Skip to Content

Love is a compass, Disney en Make a Wish kerst 2020

Love is a compass, een kerstcommercial van Disney die 9 november is gelanceerd. En niet zomaar een kerstadvertentie. Het is een samenwerking met Make a Wish met als thema ‘De magie van samen zijn’. Er wordt onder andere geld gedoneerd voor iedere Mickey Mouse knuffel (speciaal ontwerp voor deze gelegenheid) die wordt verkocht. Inmiddels heeft Disney al 500.000 dollar gedoneerd. Dat gaat meer worden. En zoals zij zeggen…From our family to yours. Maar, er is meer….

Love is a compass

Disney wereldwijd bekend en geliefd

Disney is een organisatie die bekendheid geniet en geliefd is bij veel families over de gehele wereld. Micky, Donald, Pinokkio, Alladin, Belle, Assepoester, Sneeuwwitje, noem maar op. Ieder jaar is er dan ook aandacht voor dat speciale moment in het jaar waar families samen komen, kerst. Vooral dit jaar vinden ze het belangrijk om dat te doen. Disney en Make a Wish hebben deze kerst de handen ineen geslagen. Disney doneert geld aan Make a Wish zodat zij nog meer wensen van kinderen en hun familie uit kunnen laten komen. Dit in het kader van hun 40-jarige samenwerking. De titel van het kerstthema is Love is a compass. Daar past ook hun prachtige slogan bij: From our Family to yours.

Love is a compass

Make a Wish

Make a Wish is een organisatie die wensen uit laat komen van kinderen die ongeneselijk ziek zijn. En eigenlijk is het meer dan dat. Kinderen maken echt een reis. Vanaf het moment dat ze te horen krijgen dat hun wens uitkomt maken ze, samen met de rest van het gezin, een reis mee. Totdat het moment daar is dat ze hun speciale dag krijgen. Zelf heb ik ervaren hoe bijzonder het is om zo’n ‘wensreis’ mede te helpen te organiseren. Samen met mijn team heb ik een dag gebeld om de wens van een meisje uit te laten komen. Ze wilde graag voor één dag prinses zijn. Ons doel was om dat voor elkaar te krijgen. En iedere keer weer als ik een filmpje van Make a Wish zie ben ik geraakt. Want, ook voor dat prachtige doel van Make a wish geldt: Love is a compass.

Make a Wish Nederland

Speciale kersteditie 2020 Disney en Make a Wish: Love is a compass

Naast een prachtige kerstcommercial vindt ook een release plaats van een single, Love is a compass, gezongen door Griff. Zij is een 19-jarige Britse zangeres en song-writer. Daarnaast is er een speciale Mickey Mouse knuffel ontworpen. Deze knuffel is verkrijgbaar bij C&A en online via BOL.com en shop disney. Tot slot kan iedereen een familiefoto delen met feestelijke herinneringen. Dit kan via Instagram, Facebook of Twitter met #LoveFromDisney. Voor iedere foto die wordt ‘gedoneerd’ betaalt Disney minimaal 1 dollar aan Make a Wish. en ook als je de knuffel koopt wordt geld gedoneerd. De single kan je vanaf 9 november downloaden via digitale muziekproviders zoals Spotify en Apple Music. Bij elke download vóór 31 december 2020 gaat 100% van de opbrengst van de winkelprijs naar Make-A-Wish®. Door middel van deze acties (voorwaarden van toepassing) gaat Disney geld doneren aan Make a Wish international. Dat is nog eens een mooie kerstwens!

Kerstcommercial Disney 2020 Love is a compass

De kerstcommercial Disney 2020, Love is a compass, gaat over de relevantie van familie. Die is universeel. De advertentie duurt 3 minuten en is zonder tekst, zodat taal niet uitmaakt. Het verhaal gaat over Lola en haar kleindochter. Lola kreeg als kind een Micky Mouse knuffel en heeft deze aan haar kleindochter gegeven. Op kerstavond ontdekt ze dat haar kleindochter groot geworden is en onvoldoende aandacht heeft voor haar oma. Als ze ’s avonds bij haar oma komt in een stil huis realiseert de kleindochter dit door de knuffel van Mickey Mouse die ze ziet. Ze gaat aan de slag om prachtige kerststerren te maken en versiert het hele huis ermee. Met liefde gemaakt oftewel Love is a compass. In de commercial zijn ook wat verrassingen verstopt (Easter Eggs) die relateren aan Disney. De advertentie bevat ook persoonlijke elementen van de makers, dus ook hier.. from our family to yours.

De kerstcommercial gaat op maandag 9 november in première op digital en zal vanaf 6 december op tv te zien zijn. De spot zal tevens op Disney’s eigen kanalen te zien zijn in 26 landen in EMEA (Europe/Middle-East/Africa), evenals in Australië, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika en delen van Azië.

Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.