Skip to Content

Een stoer kinderfeestje bij The City Food and Fun

Ben je op zoek naar ideeën voor een stoer kinderfeestje? Dan hebben we een toffe tip. The City Food and Fun in ‘s-Gravenzande is de grootste indoor entertainment locatie van Zuid-Holland. Je kunt er van alles doen op het gebied van Food and Fun. Van lekker eten tot bijvoorbeeld lasergamen, bowlen en midgetgolfen. Maar ook VR-gamen is een optie, en dat is precies wat onze 11-jarige graag eens wilde uitproberen. Dus de vrienden werden verzameld voor een actief en stoer kinderfeestje. Lees verder voor meer informatie over alle mogelijkheden.

The City

Een stoer kinderfeestje plannen

Als je kinderen klein zijn kun je nog heerlijk laagdrempelig aan de slag met spelletjes en knutselwerkjes. Daarvan vind je hier op MamaScrapelle ook hele leuke ideeën. Maar als kinderen ouder worden, veranderen de wensen voor het geven van een kinderfeestje. Het mag wat spannender en actiever! Gelukkig zijn er veel leuke en stoere activiteiten te vinden om te doen met vrienden en vriendinnen.

Zo stond lasergamen al een tijdje op het verlanglijstje van onze middelste zoon. En ook hadden we al eens kort kennis gemaakt met VR-gamen en dat beviel heel goed. Hoe tof dat we dan een leuke combi-deal tegenkwamen, en ook nog eens bij ons in de buurt. The City in ‘s-Gravenzande is een ruim opgezet entertainment center, waar je ook nog eens goed en sfeervol kunt eten. Dus de keuze was snel gemaakt!

Vele mogelijkheden voor een gezellig feestje bij The City

Bij The City Food and Fun is er heel veel keuze uit verschillende activiteiten. Natuurlijk niet alleen voor een kinderfeestje, maar ook voor een familiefeest of bedrijfsfeest is het zeker heel geschikt Houden jullie bijvoorbeeld van bowlen, lasergamen, midgetgolf, VR-gamen of darten? Dit (en meer!) bieden ze bij The City aan.

Overzicht van activiteiten:

 • Bowlen
 • Darten
 • Jeu de Boules
 • Lasergame
 • Minigolf
 • Pooltafels
 • Private Karaoke
 • Squash
 • VR Game

Het leuke is dat je verschillende activiteiten kunt combineren, en je feestje zo helemaal naar wens kunt samenstellen. Daarbij kun je ook nog extra kiezen voor een speciaal kinderfeest arrangement. Aansluitend op de activiteiten krijgen de kids dan een frietje met snack. Ook zit er onbeperkt limonade tijdens het eten en een heerlijk softijsje bij. Kijk voor alle mogelijkheden en deals op de website van The City.

Onze ervaring bij The City in ‘s-Gravenzande

Bij binnenkomst valt op dat het een hele nette en sfeervolle locatie is. Dus dat is voor een entertainment center zeker al een plus! Ze hebben een stoer en industrieel ingericht restaurant waar we helaas nog niet hebben gegeten, maar waar we graag nog eens voor terugkomen. De grote ruimte waar alle activiteiten plaatsvinden is in 1 woord indrukwekkend. Bussen, caravans, auto’s en dat in een stoere stadse setting. Aan de inrichting is in The City ieder geval veel aandacht besteed. Het geeft een gezellige sfeer en de kinderen zijn direct al in de stemming voor een spannende activiteit.

De activiteiten waar we voor hebben gekozen waren VR-gamen en lasergamen. Een kwartier voor aanvang werden we welkom geheten en daarna kregen we een uitleg over hoe alles in zijn werk gaat. Het VR-gamen is voor maximaal 4 kinderen per game geschikt. Ze krijgen allemaal hun uitrusting en een uitleg. De kinderen kunnen vervolgens kiezen welke game ze willen spelen. Versla de zombies, skeletten en spinnen met elkaar! Wie heeft er de meeste punten verzameld? De toeschouwers kunnen meekijken op het scherm.

Het lasergamen vindt plaats in een decor van een verlaten benzinestation. Een grote afgesloten ruimte met neon-licht, muziek en ook lekker veel plekken om je te verschuilen. De uitleg vooraf wordt gegeven door een stoere projectie. Dat belooft al veel goeds! De game duurt 12 minuten. In twee of drie teams neem je het tegen elkaar op. Als je iemand raakt scoor je 100 punten, word je zelf geraakt dan gaan er 50 punten af. Welk team en welke speler hebben gewonnen, zie je na afloop op het scherm.

Wat vonden de kinderen er zelf van?

Het VR-gamen was echt heel spannend. Je hebt echt het gevoel alsof je op een toren staat, dus het is best gek om dan te lopen en te bewegen. Maar het is echt leuk om zelf eens in een game te staan. Lasergamen was ook cool, met de lichten overal en de caravan waar je in kon schuilen.

Pluspunten The City Food and Fun :

 • een hele prettige website voor de reservering
 • voldoende gratis parkeerplekken
 • Award ‘Beste Family Entertainment Center 2020’
 • eenvoudig digitaal bestellen van snacks en drank
 • vriendelijke ontvangst en duidelijke uitleg
 • leuk voor jong en oud!

Eigenlijk geen minpunten kunnen ontdekken! Dus voor een stoer kinderfeestje met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar ben je hier aan het juiste adres. Maar dus ook als je met familie of het bedrijf een leuk uitje zoekt. Door de combinatie met een sfeervol restaurant, heb je alles onder 1 dak!

Welkom in The City, de meest spectaculaire stedentrip van Nederland. Dit is het grootste all-in-one Entertainment Center van Zuid-Holland. Voor elke groep en elke gelegenheid zijn er spectaculaire activiteiten te vinden in het filmdecor van The City. 

Website The City
The City

Dit uitje hebben wij met korting mogen ondernemen, maar dit beïnvloedt onze eerlijke mening niet.

Lees ook deze blogs

Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.