Skip to Content

FIFA 22 is uit: het aftellen is voorbij!

Het aftellen is voorbij: FIFA 22 is uit! Na allerlei teasers te hebben verdraagt en wachten tot de game echt uit kwam, speelt mijn zoon Mels (11 jaar) sinds vorige week de nieuwste versie van FIFA. Deze voetbalgame speelt hij met veel plezier op de Playstation, maar je kunt het ook op andere consoles spelen. Ik schreef eerder al eens een blog over deze game, klik hier om meer te lezen over FIFA. In deze blog geef ik een update over de nieuwste editie: FIFA 22. Kijk hier voor de recensie van fifa 23

De nieuwste versie van FIFA 22

Elk jaar lanceert FIFA een nieuwe editie van dit (online) spel. In 1993 is het spel ontwikkeld en sindsdien komt er elk jaar een nieuwe editie. Natuurlijk met veel toeters en bellen, om iedereen enthousiast te krijgen voor het nieuwe spel. Waar weinig voor nodig is trouwens, als ik Mels en zijn vrienden zo hoor, kijken ze er echt naar uit. Begin september is de nieuwste editie uitgekomen, en in de weken vooraf werd er al steeds een tipje van de sluier opgelicht. In deze editie zitten 17.000 spelers, meer dan 700 teams en kun je kiezen uit meer dan 30 competities. FIFA overtreft daarmee dus zichzelf.

FIFA 22
foto: bol.com

Hoe is FIFA 22?

Ik heb de expert (mijn zoon dus) gevraagd naar zijn mening over FIFA 22. Voor mij is het als leek gewoon een mooie game, net als de eerdere edities. Mels vertelt dat FIFA 22 heel tof is, en dat de kwaliteit veel beter is. De game werkt sneller en de vormgeving is vernieuwd. Er zijn veel nieuwe dingen, terwijl de basis van spel gelijk blijft (een voetbalspel). Je kunt als speler manager van de club zijn. Er is nieuwe muziek in de game en de commentatoren, ingesproken door echte voetbalcommentatoren, zijn vernieuwd. Ook kun je andere dansjes doen als je scoort. Dus alles om het voetballen heeft een update gehad. Ook het menu ziet er bijvoorbeeld anders uit.

Een van de dingen die Mels erg leuk vindt is het samenstellen van een team van oud-spelers. De beste spelers ooit kun je dan samenvoegen FUT heroes in een Ultimate Team. Dus opeens wordt er hier thuis weer gesproken over Cruijff en Gullit.

Technische verbeteringen

Wat denk ik voor de kinderen lastiger onder woorden te brengen is, zijn de technische verbeteringen die zijn doorgevoerd in FIFA 22. Mels vertelde al dat de kwaliteit veel beter is, en als je ziet wat er verbeterd is in de game is dat ook wel logisch. De rol en inzet van de keeper is bijvoorbeeld verbeterd. Op basis van echte data uit voetbalwedstrijden is ook de techniek rondom de bal aangepast. De snelheid, luchtweerstand, wrijving etc zijn verwerkt in de techniek, zodat elke pass of schot op doel nog echter lijkt. Zo is er op verschillende manieren gewerkt aan het perfectioneren van de game zodat het nog meer levensecht over komt.

voetbalgame FIFA 22

Exit FIFA 21?!

Volgens Mels is het een aanrader om FIFA 22 te spelen: ‘ik ga echt geen 21 meer spelen, dit is veel leuker’. En dat geloof ik direct, hij is er echt enthousiast over. Daar zit wel een addertje onder het gras vind ik als ouder: in het oude spel kun je nu minder (begrijp ik), dus als je het spel goed en leuk wil blijven spelen dan ‘moet’ je bijna wel over stappen naar de nieuwste versie. Slimme marketing, voor een best prijzig spel (afhankelijk van de console tussen de 30 -70 euro). Of het is een truc van mijn zoon om wel de nieuwste coole versie te kunnen spelen, dat kan ik ook niet uitsluiten 😊. Ze gamen in ieder geval met veel plezier, en kijken nu al uit naar FIFA 23!

Footer4 nieuw
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.