Herfstvakantie activiteiten met kinderen uitstapjes, binnen, buiten en thuis!

Tijdens de herfstvakantie zijn er genoeg uitjes met kinderen in Nederland te doen. In deze blog een uitgebreid overzicht met herfstvakantie activiteiten met kinderen.

Bioscoop en theater herfstvakantie activiteiten

Een ochtend of middag naar de bioscoop is natuurlijk een absolute favoriet onder de kinderen. De perfecte herfstvakantie activiteit voor jong en oud! De komende tijd komen onderstaande films uit bij bioscopen als Kinepolis.

Ga bijvoorbeeld naar de:

Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer de Pieten merken dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit, nu kunnen ze niet meer naar Nederland! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?

Berend Botje

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

The Adams Family op avontuur


Iedereens favoriete griezelfamilie is terug in de nieuwe komische animatiefilm The Addams Family op avontuur. Dit keer raakt de Addams Family verzeild in bizarre avonturen wat leidt tot hilarische ontmoetingen met allerlei nietsvermoedende mensen. Maar waar ze ook heen gaan, de leden van de Addams Family blijven altijd hun griezelige, gekke zelf. Lees hier de review van The Addams Family

De nog grotere slijmfilm

Slijmcreator Indy (Bibi) moet voor een groot Slijmgala een supertof nieuw slijmrecept verzinnen. Als ze bij het maken stiekem octopussenslijm toevoegt, ontstaan er magische kleuren. Dit is het beste slijm dat ze ooit heeft gemaakt! Maar als de jaloerse slijmcreator Benji (Matheu Hinzen) het recept weet te stelen, gaat alles mis. Lukt het Indy om Benji te stoppen en haar slijmfans terug te winnen?

Lees ook deze blog voor meer films in het najaar

De club van Sinterklaas en het verdwenen pietje

De Club van Sinterklaas en het verdwenen Pietje

In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? 

Poeslief 2

poeslief 2

Na het grote succes met Poeslief in 2020 werkt Abatutu, de bekendste kat van Nederland aan de opvolger Poeslief 2. Nu met zijn twee jonge neefjes, de rode katers Maziwa en Siagi.

Cinekidfestival Amsterdam

Wil je nog meer film activiteiten in de herfstvakantie?

Dit jaar is alweer het 35ste Cinekid Festival op zaterdag 16 oktober 2021 in Pathé Amsterdam Noord, de gloednieuwe hoofdlocatie van ‘s werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid. Het landelijke festival vindt plaats van 16 – 31 oktober met vele film premières, masterclasses, workshops, bijzondere activiteiten (zoals meet & greets) en het MediaLab, waar ontdekken en experimenteren voorop staan. Kijk voor het volledige programma

MediaLab voor leuke herfstvakantie activiteiten

Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Het MediaLab presenteert prikkelende projecten op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Het is een interactieve speeltuin waarin kinderen op speelse wijze zien hoe de werelden van film, tv en nieuwe media elkaar beïnvloeden en hun eigen plek en perspectief in de digitale werkelijkheid kunnen bepalen en ontdekken. 

Bezoek een film bij het Omniversum educatieve herfstvakantie activiteiten

BBC Earth’s Antarctica herfstvakantie

Deze herfstvakantie activiteiten zijn perfect bij slecht weer. Of als je weer wilt opwarmen van een lange herfstwandeling op zoek naar kabouters en paddenstoelen, bezoek dan gezellig de bioscoop of het Omniversum.

Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe film Wild Canada, BBC Antarctica of turtle adventure in het Omniversum.

President Kennedylaan 5 2517 JK Den Haag

Cultuurbarbaren in Delft

foto door Fred Leeflang

Van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober kunnen kinderen – en hun ouders – weer genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten in Delft! Na een zeer succesvolle eerste editie in 2020 komt er deze herfstvakantie een supergave tweede editie.

Thema 2021: Volg je dromen, zijn weten de weg

Cultuurbarbaren sluit qua thema, net als tijdens de eerste editie, weer aan bij de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: ‘Worden wat je wil’. Tijdens het festival worden jonge cultuurbarbaren van 4 t/m 12 jaar uitgedaagd om tijdens het culturele festival te ontdekken wat hun dromen en talenten zijn en hoe ze deze waarmaken. 

Coronaproof herfstvakantie activiteiten

Activiteiten vinden plaats in kleine groepen en zijn gericht op kinderen, elke locatie hanteert de actuele maatregelen van het RIVM en er zijn geen plekken waar mensen kunnen samenscholen in groepen. Daarnaast moet er voor elke activiteit online een ticket gereserveerd worden, zowel voor de betaalde als de gratis activiteiten.  

Meer informatie vind je op www.cultuurbarbaren.com

Jeugdkunstfestival (Den Haag)

herfstvakantie activiteiten

De Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen t/m 12 jaar dat ook dit jaar in de herfstvakantie plaatsvindt. Van 15 t/m 23 oktober 2021, kun je zo’n 550 voorstellingen en workshops uit binnen-en buitenland bezoeken op diverse locaties in Den Haag. De voorstellingen en workshops moeten wel apart gereserveerd worden, bekijk dus van tevoren wat je wilt bezoeken en waar je kunt reserveren of de kaartjes kunt kopen.

