Skip to Content

herfst artikelen – met spullen van de Xenos

Stiekem vind ik de herfst een van de mooiste seizoenen van het jaar. Er verandert zoveel in de natuur en je kunt zoveel schatten vinden om de kinderen mee zoet te onthouden en te ontdekken. Nu heb ik een weekje vrij maar straks is de hele woonkamer weer in herfstsfeer. En natuurlijk mogen jullie meekijken met deze tips van Xenos herfst artikelen waarmee kinderen kunnen spelen met schatten uit de natuur.

Decoratie herfstmaanden

Is de herfst jouw favoriete seizoen? Als dat zo is, dan mag je herfstdecoratie zeker niet vergeten in jouw interieur. Heb je al gedacht aan een herfsttafel vol met pompoendecoratie? Je kunt deze pompoenen combineren met een grote eekhoorn, een schattige keramieke egel, of kiezen voor paddenstoeltjes op een stokje. Wil je het herfstgevoel helemaal compleet maken? Overweeg dan herfstbladeren decoratie, gedroogde bloemen, of ga zelf aan de slag met knutselen! Je kunt een moskrans versieren met takjes, linten en andere decoratieve elementen, zodat je de herfstdecoratie helemaal naar jouw eigen smaak kunt aanpassen. Dat klinkt toch ontzettend leuk, nietwaar? Herfst artikelen in je woonkamer maken het super gezellig!

Xenos Herfst Artikelen

De Xenos is echt de ultieme winkel om boodschappen te doen om je huis leuk aan te kleden. Waar tuincentra al beginnen met verbouwingen voor de kerst shows en ook de Action al kerst en sint artikelen heeft liggen is bij de Xenos herfst afdeling vol met de focus op herfst en halloween. En die gat in mijn hand… zorgt er voor dat kinderen nog leuker kunnen spelen met schatten uit de natuur.

Hout Herfst voor het spelen met schatten uit de natuur

Er zijn allerlei herfst artikelen bij de Xenos herfst afdeling. Als paddenstoelen en egeltjes, kleine bladeren en nog veel meer.

xenos herfst kindproof

Vensterbank vol moois

Wij wonen in een schoolrijke buurt en een paar keer per week gaat de ene basisschool bij de andere basisschool gymmen en lopen er veel kinderen langs ons raam. Die staan standaard naar binnen te kijken wat er in de vensterbank staat, ook kleine kindjes die met papa/mama aan het wandelen zijn staan vaak te wijzen en te roepen. Zo leuk om te zien.

Bij de Xenos herfst heb ik ook leuke vilten figuren gekocht van een paddenstoel, vogel, egel en kabouterhuisje en een echte prikegel. Ook een mooi houten blad die ook leuk als dienblad kan dienen of waar je een mooi herfststuk op kan maken. Ik heb er een kleine neppe pompoen op gelegd. Herfst artikelen uit de winkel en uit de natuur maakt het allemaal helemaal af voor kinderen.

Spelen met schatten uit de natuur

spelen met schatten uit de natuur
spelen met schatten uit de natuur

Spelen met schatten uit de natuur kan natuurlijk zowel binnen als buiten. Houten bakjes zijn ideaal voor mijn herfst natuur buitentafel. Al moet je ze wel droog opbergen.

4 houten kommetjes met 4 houten lepeltjes. Daar kunnen de schatten van de natuur in zoals hazelnoten, walnoten, kastanjes, eikels, beukennoten, dennenappels en alles wat je er maar in wilt doen. Bladeren en kleine takjes, mos, boomschors noem maar op.

spelen met schatten uit de natuur

Dochterlief vond het al geweldig om hier mee te spelen en lekker te kokkerellen in de buitenkeuken. Tussendoor doen wij allemaal spelletjes. Welke is groter, welke is kleiner, welke kleur is dit, hoe heet dit, welke vorm is dit. Hoeveel zijn dit er, van welke zijn er het meeste en het minste? Zoveel uitdaging met gratis schatten uit de natuur!

Kun jij je ook altijd slecht inhouden bij de Xenos? Is jouw huis al herfstproof?

Lees ook deze blogs

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.