Nieuw spel: MicroMacro Crime City

MicroMacro Crime City is een nieuw spel van White Goblin Games. Voor mij onbekend, maar dit spel is een van de winnaars van het Speelgoed van het jaar 2021, dus daardoor was ik extra benieuwd. In dit spel bezoek je Crime City, waar zomaar op de hoek van de straat een misdaad gepleegd kan zijn. Als een ware detective ga je op onderzoek uit. Dit spel is vanaf 10 jaar en ouder. Ik speelde het samen met mijn zoon van 11.

Op ontdekking in Crime City

Al bij het uitpakken van de doos wordt mij gelijk duidelijk; dit spel is totaal anders dan de andere spellen die wij thuis hebben. Als eerste pak ik namelijk de grote stadskaart uit, een soort plattegrond van MicroMacro Crime City. De spelregels zijn gelukkig simpel en duidelijk: er zijn 16 verschillende opdrachten. Elke opdracht staat voor een misdaad die je samen kunt oplossen. Je krijgt per opdracht onderzoekskaarten waarop vragen staan, over bijvoorbeeld het motief of de volgorde waarop gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. En door deze vraag voor vraag te beantwoorden, al zoekend op de kaart, kun je de misdaad oplossen. De eerste opdracht is gemakkelijk, zodat je er samen even kunt in komen en snapt hoe het werkt.

Nieuw spel white goblin games

Een spel om misdaden op te lossen

Wij verdelen de verschillende opdrachten over de envelopjes (zodat je de onderzoekskaarten bij elkaar houdt) en gaan aan de slag. De onderzoekskaarten helpen je op weg, maar het is vooral het speuren op de kaart waardoor je steeds dichterbij de oplossing kunt komen. De stadskaart is enorm gedetailleerd: er is van alles op te zien, waardoor je op het eerste oog helemaal niet ziet dat er misdaden op staan. Goed speurwerk is dus wel van belang in Crime City. Ik vond het leuk om dit zo samen te doen. De kaart van MicroMacro Crime City is net zo groot als een wegenkaart of plattegrond, dus we lagen beide op de grond met onze neus op de kaart om de misdaad in dit spel op te sporen.

Crime City een spel voor oudere kinderen

Ik vind MicroMacro Crime City een nieuw spel wat wel echt uniek is. Zowel qua opdrachten als ook in de vormgeving. Het zit goed in elkaar, niet moeilijk om te begrijpen, dus je kunt gelijk gaan spelen. Je kunt dit spel met 1 tot 4 personen spelen, dat vind ik ook een voordeel als alleenstaande ouder met 1 kind.

Al spelend met mijn zoon loop ik wel tegen iets aan in de onderzoekskaarten, die ik niet zo geschikt vind voor kinderen rond een jaar of 10. De stadskaart is mooi getekend, met grappige poppetjes die er vriendelijk uit zien, waardoor de misdaden die je oplost in dit spel, niet eng zijn. Maar op de onderzoekskaarten staan vragen/subopdrachten die bijvoorbeeld gaan over psychopaten en huurmoordenaars. En er komt zelfs een fetisjclub in naar voren, die in verband wordt gebracht met een kerk. Ik vind het een leuk spel om zo samen te doen, maar dan wel graag zonder te moeten uitleggen wat een fetisjclub is…

Een ander nadeel, maar dat kan niet echt anders met MicroMacro Crime City, is dat het spel echt uit is gespeeld als je de 16 opdrachten hebt volbracht. Ik denk dat je per opdracht er ongeveer een kwartier mee bezig bent om het op te lossen. Dus je hebt er zeker wel een tijdje plezier van. En dan is het misschien leuk om aan iemand anders door te geven.

Speelgoed van het jaar

Wat ons betreft is MicroMacro Crime City een terechte winnaar dus van de Speelgoed van het jaar competitie en een perfect cadeau voor de feestdagen om met de familie te spelen!

De vakjury heeft de winnaars Speelgoed van het Jaar 2021 bepaald. Hier zie je ze, 3 per categorie. Nu is het jouw beurt. Kies 1 artikel per categorie. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt. Wil je meedoen om de prijzen? Los dan aan het eind de rebus op en laat je gegevens achter. Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook. Lees de informatie, bekijk de video’s per artikel.
Ga stemmen, veel plezier!

Footer4
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.