Verlanglijst voor 8 jarige jongen – een lijst vol cadeaus

Naarmate jongens ouder worden, wordt het steeds wat moeilijker om iets leuks te bedenken om te geven. In de loop van de tijd heb je natuurlijk ook al aardig wat verzameld in en om het huis. Een verlanglijst voor 8 jarige jongen is eigenlijk een hele leuke leeftijd, waarbij je nog meerdere kanten op kunt qua speelgoed en activiteiten. Jong genoeg om graag nog te bouwen en met auto’s te spelen, maar oud genoeg voor interesse in grote-jongens-spullen. Denk aan allerlei games, maar ook moeilijkere puzzels of bouwpakketten. Wist je dat er ook een handig verlanglijstje is voor 8 jarige meisjes?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Verlanglijst voor 8 jarige jongen

Jongens van 8 jaar kunnen steeds beter logisch en abstract nadenken. Daardoor worden ze ook beter in bijvoorbeeld spellen, en kunnen ze zelf ingewikkelder bouwwerken maken. Het fantasiespel neemt in deze leeftijdsfase vaak wat af. Maar ook voor een 8-jarige is het belangrijk dat er voldoende tijd en ruimte is voor spel en fantasie. Rust, ontspanning en eigen inbreng zijn daarbij sleutelwoorden. En een goede tegenhanger voor de alsmaar groeiende behoefte aan schermgerichte activiteiten. Alhoewel deze natuurlijk niet mogen ontbreken op de lijst.

Hierbij wat tips voor de verlanglijst voor 8 jarige jongen.

boeken voor jongens

 1. Leesboeken. 

Thuis een leuk boek lezen is vaak niet het eerste waar de meeste jongens voor kiezen. Zeker na een dag op school waar ze al ‘verplicht’ hebben gelezen. En de boeken die worden uitgekozen, hebben bij voorkeur veel plaatjes en weinig tekst. Favoriet zijn bijvoorbeeld de volgende boeken:

De Waanzinnige boomhut 

De serie boeken van de Waanzinnige boomhut zijn favoriet bij jongens en bij meiden. De nieuwste boeken vind je hieronder:

De volledige review vind je op onze boekensite StoerLeesVoer: De waanzinnige boomhut 9, van 117 verdiepingen – Andy Griffiths

Het leven van een loser 

Blogger Elias is er gek op en jouw kind wil dit boek vast ook op de verlanglijst voor 8 jarige jongen! De nieuwste boeken vind je hieronder:

Het leven van een loser vet koel 13de deel

Julius Zebra

Met de boeken van Julius Zebra gaan kinderen terug in de tijd naar de romeinen, grieken en egyptenaren.

Julius Zebra – giagrappig moppenboek

Maar er zijn ook veel leuke informatieve boeken te vinden:

Gek, gaaf, geweldig! Ontdek de wereld 

Gek Gaaf Geweldig!

Dieren van de zee 

Dieren van de zee

Encyclopedie van de geschiedenis – Een bijzondere blik op het verleden. 

Encyclopedie van de geschiedenis – Een bijzondere blik op het verleden

50 verbluffende proefjes 

50 logicaraadsels voor jonge raadselfans 

Leuke boeken uit de Nederlandse jeugdliteratuur:

De volledige review vind je op onze boekensite StoerLeesVoer: Mees Kees Hoppa! en Mees Kees de Husselrace en Mees Kees gaat verhuizen

Dolfje weerwolfje 

De boeken van Dolfje Weerwolfje zijn vanaf een leeftijd vanaf 8 jaar erg leuk om te lezen en worden flink verzameld in ons team.

De volledige reviews vind je op onze boekensite StoerLeesVoer: Dolfje Weerwolfje De Drakenberg en Weerwolvensoep en Meermonster en een Weerwolf in de Leeuwenkuil, en weerwolfbommetje en Spookweerwolven

– Koen kampioen 

Voor nog meer leuke suggesties voor boeken per leeftijdscategorie kun je een kijkje nemen op de site van StoerLeesVoer!

verlanglijst voor 8 jarige jongen

2. Spelletjes

Er is ontzettend veel keuze in gezelschapsspellen. Het blijft een fijne activiteit die je 1-op-1 kunt spelen met je zoon of dochter. Maar ook voor het hele gezin een fijne gezamenlijke vrijetijdsbesteding. Uit onderzoek is  gebleken dat de fijnste herinneringen uit een kindertijd veelal voortkomen uit dergelijke activiteiten doen met elkaar. Geen haast of afleiding van schermen en dingen die moeten. 

