Skip to Content

Huismiddeltjes tegen hooikoorts een blog om je te verlichten

Afgelopen week hoorde ik dat we onze borst nat kunnen maken dit jaar wat betreft hooikoorts. Door het warmere klimaat staat alles eerder en extra in groei en bloei. Het is pas begin maart en veel mensen ervaren al heftige hooikoortsklachten. Buiten dat je steeds moet zeggen dat het echt geen corona is, is het ook nog eens heel vervelend en kan je er behoorlijk ziek van zijn. Ik geef je wat huismiddeltjes tegen hooikoorts die voor verlichting kunnen zorgen!

huismiddeltjes tegen hooikoorts een handige blog vol tips and tricks. Voor je neus, ogen,keel en meer. Vind verlichting Propolis
hooikoortsklachten tips

Huismiddeltjes tegen hooikoorts Ogen

Dikke traanogen, jeukende oogleden, dichtgekoekte ogen in de ochtend en rood gesprongen aders… Ik vind dit misschien wel het verschrikkelijkste van de hooikoortsklachten. Je ogen gebruik je zoveel en als daar iets mee is, dan is dat heel frustrerend. Ik heb zelf altijd dat ik als allergische reactie eczeem kan krijgen op mijn oogleden. Gelukkig helpt een chemisch hormoonzalfje dan even. Dit mag echter niet te lang op je oogleden. Maar verder probeer ik het zo natuurlijk mogelijk te houden! Een aantal handige huismiddeltjes tegen hooikoorts bij oogklachten.

  • Ga je naar buiten? Draag dan een zonnebril, bril of lenzen. Heb je geen sterkte dan is een zonnebril of een bril zonder sterkte prima. Waarom? Zo bescherm jij je ogen tegen rondvliegende pluisjes, pollen, haartjes en andere hooikoortsklachten bronnen
  • Ontstoken ogen? Spoel met biologische kamille thee! Echt dit helpt zo goed. Ik maak meestal een klein bakje (Philips Avent bakjes zijn top) en maak telkens een schoon wattenschijfje nat en veeg van buiten naar binnen. Het bakje bewaar ik twee dagen en sluit ik goed af. Maar je kan ook per dag een vers kopje zetten en dit afdekken en gebruiken. Lees meer over hoe ik ontstoken ogen spoel
  • Ga niet wrijven! Je handen bevatten bacteriën of er zitten misschien pollen op, Dit wrijf je dan in je gevoelige ogen… Ook irriteer je de huid rondom je ogen alleen maar meer. Afblijven dus!
kamille thee
hooikoortsklachten tips

Huismiddeltjes tegen hooikoorts – Neus

Schraal, druppels, bloed… Die neus heeft het ook niet makkelijk met hooikoortsklachten. Soms snuit en nies je zoveel dat het gaat bloeden. Erg vervelend allemaal. Uit een onderzoek door DirectResearch in opdracht van Rhino Horn onder 1000 Nederlanders, blijkt dat 37% last heeft van snotterschaamte. Zeker nu in coronatijd kan het vele niezen verward worden met het virus. Klachten kunnen niet voorkomen worden maar wel vermindert. Hieronder mijn huismiddeltjes tegen hooikoorts:

  • Smeer vaseline onder en rondom je neus. Of iets anders vettigs. Zo vang je de rondvliegende pollen in het vet, in plaats van dat ze je neus ingaan. En dat voorkomt weer een overgevoeiligheidsreactie van je neusslijmvlies.
  • Spoel je neus! Dit kan met zoutoplossing of met bijvoorbeeld een hulpmiddel als Rhino Horn. Zo spoel je de pollen en het stuifmeel eruit, en het spoelen kalmeert je neusslijmvlies.
  • Blijf wederom van je neus af met je handen, hierop kunnen ook weer pollen zitten die je in je neus wrijft.
  • Gebruik een ander hulpmiddel zoals een mentholstick van Vicks, aroma inhaler van Chi om te inhaleren of een neusspray zoals Noviral
huismiddeltjes tegen hooikoorts een handige blog vol tips and tricks. Voor je neus, ogen,keel en meer. Vind verlichting Rhinohorn

Extra hooikoortsklachten tips

Je mond en keel kunnen ook behoorlijk lastig doen. Hoesten, keelpijn en een droog gevoel in je mond. Veel water drinken en spoelen kan verlichting geven. Of bepaalde keelpastilles. Uiteraard kan je bij echt belemmerende hooikoortsklachten het beste naar de huisarts gaan. Ook bij gebruik van homeopathische of vrij verkrijgbare medicatie is het raadzaam om even goed de bijsluiter te checken. Of desnoods even de apotheker of huisarts te bellen voor overleg. Bovenstaande hooikoortsklachten tips kunnen verlichting geven maar blijf altijd goed bewust van wat je doet.

Propolis tegen hooikoorts – huismiddeltjes tegen hooikoorts

Een bijzondere van mijn hooikoortsklachten tips is… neem elke dag een eetlepel honing van je plaatselijke imker! De bijen verzamelen namelijk de pollen uit je omgeving. Door deze via de honing te eten kan het helpen in je weerstand tegen hooikoorts! Ook propolis zou kunnen helpen. Hou wederom rekening dat ook natuurlijke dingen zoals honing en kamille thee ook altijd voor een gevoelige reactie kan zorgen. Probeer het eerst altijd voorzichtig uit, en het liefste nog voordat je hele erge hooikoortsklachten hebt. Zo kun je wat kamille thee op je pols deppen om te zien of je allergisch reageert. Let op dat je bij honing de goede variant haalt (koud geslingerd, onbewerkt), bij een imker of webshop, en niet de goedkoopste uit de supermarkt. Die zijn te bewerkt en missen alle goede behulpzame stoffen.

Honing Propolis

Succes en hopelijk helpt er iets van deze hooikoortsklachten tips!

huismiddeltjes tegen hooikoorts een handige blog vol tips and tricks. Voor je neus, ogen,keel en meer. Vind verlichting Propolis

Lees ook deze blogs

Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Melissa

Monday 7th of March 2022

Handige tips om hooikoorts tegen te gaan! Een luchtreiniger kan hier nog extra bij helpen!

Lucie

Tuesday 9th of March 2021

Op zich goede tips, maar dit jaar is het toch wel weer bar en boos met al die vroegtijdige warme dagen en pollen in de lucht! Ondanks medicatie en alle huismiddeltjes helpt er nog maar één ding, een fikse regenbui die zo ongeveer een week lang aanhoudt... Dus alle hooikoortspatiënten verenigt u en doe een verlossende regendans!

Selena

Tuesday 9th of March 2021

Haha ja de regen laat de pollen lekker uit de lucht spoelen! Al moet ik als hooikoortspatiënt wel zeggen dat de regen mij soms juist ook weer voor rode jeukende handen en ogen kan zorgen. Geen idee hoe dat kan.. Ah je leert ermee omgaan ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.