Autovakantie met kinderen? Een blog met tips.

Hopelijk mogen we aankomende zomer weer allemaal weg. Maar wat moet je nu zeker bij je hebben als je met de kinderen op autovakantie gaat? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

autovakantie
Thule Motion XT M foto van https://www.thule.com/

Een dakkoffer voor meer ruimte!

De kinderen zelf nemen niet zoveel ruimte in, maar de spullen die ik voor ze mee wil nemen wel. Zeker als ze nog jong zijn. Een dakkoffer is dan geen overbodige luxe. Wij hebben een Thule dakkoffer en die gaat toch vaak mee. Zelfs vrienden van ons komen hem regelmatig lenen. Je kan namelijk veel meer meenemen. Een kinderfietsje, de tent, speelgoed of het campingbedje. Het kan er allemaal in. Met de dakkoffer weet ik zeker dat ik genoeg ruimte heb om alles mee te nemen. Met kinderen op autovakantie? Investeer in een dakkoffer! Je gaat daar zoveel plezier van hebben.

Een tas met cadeautjes tijdens de lange rit van de autovakantie

Mijn moeder deed dit vroeger al bij ons en nu doe ik het ook voor mijn kinderen. Voor elke autovakantie koop ik een paar kleine cadeautjes. Dit kan een boekje zijn of iets om te knutselen. Om de zoveel uur krijgen ze een cadeautje uit de tas. Doordat ze iets hebben om naar uit te kijken, vergeten ze de reis en de tijd. Mijn kinderen verheugen zich dus al op een lange rit, want hoe langer de rit hoe meer cadeautjes.

Speelgoed voor onderweg met de autovakantie

Als kinderen zich gaan vervelen dan duurt een rit erg lang. Zorg voor genoeg speelgoed. Te denken valt aan een kleurboek, de tablet met filmpjes erop, een spelletje, Nintendo Switch, knuffels en andere dingen om lekker mee bezig te zijn. Genoeg afleiding zorgt ervoor dat de reis van de autovakantie sneller gaat.

autovakantie
Thule Pacific M foto van https://www.thule.com/

Een autostoel organiser voor een lange autorit

Hoe fijn is het voor je kinderen om alle spullen zo voor je te hebben? Geordend en overzichtelijk. Geen spullen meer over de hele achterbank verspreid, maar netjes aan de stoel. En als er ook nog een tablet in kan, ben ik helemaal blij! Ik vind dit echt ideaal voor een lange rit. De kinderen kunnen zelf de spullen pakken en zijn daardoor nooit meer iets kwijt. Tenzij ze het naast zich neer gooien.

Een koelbox met eten en drinken voor tijdens de autovakantie

Natuurlijk heb je genoeg stops ingepland, maar het is heel fijn om ook eten en drinken in de auto te hebben. Zo heb je altijd wat bij de hand. En vergeet de snoepjes niet! Tijdens een autovakantie gaat er altijd een grote zak zelfgekozen snoep mee! Alleen al het uitzoeken is al een uitje voor ze.

Autoscherm tegen de zon

Ken je dat ook? De zon schijnt en valt precies op het gezicht van jouw kind? Je kan dan van alles zeggen, maar om de minuut hoor je hoe vervelend jouw kind dat vindt. Wij hebben nu raamfolie op onze ramen laten plakken, maar je hebt ook mooie autoschermen voor op je raam. Ideaal om de zon buiten te houden. Ik zag ook een soort doeken die je over je autodeur kan doen. Zo kan het raam wel open, maar de zon er niet door. Ideaal!

Een kleedje voor in de avond

Ga je in de avond of nacht rijden voor de lange autovakantie dan is een kleedje geen overbodige luxe. Mijn kinderen vinden het sowieso erg fijn om iets over hen heen te hebben als ze gaan slapen. Een lekker kleedje voor elk kind is een aanrader. En zo’n kleedje is ook makkelijk weg te stoppen onder de voorstoel.

En als je je nu afvraagt waar we alles nu laten? Alles wat we tijdens de autovakantie niet nodig hebben, gaat in de dakkoffer van Thule. Ideaal!

Wat vind jij een must-have voor een lange autorit? Heb jij ook een dakkoffer? Ik hoor graag jullie verhalen!

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.