Zet de volgende spellen maar op de verlanglijst voor 8 jarige jongen.

Bordspellen op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Jachtseizoen

Werk als een team om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Verdeel de taken in je team en beslis wie de StukTV-bus gaat besturen, de drone bemachtigt of als jager de straten opgaat. (review volgt).

Monopoly 

Tijdloze klassieker met veel nieuwe variaties. Het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars is er nu voor echte valsspelers: Monopoly Valsspelers Editie! Speel vals om snel vooruit te komen – en probeer andere spelers te betrappen op vals spel – terwijl je vakjes koopt, huur int en heel veel geld verdient! 

Monopoly valsspelers editie wie wint? – Met valsspelen of eerlijk spelen (mamascrapelle.nl)

In een handomdraai is net als doen durven of de waarheid. Ben jij er klaar voor?

Ticket to Ride Europe

Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken?

Lees hier de uitgebreide review van Ticket to Ride het spel dat je moet hebben! En deze blog van Ellen van de speciale editie Ticket to Ride 15 jarig bestaan!

Is jouw kind een echte dierenvriend dan is deze dierenquiz een aanrader!

Raad wat ik denk is een spel voor 3 tot 6 spelers vanaf 7 jaar.

Jumbo Overbooked

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen…
Ben jij degene die de meeste passagiers tevreden stelt?

Lees hier meer informatie over Dixit

Onze ervaring van Jungle Speed

Een leuke aanrader Regenwormen

Nog meer leuke spellen

Griezelen doe je met Spookslot!

What do you meme familie is leuk om te spelen met het hele gezin of vriendengroep

Hier vind je de review van kaartspellen in een nieuw jasje

Lees hier meer over Carcassone

Een favoriet bij kinderen Story Cubes:

Ken je het favoriet spel Keer op Keer al?

Lekker vals spelen met valse motten!

Spelen met een drone kan met geestenvlucht

Onthou jij welke kaarten je hebt? Gokken maar met dit leuke spel Beverbende. En ja die extra scorelijsten ga je nodig hebben, want het is verslavend leuk!

Lees hier alles over Slide Quest

Een tof spel is Fiesta Mexicana!

Doolhof van Ravensburger een klassieker!

SetUp is een leuk nieuw spel voor fans van Rummikub

Tijd voor echte hersenkrakers met het speelgoed van STEAM! Binaire en Tangram

Een smiley puzzelboek is ideaal om te geven voor onderweg naar vakantie of mee te nemen naar vakantie.

Smartgames

Smart games IQ link. Een uitdagend en compact denkspel in de reeks IQ-puzzels van smart games.

Ken je IQ Twins al?

Smart Games Cats & Boxes

Ken je de Happy Cubes nog van vroeger?

Lees hier reviews van Smart Games ZigZagpuzzler en Froggit en Colour Catch en Cube Duel

Ideaal om mee te nemen ergens naar toe is het 365 raadsels en spelletjes boek

puzzels voor jongens

3. Puzzels op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Zeker in de herfst- en wintermaanden komt er regelmatig een leuke puzzel op tafel. Leuk om met elkaar aan te werken, en kan ook enigszins verslavend zijn. Goede tegenhanger voor het scrollen op de telefoon en dus perfect voor op de verlanglijst voor 8 jarige jongen. Favoriet zijn de puzzels van Jan van Haasteren, met grappige onderwerpen en super leuk getekende plaatjes. Maar ook leuk zijn puzzels die bij de interesses van een 8-jarige passen zoals Pokemon of Donald Duck.

3D-puzzels.

Er is steeds meer aanbod in 3D-puzzels. Van architectonische bouwwerken tot auto’s. Zo mooi dat je ze kunt laten staan voor de sier! En net weer wat uitdagender dan een normale puzzel.