Ook aan kinderen die moeite hebben met het verwerken van veel prikkels, rolstoelgebonden en/of slechthorend danwel anderstalig zijn, is gedacht, lees hier meer over de toegankelijkheid.

Herfstvakantie activiteiten in het Museum

In de herfstvakantie kun je natuurlijk ook museau bezoeken! Een paar museau die leuk zijn voor kinderen zijn onder andere:

Het Museon in Den Haag nieuwe tentoonstelling Music

Pit Veiligheidsmuseum in Almere

Het Archeon in Leiden

Maritiem museum in Rotterdam

Van 16 t/m 23 oktober is het feest in het Maritiem Museum Rotterdam en de haven van Professor Plons. Jong en oud zijn van harte welkom om, samen met de professor en zijn vrienden, het dertig jarig bestaan van de kinder-doe-expo te vieren. Speciaal voor dit jubileum is het verjaardagsmagazine ‘Professor Plons viert een feestje’ uitgebracht met een nieuw verhaal, geschreven door educator en schrijver Robert van Herk. Waar is Professor Plons geboren en waar ging hij op school? En wat deed hij eigenlijk voordat hij bij het museum kwam werken? Het magazine is heerlijk leesvoer voor alle Professor Plons-fans.

Primeur in de museumwereld

Het Maritiem Museum opende dertig jaar geleden de eerste versie van ‘Professor Plons’, een tentoonstellingsconcept waarbij kinderen spelenderwijs leren met volop ruimte voor beleving, fantasie, spel en interactie. Destijds was dit een noviteit in de Nederlandse museumwereld. Professor Plons is vier keer geheel vernieuwd, maar het speelse concept is altijd gebleven. In 2023 hoopt het museum een vijfde versie te presenteren. Sinds de opening van de expo in 1991 hebben honderdduizenden kinderen er de maritieme wereld ontdekt. Daar is het Maritiem Museum bijzonder trots op!

Joris Lutz leest voor

Op zondag 17 oktober leest acteur en zanger Joris Lutz om 13:00 en 15:00 uur voor uit het verjaardagsmagazine ‘Professor Plons viert een feestje’, waarin het leven van Professor Plons beschreven wordt. Bij Joris Lutz is het natuurlijk nooit alleen maar stilletjes luisteren, een beetje meedoen hoort er ook bij.

Zangworkshop piraten en zeemeerminnen

Tijdens zijn reizen komt Professor Plons van alles tegen en hoort hij vele verhalen, maar ook liederen waarin bijvoorbeeld zeemeerminnen en piraten bezongen worden. Op vrijdag 22 oktober om 13:00 en 14:30 uur kunnen kinderen deze liederen leren in een zang- en muziekworkshop, begeleid door docenten van de SKVR. Natuurlijk wordt de workshop afgesloten met een prachtig concert, gezongen en gespeeld door de kinderen.

Zandsculpturenfestival educatieve herfstvakantie activiteiten

Ben je weer toe aan een leuk uitje? Dan ben je bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn aan het juiste adres! Want… nog tot en met eind dit jaar kun je de zandbeelden, die stuk voor stuk in het teken staan van ‘75 Jaar Vrijheid’, komen bewonderen en ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen

Doe eens gek met herfstvakantie activiteiten

Of doe eens gek en ga naar een Instagram foto waardige plek.. In Amsterdam of Leidschendam

Youseum is hét Instagram museum. Je kunt terecht in Amsterdam en in Leidschendam in Westfield Mall of The Netherlands. Wat je hier kunt doen? Gekke foto’s maken! Want zoals ze in Youseum zeggen; ‘’Bij Youseum ben jij het kunstwerk, de kunstenaar en de criticus.’’  Binnen vind je 15 vereschillende ruimtes waar je de meest leuke foto’s kunt maken. Neem je chargers en camera’s maar mee dus!

In Amsterdam vind je ook nog Wondr Verdwaal in een wonderbaarlijke jungle. Heb jij wel eens een duik in een zwembad van roze marshmallows willen nemen. Of dansen onder een glinsterende hemel. Laat je fantasie de vrije loop en ervaar de kunst van het spelen.

Speeltuinen voor de herfstvakantie

Ga weer eens gezellig met je kind naar een binnen- of buitenspeeltuin.

De dinosauriërs zijn gespot in Woerden en zijn vanaf de herfstvakantie te bezoeken in Pretfabriek Woerden. Rondom de aanwezigheid van deze levensgrote wezens zijn er allerlei extra activiteiten. Ze zijn er vanaf 15 oktober tot en met 14 november. Je kunt meedoen aan de speurtocht en een stickervel verdienen, er zijn maskers en tijdens de herfstvakantie is er de spannende Dino Safari onder begeleiding van één van de safari-gidsen van De Pretfabriek.

