Test je kennis met de Grote Buzzer Quiz – een spannend gezelschapsspel

Wat weet jij over geschiedenis, kunst, TV & films, eten & drinken, beroemdheden en de wereld in het algemeen? Test je kennis op al deze gebieden met de grote buzzer quiz. Als je het antwoord weet, druk je zo snel mogelijk op de buzzer. En dat is tijdens een spel natuurlijk een extra leuk en spannend element. Neem het tegen elkaar op in deze leuke buzzende quiz! Een spel voor 12 jaar en ouder.

categorieën

Inhoud en doel van het spel

Wat een leuke en originele verpakking heeft de grote buzzer quiz! We krijgen een doos met een grote buzzer bovenop die direct uitgetest kan worden. Met een rood licht en buzzend geluid werkt het gelukkig goed. Verder vind je in de kartonnen koker een dobbelsteen, speluitleg en 120 kaartjes in de zes categorieën:

 • Geschiedenis
 • Kunst
 • TV & film
 • Eten & drinken
 • Beroemdheden
 • Algemene kennis

Op iedere kaart staan 4 vragen, er daardoor zijn het er in totaal maar liefst 480. Met een paar keer narekenen leek ons de vermelde 240 vragen op de doos niet helemaal te kloppen. Maar meer is alleen maar beter natuurlijk!

buzzer

Door het gooien van de dobbelsteen wordt bepaald welke categorie er wordt gespeeld. De grote buzzer quiz kan gespeeld worden met 3 tot 7 spelers waarvan 1 speler de quizmaster is. De leeftijdscategorie staat op de doos zelf niet aangegeven, maar bij uitgeverij Baeckens staat 12+ op de website. En gezien de vragen is dat nog best aan de jonge kant. Tijdens onze spelavond bleek dat het best wel pittige vragen zijn. Wat weet je bijvoorbeeld van de volgende vragen:

 • Hoe oud was Wolfgang Amadeus Mozart toen hij zijn eerste symfonie schreef?
 • Welke auteur schreef The Hunger Games?
 • Welke rapper werd geboren als Calvin Cordozar Broadus Jr?
 • Als een gerecht à la Florentine geserveerd wordt, wat bevat het dan?
 • Wat is de kleinste planeet in ons zonnestelsel?

In de categorie Kunst gelukkig ook wat vragen over boeken en films, zoals de schrijfster van de boeken Floddertje, Otje en Minoes. Of over de kunstbeweging Popart. Vragen waar het team van MamaScrapelle en StoerLeesVoer wel raad mee weet. Dus het spel mag mee op het volgende teamuitje!

Vermaak voor iedereen met De grote Buzzer Quiz

Gezien de vragen is de grote buzzer quiz dus ook voor volwassenen een behoorlijk uitdagend spel. Maar dat is eigenlijk wel zo leuk! Zorg dat er iemand in je team zit die veel van geschiedenis weet. Maar ook met de TV-kenners kom je ver. Er zitten veel leuke vragen tussen over films en televisie. Onlangs bijvoorbeeld een mooie film gekeken over zwarte, vrouwelijke wiskundige bij de NASA die veel indruk maakte. En dit wordt als vraag toevallig in deze quiz gesteld! Een punt gescoord met Hidden Figures. Beetje het antwoord voorgezegd, maar de moeite waard om te bekijken! Past mooi in het thema diversiteit waar steeds meer aandacht aan besteed wordt.

En gelukkig weten tieners dan weer veel over bijvoorbeeld beroemdheden, dus stel een gevarieerd team samen en ga de strijd aan. De buzzer is een extra spannend en hilarisch spelelement in deze quiz. Het werkt op 2 AA batterijen, maar die zijn al bijgevoegd dus je kunt direct van start. Heerlijk voor een gezellig familie- of vriendenavondje. Met de 80 vragen per categorie kun je zeker even vooruit. Maar de kans is natuurlijk dat je op een gegeven moment in herhaling valt. De echte fanatieke quizmasters gaan gewoon op zoek naar nieuwe weetjes voor de categorieën.

Wil je graag je algemene kennis een beetje uitbreiden, dan is de grote buzzer quiz top! Leerzaam vermaak, daar houden we van.

Meer spellen voor een gezelschap vind je natuurlijk op MamaScrapelle, onder andere:

Specificaties De Grote Buzzer Quiz

Uitgeverij: Baeckens Books | Vanaf 12 jaar | 3 tot 7 spelers | Speelduur: 50 minuten | Meer informatie vind je hier

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.