Skip to Content

FIFA 23: lang verwacht en eindelijk gekomen

FIFA 23 is uit! Dat betekent dat mijn zoon Mels (12 jaar) symbolisch de vlag uithangt, want hij heeft er lang naar uit gekeken. Inmiddels is het een jaarlijks ritueel waarbij hij vanaf de zomervakantie aftelt tot het moment waarop de nieuwe versie van FIFA uitkomt. Dit levensechte voetbalspel om op een spelcomputer te spelen, wordt elk jaar vernieuwd. Met nieuwe snufjes, verbeterde kwaliteit en een update van de spelers en teams waarmee je kunt spelen. Ook dit jaar is de oude versie, FIFA 22, direct afgeschreven: het is FIFA 23 waar het om draait.

Waarom dit spel?

Nog even een korte introductie over het spel zelf, voordat we in FIFA 23 duiken. FIFA is een voetbalspel dat je kan spelen op verschillende platformen zoals de Xbox, PlayStation, en Nintendo. Je kunt het spel op verschillende manieren spelen. Alleen spelend tegen de computer, maar ook met/tegen je vrienden online. En ook fysiek als je 2 controllers hebt. Mels vindt FIFA zo leuk, omdat je zelf een eigen team kan samenstellen en je het spel alleen of met anderen kan spelen. Op deze manier kun je dus altijd spelen. Je kunt verschillende trucjes doen tijdens het spel en er zit goede muziek in. Het voetballen zelf is bekend en simpel, maar je hebt wel training nodig om het spel behendig en snel te kunnen spelen. En natuurlijk te winnen!

FIFA 23

Dan FIFA 23, de nieuwste versie van dit spel. Zoals gezegd ontwikkeld het spel zich elk jaar door. Deze versie is het meest uitgebreid, zowel in de heren- als damesteams. Daarnaast is er ‘hypermotion’ toegevoegd (voor de nieuwste spelcomputers zoals de PS5). Dat is een technologie waarmee de beelden van profvoetballers door camera’s in de stadions wordt verzameld en vertaalt in het spel. Zo worden de bewegingen in de game dus nog realistischer.

FIFA 23
foto’s: www.ea.com

Een andere fijne ontwikkeling is dat je FIFA 23 ook kunt spelen tegen mensen die een andere spelcomputer hebben. Dus iemand met een PlayStation kan gamen met iemand die een Xbox heeft. Dat vergroot de spelersgroep, zeker onder vrienden, flink.

Nog meer verbeteringen

Naast het spelen zelf, vindt Mels het erg leuk om zelf een team samen te stellen. In FIFA 23 kun je je Ultimate Team samenstellen, waar je online en offline mee kunt spelen. Door met dit eigen team te gamen, kun je punten verdienen waarmee je nieuwe spelers kunt ‘kopen’. Zo maak je je team dus steeds sterker. Door FIFA punten te kopen of meedoen aan speciale acties kun je ook spelers kopen.

In FIFA 23 is er aandacht voor de grote toernooien die er aan komen. Vanwege het WK in Quatar kun je in november/december een speciale (en gratis) game modus spelen. En ook het WK vrouwenbal dat in 2023 wordt gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland wordt aan FIFA toegevoegd.

Tot slot zijn er allerlei technische verbeteringen doorgevoerd in FIFA 23, die zorgen dat je het spel zelf beter kan spelen. Bijvoorbeeld de Power Shots waarmee extra kracht en nauwkeurigheid aan een schot is toegevoegd. Of de Technical Dribbling: dat is een nieuw dribbel systeem dat berekent welke richting de speler op rent, waardoor het dribbelen en draaien beter reageert op wat de speler met de controller probeert te doen.

Al met al weer een mooie vernieuwing van de game die sowieso heel populair is. Zo’n 25 miljoen spelers over de hele wereld spelen dit spel! En dus ook in ons huis wordt FIFA 23 met veel plezier gespeeld.

Lees hier ook een blog over een mysterieus cadeau voor voetballiefhebbers

Footer4 nieuw
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.