Skip to Content

Play in Utrecht, een gaaf indoor speelpark voor het hele gezin!

Als je kinderen vraagt welk uitje ze het leukste vinden, volgt steevast een antwoord in de trant van een binnenspeeltuin of trampolinepark. Ongedwongen spelen en springen, wie wil dat nou niet. Veel ouders zijn vanwege de vele prikkels en drukte niet altijd dolenthousiast. Maar als je kunt kiezen voor een rustige dag, dan is het goed te doen. Zoals een doordeweekse studiedag van school. En wij hebben een nieuwe favoriete locatie! Het ruim opgezette en sfeervolle (echt waar!) Play in Utrecht. Met drie gedeeltes; Kids-in, Jump-in en Climb-in. Oftewel spelen in een speelpaleis, springen in het trampolinepark en klimmen op verschillende klimwanden. Een compleet dagje uit!

Kom spelen, springen en klimmen bij Play in Utrecht. Speelparadijs, binnenspeeltuin en indoor speeltuin, speelpark in Utrecht.

Een indoor speeltuin Utrecht

Aan de rand van Utrecht langs de A2 vind je het enorme complex The Wall, met daarin het speelpark Play-in Utrecht . Centraal gelegen dus in Nederland en daardoor een goed bereikbaar uitje. Zelfs binnen 45 minuten reisafstand met de auto voor maar liefst 11 miljoen mensen in Nederland! Wij gingen tijdens een studiedag op maandag en daardoor was het qua drukte goed te doen. Met een zee en strandthema is het direct een sfeervolle binnenkomst.

Play in Utrecht is heel netjes en ruim ingericht, met leuke zitplekken. We waren blij verrast. En ook heel fijn dat we werden ontvangen door vriendelijke medewerkers! Qua eten en drinken is er volop keuze in patat en snacks van goede kwaliteit. Maar ook met ruime keuze uit salades, steenovenpizza en heerlijke broodjes.

Play in Utrecht – een speelparadijs

Je vindt er dus drie gedeeltes waar je kids zich urenlang kunnen vermaken. Apart maar ook gecombineerd te boeken. Door middel van polsbandjes wordt dit gecontroleerd. Wat kunnen ze er allemaal doen?

Kids-in binnenspeeltuin

Met een gigantische octopus aan het plafond wordt het zeethema leuk doorgevoerd. Een groot speelpaleis om volop te klimmen, klauteren en glijden. Het is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Voor de jongsten is er een afgebakende speelplek. Met vele glijbanen en zelfs een klimtoren kunnen kinderen zich hier prima vermaken!

Jump-in – indoor springen

Het trampolinepark van Play in Utrecht is één van de grootste trampolineparken van Europa! Met mooie graffiti art aan de wanden is het een gave plek om lekker te springen. Wat je er allemaal vindt? Voor de kenners een kleine opsomming:

 • geschakelde trampolinevelden
 • dodgeball
 • highperformance trampolines
 • walltrampolines
 • slackline en evenwichtsbalken
 • air bag
 • foampits
 • jumptower
 • tumblinglane

Voor kinderen onder 7 jaar zijn er speciale tijden gereserveerd, de Mini-Jump uurtjes. Ook zijn er tijden voor alle leeftijden, zodat het bijvoorbeeld mogelijk is om met het hele gezin te springen.

Climb-in indoor klimmen in Utrecht

Zonder klimervaring kun je veilig klimmen bij funpark Climb-in. Wat een spectaculaire klimwanden! Met verschillende moeilijkheidsgraden en gevarieerde klimelementen. Het ziet er kleurrijk en uitdagend uit. Je kunt bijvoorbeeld een uurtje klimmen boeken, waarbij wordt gestart met een uitleg van het systeem en de klimgordels goed worden aangedaan. De medewerkers helpen indien nodig bij het aan- en loskoppelen. Dat gebeurt op een hele veilige en zekere manier waardoor de kids met een gerust hart kunnen gaan klimmen. Ze kunnen zelf van boven weer naar beneden abseilen. Ook erg gaaf natuurlijk. Verder ook twee klimwanden met een tijdsklok, voor de fanatiekelingen die hun tijd willen verbeteren.

