Skip to Content

Disney’s Winnie de Poeh musical – een pareltje

Vrolijk vertrokken Jinte en ik naar de Kunstlinie in Almere voor de première van Disney’s Winnie de Poeh de musical. In de auto zongen we al het liedje wat we zo goed kenden en ook al gezien hadden bij de Musical Awards. Eenmaal aangekomen in Almere werden we welkom geheten met allemaal bellen, een bellenblaasmachine zorgde voor een magische sfeer. Eenmaal binnen kregen we prachtige plekken en waren we vol verwachting! Ik vertel je graag iets meer over de musical en daarna natuurlijk wat Jinte en ik er van vonden!

Disney's Winnie de Poeh musical
Officieel affichebeeld Disney’s Winnie de Poeh musical

Disney’s Winnie de Poeh musical

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. Morssinkhof Terra Theaterproducties, in samenwerking met Rockefeller Productions en Disney Theatrical Group, brengt Disney’s Winnie de Poeh de Musical voor het eerst naar Nederland en België, nadat deze succesvol heeft gespeeld in New York, Chicago, Londen en op tournee in de Verenigde Staten en Engeland.

De voorstelling, gemaakt door Jonathan Rockefeller, is van september 2023 tot en met mei 2024 te zien in heel Nederland en België. Het is dan ook volledig in het Nederlands gespeeld en gezongen. In de musical zien we hoe Poeh en zijn vriendjes diep in het Honderd Bunderbos allerlei avonturen beleven tijdens Poeh’s zoektocht naar honing. Het verhaal wordt op magisch mooie wijze verbeeld aan de hand van levensgrote poppen en de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman.

Disney's Winnie de Poeh musical
Foto: Boy Hazes

Een echte familiemusical

Disney’s Winnie de Poeh de musical is een echte familiemusical. De sfeer is magisch, vrolijk en gezellig. Met een winterse touch is het daarnaast perfect voor het komende seizoen. Ik geniet zo van de verhalen van deze beer. De onthaasting die in het spreek- en verhaaltempo zit is heerlijk. Ook in deze musical komt de filosofische inslag van het verhaal heel erg naar voren. Dat maakt het ook heel geschikt voor volwassenen. De uitspraken van Poeh zijn er om op een tegeltje te zetten.

De cast van Morssinkhof Terra Theaterproducties is heel sterk. Er heerst een mooie dynamiek tussen hen en ze zijn, zelfs al op de première, goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking bij Uil bijvoorbeeld vond ik geweldig om te zien. Disney’s Winnie de Poeh de musical wordt door een kleine groep gespeeld, dat maakt het heel laagdrempelig en krachtig om te kijken. De slis waarmee Teigetje spreekt EN zingt is een speciale vermelding waard! Jinte dacht dat dit misschien zou lukken met een snoepje in je mond, maar we hebben geen snoepje kunnen ontdekken bij Wesley de Ridder. Chapeau!

Overzicht Disney's Winnie de Poeh musical
Foto: Boy Hazes

Jinte is 8 jaar, ze houdt heel erg van vrolijke liedjes en toneel. Als het te spannend, te hard of te flitsen qua lichten is vindt ze het minder fijn. Gelukkig was Disney’s Winnie de Poeh de musical echt perfect voor haar! Met haar Winnie onder haar arm heeft ze genoten van de voorstelling. Het is dus ook aan te raden voor jongere kinderen of kinderen die wat prikkelgevoelig zijn. Daarbij duurt de musical ‘maar’ een uur, dus heel goed vol te houden voor kinderen. Van ons had het nog wel langer mogen duren, dat wel!

Wat vond Jinte van de Disney’s Winnie de Poeh de musical?

Tekening voor Winnie

Ik vond het een hele leuke voorstelling. De liedjes waren erg leuk, het waren er precies genoeg. Het was leuk dat er ook gewoon bij gepraat werd. Het was leuk om de mensen en de poppen te zien. Het is namelijk heel knap gemaakt hoe ze aan elkaar vast zitten. De gezichten van de mensen klopten precies bij hoe de poppen deden. Het was dus grappig om ze allebei te bekijken, omdat je dan soms meer emotie zag. De vogels vond ik vooral ook heel mooi gemaakt, die leken namelijk echt te vliegen. Iejoor vond ik heel grappig.

Zelf zou ik het liefst Knorretje willen zijn. Die is namelijk heel schattig. Je moet dan wel op je knieën zitten als je Knorretje speelt in Disney’s Winnie de Poeh de musical. Ik denk eigenlijk dat de mevrouw die Knorretje speelde kniebeschermers om had, maar dat zag je niet. Ook vond ik Iejoor heel leuk gespeeld, dat lijkt mij ook geweldig om te doen. Die stem kan ik heel goed nadoen. Als je goed keek zag je hoe de kop van Iejoor werd bediend, dat was zo goed gedaan.


Ik heb in de auto een tekening gemaakt voor Sjors. Die speelde Winnie de Poeh. Tijdens het premièrefeestje heb ik hem nog een hand gegeven. Hij vond de tekening heel mooi. Het was best grappig dat hij zei: “ik geef hem even aan mijn mama om te bewaren”. Ja, musicalsterren hebben natuurlijk ook mama’s. Zijn pak vond ik ook cool, hij had namelijk een glitterpak aan op het feest.

Jinte – 8 jaar

Nog genoeg mogelijkheden om deze musical te zien

Wil jij ook graag deze vrolijke familiemusical zien? Dan heb je geluk, er zijn nog vele mogelijkheden om Poehbeer en zijn vriendjes te bewonderen. En ook als je in Vlaanderen woont gaat dat vast lukken. Van oktober t/m mei is er een tour, er is vast een theater in je buurt te vinden waar ze komen spelen. Hier kun je de speeldata zien en kaarten bestellen.

Op zoek naar honing
Foto: Boy Hazes

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.