Skip to Content

Met een groentebox van Sapje kun jij het griepseizoen aan!

Terwijl ik deze blog tik zit ik nog half ziek op de bank. Ja het griepseizoen komt er aan. Twee weken geleden was het personeel van manlief een hele week ziek thuis. Vorige week lag manlief 3 dagen op bed en deze week waren dochterlief en ik aan de beurt. Dochterlief snipverkouden met hoesten en ikzelf overal spierpijn en een flinke keelpijn met hoesten. Gelukkig kon ik gewoon weer aan het werk. Van ons allemaal was ik er nog het minst erge aan toe, dat was vroeger anders geweest. Zou het komen door de groentebox van Sapje?

groentebox van sapje
foto van sap.je

Groentebox van Sapje

Van het bedrijf sapje, met een superleuke domeinnaam sap.je ( sorry dit moest ik even kwijt want dit vind ik erg leuk), ontving ik een groentebox bomvol met groentesapjes. Nu zie ik je denken wat moet je met een box met 24 flesjes van 240 ml met groentesapjes zoals rodebieten sap. Dat krijg je nooit opgedronken toch? Nou wel dus, want ze komen diepgevroren in glazen flessen aan. Ik kon ze dus zo in de vriezer zetten! Hou hier wel even rekening mee als je door mijn blog denkt, goh dat lijkt me handig om dat griepseizoen eens te omzeilen. De sapjes kun je maanden bewaren in de vriezer, al halen ze bij mij niet de uiterste T.H.T. datum.

Per 3 dagen haalde ik flesjes groentesap uit de vriezer en zette deze in de koelkast waar ze rustig verder konden ontdooien. Perfect! Ze zijn in principe 4 dagen na ontdooien nog houdbaar, maar ik vond het niet nodig om ze zover van te voren al te ontdooien. Als er dan eens een dag was dat ik niet een sapje dronk was dat niet direct een probleem.

Groentesappen met seizoensgebonden ingrediënten

Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. De sapjes bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Met een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewier voegen ze extra smaak en gezonde voedingsstoffen toe. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Elke dag maken ze met veel liefde heerlijke en vooral gezonde sapjes uit maar liefst 100 verschillende ingrediënten. Die kan de klant dan afnemen met een groentebox, detoxbox etcetera.

Ja je leest het goed. Biologisch, zonder kunstmatige toevoegingen, lokale leveranciers en zoveel ingrediënten dat je het thuis amper na kan maken. 400 gram groenten wordt geperst in de slowjuicer voor je flesje van 240 ml. Laat dat griepseizoen maar komen, jij hebt straks voldoende vitamine in je lijf om hier weerstand aan te bieden!
Waar ik normaal het meest ziek ben van een virusje in ons huis, heb ik nu het minste aantal zakdoekjes gebruikt. Zoals jullie weten eet ik niet veel fruit vanwege mijn sacharose intolerantie, maar ik slik wel elke dag multivitaminepillen. Ok eerlijk zijn Ellen, bijna elke dag.

Wat vond ik van de groentebox van sapje?

Ik heb nu zelf 14 van de 24 groentebox sapjes op. Eerlijk is eerlijk. Bij de eerste 3 dacht ik dat ik spontaan moest gaan overgeven. Een koud, iets bitter drankje op de nuchtere maag met smaaksensaties die mijn papillen nog niet eerder hadden ontdekt. Ik stapte over op drinken door een herbruikbaar rietje en dat werkte vele malen beter. Inmiddels heb ik dat rietje niet eens meer nodig en verwacht mijn lichaam die vitamineshot al in de ochtend. Best gek eigenlijk dat wij Nederlanders zo gewend zijn aan koolhydraten bij het ontbijt. In veel landen staan er bij het ontbijt ook al groentes en fruit op het menu. Als ik havermoutpap eet stop ik er altijd wel roodfruit in, maar verder kom ik niet.

Het idee dat je al zoveel vitamines en mineralen binnen krijgt door de groentebox van sapje en daar de hele dag op kunt teren wint het van mijn eerste afkeer. Alleen al in het bietensapje zitten: Vitamine A, B6, C, K, ijzer, fosfor, foliumzuur, kalium, mangaan en koper.

groentebox van sapje

Het bedrijf Sapje

Op de site van Sapje lees ik dat hun vriezers en slowjuicers volledig draaien op zon- en windenergie. De groentepulp gaat naar de biodynamische boerderij in het Amsterdamse bos. Het glas is 100% recyclebaar en kun je zelf bewaren voor speciale doeleinden of netjes naar de glasbak brengen om weer gerecycled te worden.
Wil jij ook ook aan de slag met de groentesappen dan kan dat natuurlijk. Bestel minimaal 14 gezonde biologische sapjes, soepjes of shotjes uit de webshop. Je kunt ook kiezen voor een detox kuur, een sapje abonnement of zoals ik de groentebox van sapje. 6 dagen per week worden de sapjes met diepvries wagens bezorgd in Nederland ( waddeneilanden uitgezonderd).

Klaar voor het griepseizoen

Met de verse groentesappen die direct na bereiding worden ingevroren kom jij de herfst en de winter wel door. Je kunt de sapjes dus los bestellen. Als je bijvoorbeeld een paar echt superlekker vindt of eerst wil proberen. Of je kiest voor een groentebox van sapje.
Op de site kwam ik ook nog een lekker recept tegen om zelf blauwe bessensap maken met een slowjuicer. Helaas heb ik geen slowjuicer, maar het ziet er heerlijk uit. Je hebt hier voor nodig:

Benodigdheden per persoon:

  • 2 handjes paarse spitskool
  • 2 wortels
  • 1 handje blauwe bosbessen
  • 1 blauwe pruim
  • 1/4 stengel aloë vera ( van je eigen plant)

Lees wel goed het recept door, want de bladeren van de aloë vera zijn zeer giftig! Je moet echt de binnenkant hebben.

Nu ben ik wel heel erg benieuwd. Heb jij thuis een slowjuicer? Maak jij daar ook groentesapjes van? Zo ja wat is jouw lekkerste combinatie?

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.