Skip to Content

Met pantoffels van esgii heb ik voortaan warme voeten in de klas, zonder te zweten!

De leerkrachten onder mijn lezers die kunnen het alleen maar beamen. We hebben het koud! Echt ik ben blij dat ik les kan blijven geven aan de kinderen van Nederland en dat we niet terug gaan naar thuisonderwijs voorlopig. Maar het zijn ook voor ons nog altijd spannende tijden. Een van mijn lichtpuntjes zijn nu de pantoffels van esgii. Voor de zomer heb ik handgemaakte slippers van esgii

vilten sloffen

Zware tijden

Danzij de strenge coronamaatregelen moeten wij de hele dag door zoveel mogelijk alle ramen en deuren open hebben staan in de klas. En dat is met het steeds kouder wordende weer niet leuk! De kinderen die bij het raam zitten klagen en wij als leerkrachten ook. En terecht! Want het is niet leuk en ook niet makkelijk. Als je het koud hebt gaat je neus vanzelf lopen, “heeft u corona?”, hoor je een kind dan zeggen. “Nee lieverd, de juf heeft koude voeten.” Want in de school waar ik werk zijn in het klaslokaal buitenschoenen verboden. Dus of op sokken of je pantoffels aan in de klas.

Het gaat alleen maar kouder worden, en de kinderen met verkoudheidsklachten zullen alleen maar toenemen. Dat kinderen bijna geen corona hebben dat geloof ik wel, maar het gebeurd wel en vaak zijn hun klachten zo mild dat ze het niet doorhebben. Maar leerkrachten zien vele kinderen en ons werk gaat gewoon door. Thuiswerken kan niet en wil ik liever ook niet, want dat thuisonderwijs vond ik eigenlijk maar niks.

Wist je dat je lichaam veel warmte verliest aan de uiteindes van je ledematen? Hoofd, handen en voeten dus. Als die maar warm zijn, hoeft je lichaam niet zo hard te werken en heeft het meer energie om nare indringers tegen te houden! Dus laten we onze voeten en handen en hoofd nu eens proberen warm te houden in het klaslokaal!

vilten pantoffels

Warme voeten met de pantoffels van esgii

En dat gaat dus helemaal goedkomen! Warme voeten met de pantoffels van esgii. Bij esgii shop je voor het hele gezin handgemaakte vilten sloffen uit Mongolië. Het duurzame lifestylemerk heeft naast pantoffels ook accessoires zoals bedsokken en wanten. Nu de nieuwe collectie is gearriveerd gaan we weer warm de winter tegemoet. esgii (spreek uit: eskie) is het Mongoolse woord voor vilt. Dat vond ik dan weer erg leuk om te weten omdat ik tijdens het testen thema Marco Polo in de klas had. En hij reisde heel lang door het rijk van Mongolië vroeger.

Net zoals de oprichtster van esgii die haar idee kreeg tijdens een rondreis in dat land. Om bij te dragen aan betere leefomstandigheden van de Mongoolse bevolking besloot esgii de items naar Nederland te importeren. Het sloffenmerk heeft grote ervaring in textielontwerp, vilt en kunst en ontwerpt de sloffen en pantoffels in Nederland. Bekijk de hele collectie op www.esgii.nl

Warm de herfst en winter door

Dus als het buiten regent en straks sneeuwt, en wij als leerkrachten stug moeten doorwerken met de ramen en deuren open om de boel goed van frisse lucht te voorzien, dan zijn mijn voeten lekker warm!

En zit jij thuis te werken en heb jij ook last van koude voeten? Dan zijn die gave vilten pantoffels van esgii natuurlijk ook voor jouw bestemd! Echt waar je wintertenen zijn voorgoed verleden tijd! Ook voor mannen!

pantoffels van esgii

Verschillende soorten pantoffels van esgii

Er zijn allemaal verschillende modellen zoals High Boots, Wrinkle sloffen en de Garden Grey past zich zelfs aan aan de vorm van je voeten.

De vilten pantoffels van esgii zijn heerlijk zacht en hebben mooie kleuren als zeegroen, geel, bruin, blauw en lichtgrijs. Het materiaal zit lekker en stevig om je voeten heen waardoor je niet gaat sloffen terwijl je loopt.

Bijkomend voordeel is dat het vilt gemaakt is van 100% natuurlijke schapenwol. Vilt is net als wol stevig, warm en natuurlijk regulerend. Dat wil zeggen dat jouw voeten het nooit te warm te koud zullen hebben. De stof ventileert en zweetvoeten zijn verleden tijd!

Koel in de zomer en warm in de winter. Wat wil een juf nu nog meer?

pantoffels van esgii

Fair trade sloffen

Sloffen van esgii zijn fair trade. Het merk werkt samen met verschillende kleine fair trade organisaties en volgens de fair trade principes: vooraf financiering en een eerlijke prijs voor het product betalen. Esgii stimuleert daarmee de werkgelegenheid en het opleiden van hun werknemers, die daarmee een kans krijgen op een betere toekomst. Doordat esgii met diverse ondernemingen werkt, zit er een verschil in prijs én in draagcomfort. Warme pantoffels voor een eerlijke prijs; daar kun je niet voor uit je slof schieten, toch?!

Lees ook deze blog met warme sokken voor de winter

Footer2 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gea Jager

Saturday 31st of October 2020

ja ik ben in voor warme voeten in de winter dus ik doe graag mee

anja

Wednesday 28th of October 2020

fijn voor lekker warme voeten in huis nu het kouder word buiten

elisabeth maria martina

Tuesday 27th of October 2020

met een paar mooie warme sloffen mag je me graag verrassen maat 40 zou perfekt passen altijd steenkoude voeten dus dit prachtige paar zou ik dolgraag ontmoeten

Marjan

Sunday 25th of October 2020

Heerlijke pantoffels om boven thuis te werken. Verwarming gaat daar vaak niet aan omdat de thermostaat afslaat als het beneden is opgewarmd dus helaas veel kou lijden. Ik doe graag mee

Dionne van der Kooij

Saturday 24th of October 2020

Wat een leukerds zeg! Ik ben al een tijd op zoek naar fijne warme sloffen die in deze tijd warmte brengt in koude huizen vanwege de ventilatie. En deze zien er ook nog eens super hip uit! Graag doe ik mee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.