Skip to Content

Disney Illusion Island – een toffe switch game

Het spel begint met een vergadering tussen de 4 Disneyvrienden. Ze hebben allemaal een kaart gekregen van het mysterieuze eiland Monoth, maar niemand van hun heeft het naar ze verstuurd. Ze besluiten op avontuur te gaan. Duik mee in de wereld van Disney Illusion Island!

disney illusion island nintendo switch game peg 3

Disney Illusion Island

Disney Illusion Island is te spelen met 1 tot 4 personen. Je kiest allemaal een ander karakter en geeft aan op welk niveau je wil spelen. Tijd om op avontuur te gaan.

Nadat je het eerste level hebt behaald stellen de Hokuns zich voor. De bewoners van eiland Monoth. De opdracht is om op zoek te gaan naar drie mystieke tomes. Daarnaast moet je de Hokuns bevrijden. Dit zijn schattige pluizige wezens die het eiland bewonen. Verken samen met Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy dit betoverende 2D coöp-platformwereld.

Animatie en orkestmuziek

In Disney’s Illusion Island word je meegenomen op een avontuur vol prachtige met de hand getekende landschappen. Ontdek het eiland terwijl je volledig ingesproken animaties en meeslepende georkestreerde muziek ervaart.

Tussendoor krijg je tips in het scherm te zien in het Engels. De gesproken taal is ook Engels. Terwijl de figuren rennen en springen op soorten springplanken is er een soort kleurrijk schaduwspoor. Leuke kleine details. De figuren moeten op elkaar wachten als ze uit het scherm dreigen. Het is dus echt samenspelen en samen op avontuur gaan. Tussendoor geven de kinderen elkaar druk tips hoe je het beste kunt springen. Samenwerken, en elkaar motiveren en helpen. Allemaal eigenschappen die we onze kinderen bij willen brengen.

Ik hoor termen voorbij komen als boost jump (dubbelsprong) en muursprong als Disney Illusion Island wordt gespeeld. Het valt me op dat de levels snel te voldoen zijn en dat de tekeningen echt leuk zijn. De map wordt steeds een stukje breder verlicht afhankelijk van de route die je kiest. Het is dus ook nog eens een spel vol vrijheden en spontane verrassingen.
Sleutels moeten gevonden worden, zodat deuren worden geopend. En ze naar de volgende vlag kunnen. Bij een vlag is of een nieuwe missie of je krijgt er een nieuwe kracht bij.

Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy

Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy zijn bekende personages die behoren tot het Disney-universum. Het zijn de vier bekendste personages en het is dus niet raar dat ze zijn uitverkoren om de hoofdrol te spelen in Disney Illusion Island. Hier is een korte beschrijving van elk personage:

  1. Mickey Mouse: Mickey Mouse is een van de meest iconische en herkenbare figuren van Disney. Hij is een vrolijke muis met grote ronde oren en draagt vaak rode shorts, grote gele schoenen en witte handschoenen. Mickey is vriendelijk en avontuurlijk, en hij staat centraal in veel Disney-animaties, films en merchandise.
  2. Minnie Mouse: Minnie Mouse is de vriendin van Mickey Mouse. Ze is eveneens een muis en draagt meestal een rood met witte stippen jurk en een strik op haar oren. Minnie is charmant en vriendelijk, en ze verschijnt vaak samen met Mickey in verschillende verhalen en media.
  3. Donald Duck: Donald Duck is een eend met een herkenbare stem en een soms wat kort lontje. Hij draagt vaak een blauwe matrozenoutfit en een matrozenpet. Donald is grappig, maar kan snel gefrustreerd raken. Hij beleeft allerlei avonturen, soms alleen en soms samen met zijn vrienden.
  4. Goofy: Goofy is een lange hondachtige figuur met een unieke persoonlijkheid. Hij draagt meestal groene broeken, een oranje shirt en een hoed. Goofy staat bekend om zijn klunzige en komische gedrag, en hij is vaak het middelpunt van humoristische situaties.

Disney Illusion Island een aanrader!

Deze personages zijn gecreëerd door Walt Disney en zijn uitgegroeid tot enkele van de meest geliefde en herkenbare figuren in de wereld van animatie en entertainment. Ze zijn te zien in films, televisieshows, stripboeken, attracties en allerlei merchandise. Disney Illusion Island is een Nintendo Switch game voor kinderen vanaf 3 jaar.

De kinderen raden het aan. De meiden die het tot nu toe hebben gespeeld ( variërend in leeftijd van 8 tot 10 jaar) hebben er erg van genoten. Het is een leuk spel en grappig! Je leert steeds nieuwe kunstjes, en het net genoeg spanning met bijvoorbeeld de spugende en etende bloemen!

Als ouder zie ik dat ze gedwongen worden om samen te werken en rekening te houden met elkaar. Het feit dat ze echt samen tot een doel komen, en overleggen met elkaar vind ik goede eigenschappen. Een coöperatief spel met mooie graphics!

En een laatste mededeling van mijn dochter: Disney Illusion Island is echt leuk om samen met vrienden en vriendinnen te spelen!

Meer PEG 3 games

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bea v.d. Pool

Monday 21st of August 2023

Disney Illusion Island lijkt me een erg leuk spel voor onze kleinkinderen én voor onszelf 😉 en zouden we graag willen winnen.

ellen

Monday 21st of August 2023

Dit is geen winactie Bea :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.