Bij de mooie sky bar van Play in Utrecht kun je als ouder op je gemak even rustig koffie drinken, een boekje lezen of zelfs wat werk doen. Relatief rustig dan. Maar wel met een tof uitzicht!

Nieuw bij Play in Utrecht

Play in Utrecht blijft vernieuwen en uitbreiden. Zo opent er binnenkort een escaperoom. Ook is er een gedeelte ontworpen voor Virtual Reality games. Hier hebben we de proef op de som mogen nemen hoe dit werkt en of dit bevalt. Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar én volwassenen een uitdagende activiteit. Binnenkort wordt er nog een aantal keer proefgedraaid. En dan is het mogelijk om deze activiteit te combineren met het spelen, springen en klimmen.

Leuke begeleiding van de medewerkers en voor de kinderen een hele nieuwe ervaring!

Play-in reviews, wat vonden de kinderen?

Een echt goede beoordeling van een speel- en klimpark krijg je natuurlijk alleen van kinderen zelf. Dus wat vonden een 9- en 11-jarige van Play in Utrecht?

Een gaaf en heel groot speelpark. Er zijn verschillende gedeeltes waar je veel kunt doen. Het eerste gedeelte Kids-in is ook voor oudere kinderen nog leuk, met best wel snelle glijbanen. Het trampolinepark is heel groot, met goede trampolines, een platform waar je vanaf kunt duiken en een bak met schuimrubberen blokken en evenwichtsbalken. En nog veel meer.

Het klimmen was vooral heel stoer om te doen. We werden goed geholpen en het is leuk dat de wanden allemaal verschillende kleuren hebben.

Met de Virtual Reality game gingen we bijvoorbeeld tegen zombies vechten. En een parcours doen waar we ook moesten springen en bukken. Dit leek allemaal heel echt. En het was leuk dat je punten kon scoren. We willen heel graag nog een keer terug!

Praktische informatie Play in Utrecht

Parkeren: je kunt in het complex The Wall parkeren, waardoor je direct bij het speelpark uitkomt. Parkeren is de eerste 2 uur gratis en daarna €1 per uur. 
Reserveren: via de website kan een reservering gemaakt worden met uitgebreide keuze uit alle mogelijkheden en combi-deals. Langskomen en aan de kassa een kaartje kopen is ook mogelijk, mits er plek is. Het is eventueel mogelijk om te wachten in de wachtruimte tot er weer een plekje vrij is gekomen.
Coronamaatregelen: Play-in Utrecht is als pretpark te bezoeken zonder coronabewijs. Door het reserveringssysteem worden bezoekers gefaseerd toegelaten. Er zijn verschillende desinfectiepunten.
Hygiëne: aandacht voor de hygiëne is in een indoor speelparadijs natuurlijk erg belangrijk. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Het gehele complex wordt ook voortdurend voorzien van verse lucht.

Jump in Kom spelen, springen en klimmen bij Play in Utrecht. Speelparadijs, binnenspeeltuin en indoor speeltuin, speelpark in Utrecht.
 • Een cadeaubon van Play in Utrecht is een leuk idee voor een verjaardagscadeau. Voor bijvoorbeeld kinderen tussen 8 en 12 jaar. Een geweldig actief uitje.
 • Natuurlijk is een bezoek aan Play-in Utrecht ook een leuk idee voor een kinderfeestje als je in omgeving Utrecht woont. Alles is goed georganiseerd en ruim opgezet. Er zijn ook aparte groepsruimtes te boeken.
 • Kijk ook eens bij de data voor DJ Jumpen, bijvoorbeeld 19 november de Pietendisco en 17 december de Kerstdisco.
 • Een uitje naar een speelpark zou je ieder kind gunnen. Zoveel plezier en actieve ontspanning! Maar helaas zijn de kosten niet voor ieder gezin op te brengen. Eerder schreven we over hulp en steun bij financiële problemen. Er zijn bijvoorbeeld ook fondsen zoals Kinderhulp die een dagje uit voor kinderen in armoede mogelijk kunnen maken. Kijk eens of je wilt doneren aan een dergelijk fonds. Of op een andere manier een kind een leuk dagje uit kunt bezorgen!

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.