Skip to Content

Tips voor een warm huis, van budget tot duurzaam

Met de heerlijke nazomer waar we nu van genieten, willen we eigenlijk nog niet aan de donkere dagen denken die gaan komen. Maar de pepernoten liggen al in de winkels, de dagen worden korter en kouder. Tijd om je langzaam op te gaan maken voor de donkere maanden! In deze blog geef ik je een paar tips voor een warm huis. Knus, gezelligheid en letterlijk warmte. Het komt allemaal voorbij.

Tips voor een warm huis
Foto van Pixabay

1. Verwarming

Wist je dat het heel belangrijk is wat voor een soort verwarming je hebt? Er zijn tegenwoordig vele soorten, maten en opties mogelijk. Een te kleine verwarming warmt een ruimte niet goed op terwijl een te grote verwarming weer teveel warmte geeft waardoor je onnodig gaat stoken. Het kan echt lonen om eens goed naar je ruimte te kijken en naar je radiatoren. Een belangrijke eerste in tips voor een warm huis.

Zo zijn er namelijk ook verticale radiatoren, iets waar ik me niet bewust van was. Ik ken ze wel, maar alleen voor de badkamer. Maar hoe lekker is het om op een smalle muur in je huis ook een verticale radiator te plaatsen? Je eigen knuffelmuur! Als dat je niet warm maakt tijdens de donkere dagen.. Ik zie een hele kamer voor me met op elke muur een verticale radiator. Zo kom ik de koude dagen wel door hoor.

Tips voor een warm huis
Foto: radiatoraanbiedingen.nl

2. Dekentjes

Dekentjes, ik kan niet meer zonder. Jullie? Het zijn zulke leuke mode-items geworden. Je hebt ze in diverse kleuren en maten en ze mogen gewoon leuk over de leuning van je bank gedrapeerd worden. Het is ook nog eens duurzaam, kies eerst voor de warmte van een dekentje en doe dan pas daarna de verwarming aan. Ik hou zelf wel van fleecedekentjes, die zijn lekker zacht en je warmt snel op. Maar die grof gehaakte dekens zijn ook heerlijk. Als tweede item in tips voor een warm huis, onmisbaar, een dekentje!

3. Kaarsjes in tips voor een warm huis

Vuur geeft warmte, daar kan niemand om heen. Een heerlijk knappend haardvuurtje verwarmt hart en lichaam. Nu heeft niet iedereen een knappend haardje in huis, maar kaarsen kan je overal wel kwijt. Met kinderen in huis is het altijd oppassen, dan kan je voor een led variant gaan. Maar een leuke selectie van kaarsjes mag niet ontbreken in tips voor een warm huis. Tegenwoordig heb je ook een hele trend van allerlei handgemaakte kaarsen. In de Hey You Giftbox for you zaten bijvoorbeeld hele toffe handgemaakte wassen kaarsen.

Ook heb je onwijs veel leuke plateaus, schalen en kaarsenhoudertjes. Van handgemaakte leren, tot mooie porseleinen. En ook een verzameling kaarsen op een dienblad staat onwijs leuk. Combineer kleuren, vormen en printjes en de warmte stroomt bij je in huis naar binnen!

kaars

4. Pittig eten en drinken in tips voor een warm huis

Ja echt, verwarm je lichaam van binnen! Met kruiden kan je een aangename warmte van binnenuit krijgen. Hoe dan? Nou bij een lekker maaltje, zoals deze simpele bonenschotel, voeg je gewoon lekker wat rode peper toe. Maar ook in een warme chocomelk is het heerlijk om een snufje zout en een snufje chilipoeder te doen. Of wat dacht je van een stuk verse gember met heet water en citroensap. Gember is ook aangenaam pittig en verwarmt je lichaam en ziel van binnenuit. Een schepje sambal in je soep… mmm een pittige vierde optie in tips voor een warm huis.

Vegan bonenschotel

5. Sloffen en sokken

Doe jezelf een plezier en koop fijne sloffen en/of sokken. Met het juiste schoeisel krijg je het lekker warm en behoudt je de warmte ook! Denk aan sloffen, slofsokken of dikke sokken. Het kan allemaal en is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Bij de goedkopere winkels kan je een aantal dikke sokken kopen zodat je ze af en toe ook in de was kan gooien. Maar je kan jezelf ook verwennen met echte sloffen die gevoerd zijn met een lekker vachtje. Ik zeg gewoon doen! En daarmee sluit ik mijn tips voor een warm huis af.

Tips voor een warm huis

5 Tips voor een warm huis

Eigenlijk kom je met bovenstaande 5 tips de donkere en koude dagen wel door. De basis van een goede radiator is wel echt belangrijk en de rest is een mooie aanvulling. Verwarm jezelf van binnen en van buiten en dan gaat het dit jaar helemaal goed komen. Heb jij nog tips voor een warm huis?

Tips voor een warm huis
Footer3

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.