Multivitaminen voor kinderen – een antwoord op je vragen

Multivitamine is essentieel voor de gezondheid van kinderen. Het helpt hen om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Er zijn heel veel verschillende merken met kauwtabletten, gummies en sliktabletten. Welke vitamines heeft je kind eigenlijk nodig?

multivitaminen voor kinderen

Wat zijn multivitaminen?

Multivitaminen zijn supplementen die een combinatie van vitamines en mineralen bevatten. Deze supplementen zijn bedoeld om aanvullende voedingsstoffen te bieden die het dieet van uw kind mogelijk mist. Een multivitamine kan helpen om een gezonde ontwikkeling van botten en spieren te bevorderen, het immuunsysteem te versterken en energie te stimuleren.

Wat is het belang van multivitaminen voor kinderen

Kinderen hebben voldoende vitamines en mineralen nodig om gezond te blijven. Ze hebben echter vaak een beperkt dieet omdat ze niet alles lusten. Hierdoor kunnen ze voedingsstoffen missen die essentieel zijn voor hun groei en ontwikkeling. Multivitaminen kunnen deze tekorten helpen opvullen.

Als het gaat om het geven van vitamines aan een baby, is het belangrijk om te onthouden dat moedermelk of zuigelingenvoeding meestal alle voedingsstoffen bevat die de baby nodig heeft. Als u echter denkt dat uw baby niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, raadpleeg dan altijd eerst uw arts voordat u supplementen geeft.

multivitaminen voor baby vitamine d en k kinderen

Er zijn enkele specifieke vitamines die baby’s nodig hebben:

 1. Vitamine D: Baby’s hebben vitamine D nodig voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Vitamine D kan worden verkregen uit zonlicht, maar het kan moeilijk zijn om voldoende vitamine D uit de zon te halen. Een baby wordt natuurlijk goed ingepakt en van top tot teen goed ingesmeerd met zonnebrandcrème. Het wordt aanbevolen dat baby’s die borstvoeding krijgen dagelijks een vitamine D-supplement krijgen van 10 microgram (mcg) per dag, vanaf de geboorte tot de leeftijd van één jaar.
 2. Vitamine K: Vitamine K is nodig voor een gezonde bloedstolling en wordt meestal gegeven aan pasgeborenen kort na de geboorte. De meeste baby’s krijgen voldoende vitamine K uit moedermelk of zuigelingenvoeding, maar sommige baby’s hebben mogelijk extra vitamine K-supplementen nodig.
 3. Andere vitamines: Baby’s krijgen meestal voldoende vitamines uit moedermelk of zuigelingenvoeding. Het is echter mogelijk dat baby’s met bepaalde medische aandoeningen extra vitamines nodig hebben. Als u zich zorgen maakt over de voedingsstatus van uw baby, bespreek dan de opties met uw arts.

Kauwtabletten versus capsules om te slikken

Multivitaminen voor kinderen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder kauwtabletten en capsules om te slikken. Kauwtabletten zijn ideaal voor kinderen die moeite hebben met het slikken van pillen. Ze zijn meestal verkrijgbaar in een verscheidenheid aan smaken en zijn gemakkelijk te kauwen en door te slikken. Capsules om te slikken zijn een alternatief voor kinderen die geen problemen hebben met het slikken van pillen.

Waarin verschillen multivitaminen voor kinderen met die van volwassenen

Multivitaminen voor kinderen verschillen van die voor volwassenen op een aantal manieren. Hieronder volgen enkele belangrijke verschillen:

 1. Hoeveelheid voedingsstoffen: Multivitaminen voor kinderen bevatten meestal kleinere hoeveelheden van elke voedingsstof in vergelijking met multivitaminen voor volwassenen. Dit komt omdat de voedingsbehoeften van kinderen anders zijn dan die van volwassenen.
 2. Type en verhouding van voedingsstoffen: Multivitaminen voor kinderen bevatten meestal hogere hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen, zoals ijzer, vitamine A, C, D en calcium. Aan de andere kant bevatten multivitaminen voor volwassenen hogere hoeveelheden van voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het behoud van de gezondheid op latere leeftijd, zoals vitamine B12 en vitamine E.
 3. Vorm en smaak: Multivitaminen voor kinderen zijn meestal verkrijgbaar in een kauwtablet-vorm en zijn vaak verkrijgbaar in verschillende smaken om het voor kinderen gemakkelijker te maken om ze in te nemen. Multivitaminen voor volwassenen zijn daarentegen meestal verkrijgbaar in de vorm van een capsule of tablet en hebben meestal geen specifieke smaak.
yummygums

Yummygums vitamines – Vegan en Suikervrij

Zelf ben ik lactose en sacharose intolerant en ik ben altijd op zoek naar goede suikervrije producten. Zo kwam ik tijdens een bloggertour op de Negenmaandenbeurs erachter dat er ook suikervrije multivitaminen voor kinderen en volwassenen beschikbaar zijn.

De Yummygums vitamines gebruiken als bindmiddel pectine – uit groente en fruit – in plaats van gelatine. Deze multivitaminen voor kinderen en volwassenen zijn dus 100% Vegan, halal en vrij van allergenen!

Voor kinderen zijn er multivitaminen, voor baby’s zijn er Vitamine D3 druppels en Vitamine K2 druppels.
Voor volwassenen zijn er onder andere multivitaminen, vitaminen voor vrouwen en voor extra energy. Er zijn maar liefst 12 verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Suikervrije gummies met multivitaminen voor kinderen en volwassenen

Dochterlief en ik hebben beiden de yummygums geprobeerd. Mijn tienjarige dochter moest echt even wennen aan de smaak, maar na een week was ze hieraan gewend. Iets met al jaren lang dezelfde vitaminesnoepjes gebruiken en moeten wennen aan een nieuwe smaak.
Ik moest vooral wennen aan het gummie gedeelte omdat ik gewend ben om grote capsules te slikken en nu voor mijn gevoel een snoepje aan het eten was.

Het voordeel van deze kauwtabletten is wel dat je het snel nog even in je mond stopt als je ’s morgens de deur uit gaat. Je hoeft er niet een glas water bij te drinken en stikt ook niet half in een grote capsule.
Het voelt bijna als een toetje omdat je een lekker snoepje nog even na de maaltijd in je mond stopt.
Normaal gebruikte ik mijn multivitaminen altijd in de avonduren, maar nu doe ik dat bij het ontbijt. Dit omdat ik de smaak niet lekker vind na mijn avondmaaltijd.

winactie yummygums

Winactie Yummygums

Ben jij ook op zoek naar Vegan en/of suikervrije multivitaminen voor kinderen of voor jezelf? Namens Yummygums mag ik maar liefst 3 potten gummies weggeven aan twee volgers.

Gefeliciteerd M en Marja

Laat het weten in de reacties onder dit artikel.
Een reactie achterlaten op social media wordt gewaardeerd.
Daarnaast vinden we het lief als je MamaScrapelle en Yummygums volgt op Instagram!

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

28 reacties

 1. Ik wil heel graag meedoen voor pakket nr A.
  Fijn dat er zoveel varianten zijn en dat er tegenwoordig rekening wordt gehouden met veganisten. Ik heb geen insta en social media,anders had ik jullie zeker geliked en gevolgd!

 2. Mijn kinderen kunnen wel wat extra vitamine’s gebruiken. Om ze dat te geven uit gezonde voeding is af en toe heeel erg moeilijk….
  Pakket A heeft mijn voorkeur

 3. Ik doe erg graag mee voor pakket A, zou ik graag willen proberen, Groetjes van Anneliese de Waal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.