik vind dat Disney een beetje ten onder gaat aan zijn eigen succes.

Het park is echt veel te druk, en inderdaad die avond show was drama. Zo dicht op elkaar af en mocht er paniek uitbreken ben je allemaal de lul.

En die premier acces is ook nog eens ontzettend duur, je betaald al super veel geld voor je verblijf en tickets en als je er dan bent voel je je alsnog een sloeber omdat je die passen niet hebt/kunt betalen.

ellen

Wednesday 9th of August 2023

Hi Robin, Bedankt voor de tips! Ik zal ze meenemen bij de positieve ervaringen! Ja de mickey aardappel zal ik nog even in de blog aanvullen. Die vonden onze kids alleen niet lekker haha zal je altijd zien..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.