Skip to Content

Welke vloer bij een allergie in huis is fijn?

Al van kleins af aan ben ik allergisch. Ik heb astma en daarbij horen ook allergische reacties op onder andere pollen, huisdieren en stof. Of beter gezegd huismijten. Deze hele kleine diertjes leven bij ons en daar zijn veel mensen allergisch voor. Gelukkig kan je met bepaalde dingen rekening houden in je huis, zoals je vloer! Welke vloer bij een allergie in huis er dan fijn is? Ik leg het uit in deze blog.

Allergie

Mijn hooikoortsklachten zijn seizoensgebonden en daar gaf ik al tips voor. Maar voor mijn huisstofmijt allergie heb ik ooit een fijne tip gekregen van mijn longarts: neem gladde vloeren! De meningen zijn wel wat verdeeld, een gladde vloer zou bijvoorbeeld ook voor meer dwarrelend stof kunnen zorgen. Een harig tapijt houdt het stof meer “vast”. Maar mijn eigen ervaring is toch echt dat ik bij een gladde vloer veel minder allergische reactie heb. Het is veel makkelijker schoon te houden en het dwarrelen is helemaal niet echt wat er gebeurd bij mij. Ook nestelen huisstofmijten zich in stoffen vloeren of meubels. Dus ik heb in mijn huis altijd een gladde vloer. Opgeleukt met een leuk kleedje hier en daar, die ik kan uitkloppen. Welke vloer bij een allergie dan past? Ik ga het jullie vertellen!

laminaatvloer
Foto: carpetright.nl

Welke vloer bij een allergie?

Welke vloer bij een allergie fijn is? Er zijn verschillende opties met betrekking tot een gladde vloer. Denk aan prachtig parket, met het nodige prijskaartje. Denk aan beton en marmer, ook beide met het nodige prijskaartje. Maar heb je ook al eens aan laminaat gedacht? Vroeger was laminaat vrij eentonig en niet een eerste keuze. Maar inmiddels is laminaat een keuze die je oprecht zou moeten afwegen! Creëer eenvoudig een natuurlijke sfeer in je huis met een laminaat vloer. Of ga voor industrieel. Alles kan wel met een laminaat vloer tegenwoordig. Ze zijn er in de meest uiteenlopende motiefjes. Er is zo onwijs veel keuze zoals hout- en steenmotief. Er is zelfs keuze in de structuur, ga je voor helemaal glad? Of wil je ook een houtstructuur voelen?

Welke vloer bij een allergie dus een goede keuze is? Nou laminaat is een keuze die heel goed zou passen. Het is gemakkelijk te plaatsen en onderhouden, er is heel veel keuze, betaalbaar en het is gewoon mooi. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er ook een visgraatmotief te krijgen is in een laminaatvloer. Dit is altijd een droomvloer geweest voor mij, en nu opeens ook haalbaar. Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje naar een mooi aanbod van naar laminaat van Carpetright.

Wat kan je nog meer doen?

Een gladde vloer is een prima stap tegen niesbuien en andere hooikoortsklachten dus. Denk ook aan gladde meubels in plaats van stoffen items. Lekker luchten en regelmatig even schoonmaken helpt ook goed. Maak dan schoon met een vochtige doek, dit vangt het stof zodat het niet kan dwarrelen.

Wat doe jij allemaal in huis tegen je allergische reacties? En welke vloer bij een allergie kies jij?

laminaatvloer
Foto: carpetright.nl
Footer3

Foto’s met toestemming en in samenwerking met carpetright.nl

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.