Lees hier de review van een 3D Puzzel Gingerbreadhouse

actief speelgoed

4. Actief speelgoed. 

Jongens en schieten blijft eigenlijk altijd een gouden combinatie. Tot onze verbazing zei de derde jongen in ons gezin al heel snel piew piew (ruim voor een heleboel andere leuke woorden).  Er is heel veel keus qua formaat en prijsklasse. Vanaf de leeftijd van 8 jaar zijn kinderen ook in staat om wat grotere pijltjesgeweren te hanteren. Want des te meer pijltjes je kunt afschieten in 1 keer, des te beter natuurlijk! Dus zet maar op de verlanglijst voor 8 jarige jongen!

NERF Fortnite TS Blaster – Inclusief 8 NERF Mega Darts

Lees hier de review van de Tack Pro Storm

Ook veel plezier, en minder rommel, krijg je van een lasergameset. Met twee spelers in je eigen huis een spannend spel om elkaar uit te schakelen.

Natuurlijk kun je ook materiaal huren voor een lasergamefeestje!

Gelukkig zijn er ook nog andere actieve speelattributen zonder gebruik van geweren. Een succes is bijvoorbeeld de mini pooltafel. Neemt bescheiden ruimte in en biedt gegarandeerd speelplezier!

Veel jongens spelen zelfstandig buiten en houden race of stunt spelletjes op skates, steps of boards bijvoorbeeld.

Leuk om te combineren met allerlei merchandise van bijvoorbeeld de favoriete club van je kind. Naast kleding is er ruime keus in schoolspullen, puzzels, tassen en nog veel meer!

En wil je helemaal met een stoere gadget aan komen zetten dan zijn deze elektrische snufjes voor buiten ook erg gaaf!

verlanglijstje voor 8 jarige jongen

5. Bouwspeelgoed op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Lego heeft voor kinderen vanaf 8 jaar veel leuke thema’s. Denk aan Technic waarmee kinderen ook leren bouwen met bijvoorbeeld motoren of luchtdruk. Ook favoriet is de serie Creator waarbij je van 1 set meerdere figuren kunt bouwen. Stoere auto’s vind je in de serie Lego Speed. Ook is de steeds groter wordende serie van Harry Potter erg leuk, met de herkenbare taferelen uit de boeken en films. Maar er is meer bouwspeelgoed op de verlanglijst voor een 8 jarige jongen te zetten, kijk maar mee!

Knikkerbaan

Voor elke leeftijdscategorie is er wel een knikkerbaan te vinden. Met het GraviTrax® kogelbaan systeem van Ravensburger kun je de meest te gekke kogelbaanwereld bouwen. Gebruik verschillende bouwelementen om een parcours vol actie en opwinding te bouwen! Leid je kogels naar de finish met behulp van de zwaartekracht! Je kan het GraviTrax® kogelbaan systeem eindeloos uitbreiden, aanpassen en vergroten, voor gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier!

Lees hier de uitgebreide review van Ravensburger GraviTrax

Kijk hier voor de uitgebreide review van Marble Racetrax

Ander bouwspeelgoed op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Voor elke leeftijd is Kapla leuk en uitdagend. De bouwwerken worden steeds mooier. Een goede investering op de verlanglijst voor 8 jarige jongen voor meerdere jaren speelplezier!

Voor jongens die geïnteresseerd zijn in bouwen en techniek, is het ook leuk om aan de slag te gaan met metalen onderdelen om de mooiste bouwwerken te maken.

Veel kinderen vinden het leuk om volwassenen te helpen met klusjes in en om het huis. Een leuk cadeau is een eigen kistje met gereedschappen, die geschikt zijn voor kinderen. Kunnen ze alvast oefenen. Jong geleerd is oud gedaan!

Welke kleur Gigabots voeg jij toe aan het verlanglijstje van je kind?

educatief speelgoed

6. Educatief speelgoed.

Er is veel leuk bouwspeelgoed te vinden waarbij gebruik wordt gemaakt van een stukje technologie. Kinderen worden daarbij steeds meer uitgedaagd. De experimenteerkits en ontdekkingsdozen van 4M en Clementoni kunnen kinderen op deze leeftijd geheel zelfstandig doen. Laat ze de handleiding volgen en zo kennis maken met zwaartekracht, het menselijk lichaam, planetenstelsel en nog veel meer.

