Herfstvakantie activiteiten met kinderen uitstapjes, binnen, buiten en thuis!

Tijdens de herfstvakantie zijn er genoeg uitjes met kinderen in Nederland te doen. In deze blog een uitgebreid overzicht met herfstvakantie activiteiten met kinderen.

Bioscoop en theater herfstvakantie activiteiten

De leukste kinderfilms

Een ochtend of middag naar de bioscoop is natuurlijk een absolute favoriet onder de kinderen. De perfecte herfstvakantie activiteit voor jong en oud! De komende tijd komen onderstaande films uit bij bioscopen als Kinepolis.

Bezoek een film bij het Omniversum educatieve herfstvakantie activiteiten

BBC Earth’s Antarctica herfstvakantie

Deze herfstvakantie activiteiten zijn perfect bij slecht weer. Of als je weer wilt opwarmen van een lange herfstwandeling op zoek naar kabouters en paddenstoelen, bezoek dan gezellig de bioscoop of het Omniversum.

Deze herfst bruist het in Museon-Omniversum van de energie. Op het festival You’ve got the Power! draait alles om vuur, licht, warmte en elektriciteit. Gebruik de energie-routekaart, doe mee met de activiteiten en behaal jouw “Master of Energy“! Ga naar grootbeeldfilms als Planet Power  of volcanoes!

President Kennedylaan 5 2517 JK Den Haag

Cultuurbarbaren in Delft

foto door Fred Leeflang

Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kunnen kinderen – en hun ouders – weer genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten in Delft! Na een zeer succesvolle eerste editie in 2020 komt er deze herfstvakantie een supergave derde editie van cultuurbarbaren!

Meer informatie vind je op www.cultuurbarbaren.com

Jeugdkunstfestival (Den Haag)

herfstvakantie activiteiten

De Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen t/m 12 jaar dat ook dit jaar in de herfstvakantie plaatsvindt. Van 22 t/m 30 oktober 2021, kun je zo’n 550 voorstellingen en workshops uit binnen-en buitenland bezoeken op diverse locaties in Den Haag. De voorstellingen en workshops moeten wel apart gereserveerd worden, bekijk dus van tevoren wat je wilt bezoeken en waar je kunt reserveren of de kaartjes kunt kopen.

Ook aan kinderen die moeite hebben met het verwerken van veel prikkels, rolstoelgebonden en/of slechthorend danwel anderstalig zijn, is gedacht, lees hier meer over de toegankelijkheid.

Herfstvakantie activiteiten in het Museum

In de herfstvakantie kun je natuurlijk ook museau bezoeken! Een paar museau die leuk zijn voor kinderen zijn vind je hier Of kijk hier onder op alle culture uitjes die we met het team hebben getest!

Doe eens gek met herfstvakantie activiteiten

Of doe eens gek en ga naar een Instagram foto waardige plek.. In Amsterdam of Leidschendam

Youseum is hét Instagram museum. Je kunt terecht in Amsterdam en in Leidschendam in Westfield Mall of The Netherlands. Wat je hier kunt doen? Gekke foto’s maken! Want zoals ze in Youseum zeggen; ‘’Bij Youseum ben jij het kunstwerk, de kunstenaar en de criticus.’’  Binnen vind je 15 vereschillende ruimtes waar je de meest leuke foto’s kunt maken. Neem je chargers en camera’s maar mee dus!

In Amsterdam vind je ook nog Wondr Verdwaal in een wonderbaarlijke jungle. Heb jij wel eens een duik in een zwembad van roze marshmallows willen nemen. Of dansen onder een glinsterende hemel. Laat je fantasie de vrije loop en ervaar de kunst van het spelen.

Speeltuinen voor de herfstvakantie

Ga weer eens gezellig met je kind naar een binnen- of buitenspeeltuin.

herfststukje voor kinderen

Herfstvakantie activiteiten: Uitstapjes in de natuur met kinderen

Met mooi weer ga je er natuurlijk uit! Herfstvakantie activiteiten in de natuur zijn de mooiste die er zijn immers. De natuur ligt vol met schatten om te ontdekken en te onderzoeken en om mee te knutselen!

Lees ook:

De bossen in als kabouter (Rhoon)

Reserveer een gevulde kaboutertas en een echte puntmuts bij restaurant Tasman , het startpunt van het Kabouterpad in Rhoon. Trek stevige schoenen of laarzen aan en loop met je kinderen (3 t/m 7 jaar) de route van ongeveer 1 km over de onverharde paden door de bossen in de Johannapolder. Door de opdrachten uit het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek, wordt jouw kleine kabouter een echte kabouterkenner!

Albrandswaardsedijk 160, 3172 XB Poortugaal

Paddestoelen zoeken in het Staelduinse Bos (’s Gravenzande)

Een van de vele wandelroutes die door Nationaal Park Hollandse Duinen loopt is de spannende Vleermuisroute van 3,5 km in het Staelduinse Bos. Kom alvast in de Halloween-stemming in dit oude, heuvelachtige loofbos waar zes soorten vleermuizen overwinteren in de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en vind onderweg een overvloed aan paddenstoelen. Een echte herfstvakantie activiteit!

Oude Hooislag, 2691 NH, ’s-Gravenzande

Naar De Vreemde Vogel (Vlaardingen)

Er is een heerlijke lunchkaart en in de Escape Room kun je met de kinderen op zoek gaan naar de laatste DiDaDoDo-eieren.

Of geniet nog even van het buitenleven in één van de 10 bijzondere slaapplekken (zoals een Vogelhuis of een Vliegtuig) met een uitgebreid streekontbijt. Voor de Herfstvakantie met 20% korting te boeken en je kunt gratis naar de film!

Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6), 3132 EK Vlaardingen

Herfstvakantie activiteiten in pretparken

Halloween of Sint-Maarten

Halloweensfeer bij Drievliet

Tijdens de herfstvakantie 2022 van 22 t/m 30 oktober is het extra griezelig in Familiepark Drievliet. Voor families met kinderen wordt er Happy Halloween gevierd met vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloween markt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaarn kan maken. Wie graag anderen wil laten schrikken kan zich gratis als griezel laten schminken. Het familierestaurant Paviljoen in Drievliet is omgetoverd tot griezelrestaurant met speciale heksenmenu’s.

Laan van ‘s-Gravenmade Den Haag

Heksendoorn

Een supergave herfstvakantie activiteit is om naar Heksendoorn te gaan.


In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Dit jaar voor de 22e keer en completer dan ooit! Het volledige park is aangekleed, er zijn diverse extra activiteiten, spookhuizen. Alle overige Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers en vriendelijke heksen. Deze vriendelijke heksen wachten je op bij de poort van het park en zijn dikke vriendinnen met Opperheks Odelia. 

Er is ook een heksenschool@ Dit is je kans om jouw Heksendiploma te behalen en voortaan door het leven te gaan als een gediplomeerd hulpje van Opperheks Odelia!

In De Heksenschool staan tal van avontuurlijke opdrachten op jou te wachten. Weet jij alle obstakels te overwinnen? De Heksenschool is een overdekte activiteit en leuk voor jonge kinderen. 

Alle informatie over Heksendoorn

Luttenbergerweg 22 7447 PB Hellendoorn

Herfstvakantie activiteiten voor thuis?

speelgoed van het jaar 2022

Lekker thuis spelen met genomineerd speelgoed van het jaar

En lees deze blog met anti verveeltips voor de herfstvakantie

Heb jij nog andere herfstvakantie activiteiten met kinderen dan hoor ik ze graag !

En kijk vooral op de site van Voordeeluitjes voor leuke aanbiedingen!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.