De vierde verjaardag van je kind is een mijlpaal.

En opeens besef je het, mijn kleine meisje wordt groot. Eigenlijk te groot, want over een paar dagen wordt mijn meisje vier. Haar vierde verjaardag is een mijlpaal. Vind je ook niet?

Vierde verjaardag
foto van pexels.com

Vieren met een zelfgemaakte taart

Als ik aan haar vierde verjaardag denk dan wil ik die groot vieren. Of is dat heel gek? Ik ben dol op taarten maken en voor deze gelegenheid moet ik toch wel een zelfgemaakte taart regelen. Ga ik dat zelf doen en dus de benodigdheden voor het maken van een taart regelen. Of laat ik dit iemand anders doen? Want ieder kind dat zijn vierde verjaardag viert verdient een geweldige taart. Gelukkig heb ik een erg creatieve zus, dus misschien ga ik haar vragen.

De vierde verjaardag als blokverjaardag

Ken je dat woord al? Ingevoerd sinds corona. Je viert der verjaardag in blokken. Om de twee uur komen nieuwe mensen om haar verjaardag te vieren. Leuk, maar ook wel vermoeiend, want je bent het hele weekend bezig met haar verjaardag. En je moet de taart goed verdelen. Hoewel, nu ik dit zo tik ga ik misschien voor cupcakes met haar foto erop. Echt super simpel om zelf te maken. Koop een goede cupcake bakvorm en een kind kan de was doen. Zo heb ik voor zaterdag de taart en voor zondag cupcakes. Ideaal toch?

Haar vierde verjaardag op de kinderdagverblijf

En met de mijlpaal van haar vierde verjaardag sluiten we ook een ander hoofdstuk af. Na bijna 4 jaar gaat ze niet meer naar het kinderdagverblijf. Elke donderdag ging ze er met veel plezier heen. Ze had twee geweldige leidsters die dol op haar waren. Ik ben al aan het bedenken wat ik ga maken voor haar groep. Mochten jullie een idee hebben dan hoor ik dat graag! De leidsters hebben al gezegd dat ze haar erg gaan missen, maar dat is geheel wederzijds. Wij gaan deze opvang en hun leidsters ook ontzettend missen. Zo gek dat we dit hoofdstuk voor altijd af gaan sluiten.

Voor het eerst naar school

Als je kind vier wordt, gaat het ook voor het eerst naar de basisschool. Een nieuw hoofdstuk in jullie leven en dus ook bij ons. Haar oudere broer gaat al naar school en eindelijk gaat zij ook. Ze wilde al zo lang. Na de zomervakantie mocht ze al komen wennen. En waar ze stoer de “grootste” is op de crèche is ze hier toch een stuk minder stoer en nog zo klein. Huppelend en rennend ging ze naar school, maar zodra ze bij de ingang kwam ging die duim in haar mond en verstopte ze zich achter mij. Gelukkig mag ze ook nog dagen thuis blijven, maar straks na haar vierde verjaardag gaat ze fulltime naar school. Ik weet zeker dat ze dit geweldig gaat vinden!

Kleuterschool
Foto van pexels.com

Van peuter naar kleuter

Met de vierde verjaardag vier je ook de overgang van peuter naar kleuter. Als het goed is worden ze dan nog zelfstandiger. Van een kleuter mag je meer verwachten dan van een peuter. Zeker als ze naar school gaan. Je ziet ze dan echt een sprong maken in hun ontwikkeling. Sommige kleuters voelen zich opeens te groot voor hun speelgoed en voor je het weet moet je alles weg doen, maar gelukkig is dat dus niet voor iedereen zo. Ik merk wel dat mijn dochter haar interesse verschuift. Ze gaat meer met poppen spelen en is dol op knutselen. Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat veranderen.

Het vieren van haar vierde verjaardag

Over een week gaan we dus haar vierde verjaardag vieren. Iets minder groot dan we hadden gehoopt, maar niet minder feest. Iedereen die haar lief heeft komt en er staan geweldige cadeautjes op haar verlanglijstje. Ze mag én op de donderdag (haar echte verjaardag), én dat weekend kiezen wat ze wil eten. De muts is al gemaakt door mijn stagiaire en de slingers liggen klaar. Als kers op de taart krijgt ze die dag ook nog kaartjes voor K3 waar we samen heen gaan. Ik weet zeker dat onze dochter haar vierde verjaardag niet snel gaat vergeten. Een mijlpaal in haar leven, want vier word je maar één keer.

Hoe hebben jullie deze mijlpaal ervaren? Hebben jullie het groot gevierd of hetzelfde als alle andere verjaardag? En mocht je nog tips hebben voor de traktatie, laat het mij weten!

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.