Skip to Content

Herfstbingo – maak een herfstwandeling met herfst speurtocht

De herfstvakantie staat weer voor de deur! Heerlijk een weekje ontspannen, even rust van school en je hoofd helemaal leeg maken. Wij maken in het najaar vaak een herfstwandeling met de kinderen. Lekker even uitwaaien. Voor kinderen is het fijn om tijdens zo’n wandeling ook iets te doen te hebben. Daarom hebben wij een superleuke tip voor een herfstbingo! En je kunt deze op MamaScrapelle gratis downloaden.

Herfstbingo - maak een herfstwandeling met herfst speurtocht. Lekker wandelen met het gezin in de natuur en schatten rapen!

Herfstvakantie: tijd voor ontspanning met een herfstbingo

De meeste kinderen op de basisschool zijn inmiddels weer zo’n 7 of 8 weken bezig op school. De herfstvakantie komt precies op het juiste moment. Veel kinderen zijn echt wel weer een beetje moe van die eerste weken school en kunnen wel wat ontspanning gebruiken. Even niks moeten, maar gewoon kunnen spelen. Een perfect moment voor een herfstwandeling met herfstbingo. In de herfst heb je vaak nog wel wat mooie dagen, dus het is dan fijn om er even op uit te gaan. Lekker wandelen in het bos, of gewoon in je woonwijk. Want ook in je eigen woonwijk is de herfst volop te vinden!

Volop genieten van de natuur

Ik kan van alle seizoenen echt genieten. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en juist omdat elk seizoen zo anders is, is die afwisseling geweldig. Tijdens het wandelen met mijn eigen kinderen, merk ik dat toch stiekem ‘de schooljuf‘ weer af en toe even naar boven komt. Bij mooie blaadjes, beestjes of herfstvruchten roep ik ze er even bij en probeer daar iets leuks of interessants over te vertellen. Even de onderkant van het blad van de varen bekijken, met een spiegeltje onder de paddenstoel gluren of een omgevallen boomstam optillen om te kijken of er beestjes onder verschuilen.
Soms hoor ik andere ouders zeggen: ik vind wandelen wel leuk, maar mijn kinderen vinden er niet zoveel aan. Dan is het superleuk om een herfstwandeling met herfstbingo te doen!

Herfstbingo - maak een herfstwandeling met herfst speurtocht. Lekker wandelen met het gezin in de natuur en schatten rapen!

Een herfstbingo of herfstspeurtocht

Het concept van een herfstbingo of herfstspeurtocht is super eenvoudig. Je hoeft hier zelf helemaal niets aan voor te bereiden! Gewoon de herfstbingo van onze site printen, en vertrekken naar het bos!
Hoe werkt het? Ga op zoek naar zo veel mogelijk items die op je bingokaart staan. Zo moet je bijvoorbeeld een wild een een tamme kastanje zoeken en bladeren in verschillende kleuren. Elke keer als je iets hebt gevonden, streep je het af. Hoeveel dingen hebben jullie kunnen ontdekken tijdens de wandeling? Voor kinderen werkt dit perfect, zo zijn ze bezig en hebben ze een doel (veel kinderen vinden wandelen niet echt een doel op zich). En zo kun je samen met het gezin heerlijk genieten van de herfst deze vakantie! Heb jij al zin in een herfst bingo?

herfstbladeren

Wil jij een herfstwandeling met herfstbingo wandelen dan kun je de kaart hieronder downloaden. En vinden je kinderen deze manier van wandelen leuk, neem dan zeker eens een kijkje bij onze ontdekspeurtochten met bingokaarten!

Herfst bingo kaarten

Hieronder kun je de herfst bingo kaarten downloaden

Lees ook deze blogs

Wat ga jij op de herfst bingo zetten?

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.