Ben je dol op planeten en geïnteresseerd in het heelal dan kan je met deze kit je eigen solar zonnestelsel bouwen. Dit planetarium is een model van ons zonnestelsel. Kijk hoe de planeten rond de zon bewegen. (review volgt)

Clementoni Wetenschap & Spel biedt een uitgebreid aanbod van leerzame kits om mee te experimenteren.

Wat dacht je van je eigen kristallen maken!

Kijk hier voor de review van Mechanica Laboratorium wetenschapsdoos

Het superkrachtenspel voor je hoofd is een educatief kaartspel

Kijk hier voor reviews over andere Tiptoi producten.

Voor biologen in de dop een leuk idee om ze te laten kennismaken met de kleinste onderdelen.

Lees hier de review van het tekenboek onderwater

Kijk hier voor de smartgames Pirates Crossfire

Een leuk puzzelboek is ideaal om te geven voor vakanties en mee te nemen naar visite.

Winter puzzelboek 7 -9 jaar

Schattenjacht

verlanglijst voor 8 jarige jongen

7. Muzikaal speelgoed. 

Het spelen van een instrument wordt tegenwoordig weer steeds vaker opgepakt. En het plezier van het bespelen van een instrument of luisteren naar muziek is enorm! Het ontwikkelen van een eigen muzieksmaak komt steeds meer naar voren als kinderen ouder worden. Het is leuk om ze daarin te stimuleren en dus leuk om op de verlanglijst voor 8 jarige jongen te zetten.

Niet alle 8-jarigen zullen de beschikking hebben over een telefoon en zijn nog blij met leuke CD’s om af te spelen

verlanglijstje voor 8 jarige jongen

8. Cultureel cadeau. 

Een uitstapje samen met je kind is als cadeau super leuk. Naast dat je iets leerzaams doet, is het altijd fijn om een middagje onverdeelde 1-op-1 aandacht te geven. Deze herinneringen zijn natuurlijk onbetaalbaar. Naarmate jongens ouder worden, is het met een museumbezoek wel een risico dat het te saai kan zijn. 

Voorbeelden van leuke en informatieve musea:

Maar denk ook aan bezoek aan een theatervoorstelling als het weer kan. Een tegoedbon geven is natuurlijk ook leuk!

9. Belevenis op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Een goed alternatief om te voorkomen dat je huis overvol raakt, is het geven van een belevenis. Van een middagje bioscoop tot karten, de mogelijkheden zijn eindeloos. En natuurlijk ook het budget. Denk aan;

10. Games en entertainment. 

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open wanneer je zoon het gamen heeft ontdekt. Ook een van de meest uitdagende opvoedtaken waarin je je als ouder gaat begeven. Want je wilt liever geen 18-jarige kweken die tot diep in de nacht aan zijn scherm geplakt zit. Zie ook onze blog Hoe blijft gamen leuk voor ouder en kind?

Maar er is zoveel leuks! Er is ontzettend veel variatie in consoles en games. Het is raadzaam om daarbij de PEGI-leeftijd een beetje in het achterhoofd te houden. Dit zegt iets over de geschiktheid van een game voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Een kleine greep op basis van de wensen en mogelijkheden voor een 8-jarige:

PEG 3

PEG 7

Een bijbehorende stoere gaming headset is ook een leuk cadeau. Er zijn vele soorten en prijsklassen, maar het voldoet al gauw voor de beginnende gamer.

11. Geld op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Voor een 8-jarige heeft een fysiek cadeau over het algemeen nog de voorkeur. Maar het is wel een goede leeftijd om te beginnen met sparen, zeker voor de wat duurdere verlangens. Het is goed om met je kind te kijken naar wat ze heel graag willen hebben en waar ze zelf voor kunnen sparen want veel van de cadeaus op deze verlanglijst voor 8 jarige jongen zijn de prijzige kant. Een leuke bijdrage met je verjaardag geeft dan een aardig zetje in de goede richting.

Vond je deze lijst handig pin je dan onderstaande foto?

verlanglijst voor 8 jarige jongen

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.