Herfstvakantie activiteiten: Uitstapjes in de natuur met kinderen

Met mooi weer ga je er natuurlijk uit! Herfstvakantie activiteiten in de natuur zijn de mooiste die er zijn immers. De natuur ligt vol met schatten om te ontdekken en te onderzoeken en om mee te knutselen!

Lees ook:

De bossen in als kabouter (Rhoon)

herfstvakantie activiteiten
herfstvakantie activiteiten

Reserveer een gevulde kaboutertas en een echte puntmuts bij restaurant Tasman , het startpunt van het Kabouterpad in Rhoon. Trek stevige schoenen of laarzen aan en loop met je kinderen (3 t/m 7 jaar) de route van ongeveer 1 km over de onverharde paden door de bossen in de Johannapolder. Door de opdrachten uit het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek, wordt jouw kleine kabouter een echte kabouterkenner!

Albrandswaardsedijk 160, 3172 XB Poortugaal

Paddestoelen zoeken in het Staelduinse Bos (’s Gravenzande)

Een van de vele wandelroutes die door Nationaal Park Hollandse Duinen loopt is de spannende Vleermuisroute van 3,5 km in het Staelduinse Bos. Kom alvast in de Halloween-stemming in dit oude, heuvelachtige loofbos waar zes soorten vleermuizen overwinteren in de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en vind onderweg een overvloed aan paddenstoelen. Een echte herfstvakantie activiteit!

Oude Hooislag, 2691 NH, ’s-Gravenzande

Naar De Vreemde Vogel (Vlaardingen)

herfstvakantie activiteiten

Er is een heerlijke lunchkaart en in de Escape Room kun je met de kinderen op zoek gaan naar de laatste DiDaDoDo-eieren.

Of geniet nog even van het buitenleven in één van de 10 bijzondere slaapplekken (zoals een Vogelhuis of een Vliegtuig) met een uitgebreid streekontbijt. Voor de Herfstvakantie met 20% korting te boeken en je kunt gratis naar de film!

Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6), 3132 EK Vlaardingen

Herfstvakantie activiteiten in pretparken

Halloweensfeer bij Drievliet

herfstvakantie activiteiten

Tijdens de herfstvakantie 2021 van 15 t/m 24 oktober is het extra griezelig in Familiepark Drievliet. Voor families met kinderen wordt er Happy Halloween gevierd met vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloween markt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaarn kan maken. Wie graag anderen wil laten schrikken kan zich gratis als griezel laten schminken. Het familierestaurant Paviljoen in Drievliet is omgetoverd tot griezelrestaurant met speciale heksenmenu’s.

Laan van ‘s-Gravenmade Den Haag

Ontdek Dino’s in Duinrell

herfstvakantie activiteiten
herfstvakantie activiteiten

Ben je miljoenen jaren terug in de tijd gegaan? Zijn de overgebleven dino’s van Jurassic Park ontsnapt? Wat is er aan de hand op Duinrell? Er zijn maar liefst 21 dino’s en ze hebben zich verstopt tussen de attracties. Bewegende, brullende, monsterlijk echte dino’s! Ze staan niet in de rij, maar zijn te vinden met een heuse  Dino-speurtocht. Met leerzame Dino-vragen en leuke opdrachten. Deze kun je gratis meenemen bij de entree van Duinrell. Dat belooft een spannende herfstvakantie 2019 te worden!

Duinrell 1 2242 JP Wassenaar

Heksendoorn

Een supergave herfstvakantie activiteit is om naar Heksendoorn te gaan.

herfstvakantie activiteiten


In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Dit jaar voor de 20e keer en completer dan ooit! Het volledige park is aangekleed, er zijn diverse extra activiteiten, spookhuizen. Alle overige Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers en vriendelijke heksen. Deze vriendelijke heksen wachten je op bij de poort van het park en zijn dikke vriendinnen met Opperheks Odelia. 

Er is ook een heksenschool@ Dit is je kans om jouw Heksendiploma te behalen en voortaan door het leven te gaan als een gediplomeerd hulpje van Opperheks Odelia!

In De Heksenschool staan tal van avontuurlijke opdrachten op jou te wachten. Weet jij alle obstakels te overwinnen? De Heksenschool is een overdekte activiteit en leuk voor jonge kinderen. 

Alle informatie over Heksendoorn

Luttenbergerweg 22 7447 PB Hellendoorn

Herfstvakantie activiteiten voor thuis?

Lekker thuis spelen met genomineerd speelgoed van het jaar of het beste speelgoed van Nederland kan natuurlijk ook. Klik op de linkjes om naar de overzichtspagina’s te gaan.

En lees deze blog met anti verveeltips voor de herfstvakantie

Heb jij nog andere herfstvakantie activiteiten met kinderen dan hoor ik ze graag !

En kijk vooral op de site van Voordeeluitjes voor leuke aanbiedingen!

Footer1
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.