Vijf redenen waarom je een schilderij op moet hangen zonder te boren.

Toen ik net in mijn huis kwam wonen waren al mijn muren opnieuw gestuct. Daar wilde ik echt geen gaatjes in. Daarom vijf redenen waarom je jouw schilderij moet ophangen zonder te boren.

#1 Boren is zonde van je muur

Ooit ben ik in een huis geweest waar je allemaal kleine gaatjes zag in de muur. Ze waren wel dicht gesmeerd, maar je zag ze toch. Je krijgt dat nooit meer helemaal weg. Vooral als je muur net gestuct is, is dat echt zonde. Tenzij je van plan bent om je hele leven dat schilderij daar te laten hangen. Boren in je muur is gewoon zonde. Je kan je schilderij beter ophangen met een mooi ophangsysteem die gebruik maakt van een rails. Je schuift er twee hangers in en doet de haakjes achter je schilderij. Zo hangt jou schilderij mooi ben je muur! Oké, je moet wel gaatjes boren voor je ophangsysteem, maar die zitten hoog en zie je dus niet.

#2 Makkelijkere van plek wisselen

Wanneer je jouw schilderij of poster ophangt met een mooi ophangsysteem of van dat buddiespul ga je hem makkelijker en sneller wisselen. Schilderijen die zijn opgehangen door erin te boren blijven vaker hangen. Door het ophangsysteem in mijn huis, veranderd mijn muur per jaar wel 4 keer van schilderij. Voor kerst hebben we een mooie met lichtje erin! We hebben een drieluik voor in de zomer, een mooi schilderij van Parijs voor in de winter en een soms hangen we er een vlag in zoals tijdens het WK voetbal. Tja, zonder boren wissel je vaker.

Zonder boren ophangsysteem

#3 Het ziet er chique uit

Niet mijn woorden, maar wel die van mijn en zeker die van vrienden. Ooit zij er iemand tegen mij het lijkt wel alsof ik in een museum loop. En ook tegen mijn tandarts werd gezegd dat zo’n ophangsysteem aan touwtjes er chique uit ziet. En dat klopt ook wel. In musea en in een galerij hangen de schilderijen altijd aan touwtjes. Zo’n ophangsysteem die wij dus ook thuis hebben. Nog een reden om niet te boren. Zonder het te weten ziet mijn muur er dus chique uit.

#4 Zonder te boren voorkom je dat je dingen raakt die je niet wil raken

Ik ken een verhaal van iemand die een schilderij wilde ophangen, maar achter die muur zat de keuken. Hij wist niet dat de leidingen van de CV daar in de muur waren verwerkt en boorde dwars door de leiding heen. Het water spoot de woonkamer in en het laminaat kwam bol te staan. Niet iets wat je wil. In de meeste muren waar je een schilderij wil hangen zitten geen leidingen, maar het zal je maar gebeuren. Niet boren voorkomt dus dat je geen dingen kan raken die je niet wil raken. En het scheelt je in kosten en tijd, want degene waar het bij was gebeurd, moet de leidingen laten maken, een nieuwe vloer aanschaffen en de muur volledig opnieuw laten stukken en verven. Kijk dus goed waar jouw leidingen lopen voordat je wat gaat doen.

#5 Met een ophangsysteem hangt het sneller.

En dit vertel ik uit ervaring. Niet dat ik dit zelf heb ervaren, maar ik heb het wel gezien. Zo’n ophangsysteem bevestig je makkelijk bovenaan je muur, gaatjes erin, vastzetten en touwtje erin schuiven. De foto op aluminium boven deed er langer over om goed te hangen. Je moet het aftekenen, nog eens na meten en dan horen dat je goed hebt geboord en het blijft hangen. En dan heb je soms nog dat het alsnog scheef hangt. Kort gezegd, ik verkies echt het ophangsysteem boven het boren.

Wat kies jij?

Nu je mijn vijf redenen hebt gehoord om niet te boren, ben ik erg benieuwd wat jij vindt. Waar kies jij voor? Heb ik je overtuigd of boor je toch nog liever gaatjes om het schilderij op te hangen? Wat je ook kiest, het moet bij jou passen. Jij moet het mooi en handig vinden. Want willen we niet allemaal een huis waar je blij van wordt? Een huis waar je thuis kan komen en kan genieten van de dingen om je heen. Genieten van een huis met een mooi schilderij aan de muur, want daar worden we toch allemaal blij van?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.