Herfstvakantie activiteiten met kinderen uitstapjes, binnen en buiten en thuis!

Tijdens de herfstvakantie zijn er genoeg uitjes met kinderen in Delft en omstreken te doen. In deze blog een uitgebreid overzicht met herfstvakantie activiteiten.

Bioscoop en theater herfstvakantie activiteiten

Een ochtend of middag naar de bioscoop is natuurlijk een absolute favoriet onder de kinderen. De perfecte herfstvakantie activiteit voor jong en oud! De komende tijd komen onderstaande films uit bij Kinepolis.

yakari herfstvakantie bios

Yakari toont het spectaculaire avontuur van de kleine indiaan Yakari en zijn vriendschap met Kleine Bliksem, een supersnelle mustang. 

100& wolf herfstvakantie activiteiten


Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. 

herfstvakantie activiteiten

Bij Adam thuis is het een gezellige bende sinds zijn vader Bigfoot is teruggekeerd uit de wildernis en samen met een heleboel dieren weer bij zijn gezin woont. Bigfoot is een echte ster, terwijl Adam niets liever wil dan een normaal leven. 

jackie en oopjen

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. 

de schooltuin

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen.

de magische poort


De schrijvers van Toy Story en Big Trip komen met een onderwater avontuur voor de hele familie! Davey, een verlegen dolfijn, ontdekt de magische poort die elke vis kan veranderen in wat hij wil zijn.

Bezoek een film bij het Omniversum

BBC Earth’s Antarctica herfstvakantie

Deze herfstvakantie activiteiten zijn perfect bij slecht weer. Of als je weer wilt opwarmen van een lange herfstwandeling op zoek naar kabouters en paddenstoelen, bezoek dan gezellig de bioscoop of het Omniversum.

Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe film Wild Canada, BBC Antarctica of naar Super powerdogs in het Omniversum.

President Kennedylaan 5 2517 JK Den Haag

Jeugdkunstfestival (Den Haag)

herfstvakantie activiteiten

De Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen t/m 12 jaar dat ook dit jaar in de herfstvakantie plaatsvindt. Van 16 t/m 24 oktober 2020, kun je zo’n 550 voorstellingen en workshops uit binnen-en buitenland bezoeken op diverse locaties in Den Haag. De voorstellingen en workshops moeten wel apart gereserveerd worden, bekijk dus van tevoren wat je wilt bezoeken en waar je kunt reserveren of de kaartjes kunt kopen.

Ook aan kinderen die moeite hebben met het verwerken van veel prikkels, rolstoelgebonden en/of slechthorend danwel anderstalig zijn, is gedacht, lees hier meer over de toegankelijkheid.

Herfstvakantie activiteiten in het Museum

In de herfstvakantie kun je natuurlijk ook museau bezoeken! Een paar museau die leuk zijn voor kinderen zijn onder andere:

Het Museon in Den Haag nieuwe tentoonstelling Music

Pit Veiligheidsmuseum in Almere

Het Archeon in Leiden

Maritiem museum in Rotterdam

Museum het Valkhof in Nijmegen

Het spoorwegmuseum in Utrecht

Nemo Science museum in Amsterdam

Kinderboeken museum in Den Haag met de eigenwijze kinderen van Annie MG Schmidt.

Villa Zebra in Rotterdam nieuwe tentoonstelling Sea de Zee

Herfstvakantie activiteiten: Uitstapjes in de natuur met kinderen

Met mooi weer ga je er natuurlijk uit! Herfstvakantie activiteiten in de natuur zijn de mooiste die er zijn immers. De natuur ligt vol met schatten om te ontdekken en te onderzoeken en om mee te knutselen!

Lees ook:

De bossen in als kabouter (Rhoon)

herfstvakantie activiteiten
herfstvakantie activiteiten

Reserveer een gevulde kaboutertas en een echte puntmuts bij restaurant Tasman , het startpunt van het Kabouterpad in Rhoon. Trek stevige schoenen of laarzen aan en loop met je kinderen (3 t/m 7 jaar) de route van ongeveer 1 km over de onverharde paden door de bossen in de Johannapolder. Door de opdrachten uit het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek, wordt jouw kleine kabouter een echte kabouterkenner!

Albrandswaardsedijk 160, 3172 XB Poortugaal

Paddestoelen zoeken in het Staelduinse Bos (‘s Gravenzande)

Een van de vele wandelroutes die door Nationaal Park Hollandse Duinen loopt is de spannende Vleermuisroute van 3,5 km in het Staelduinse Bos. Kom alvast in de Halloween-stemming in dit oude, heuvelachtige loofbos waar zes soorten vleermuizen overwinteren in de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en vind onderweg een overvloed aan paddenstoelen. Een echte herfstvakantie activiteit!

Oude Hooislag, 2691 NH, ’s-Gravenzande

Naar De Vreemde Vogel (Vlaardingen)

herfstvakantie activiteiten

Er is een heerlijke lunchkaart en in de Escape Room kun je met de kinderen op zoek gaan naar de laatste DiDaDoDo-eireren.

Of geniet nog even van het buitenleven in één van de 10 bijzondere slaapplekken (zoals een Vogelhuis of een Vliegtuig) met een uitgebreid streekontbijt. Voor de Herfstvakantie met 20% korting te boeken en je kunt gratis naar de film!

Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6), 3132 EK Vlaardingen

Herfstvakantie activiteiten in pretparken

Halloweensfeer bij Drievliet

herfstvakantie activiteiten

Tijdens de herfstvakantie 2019 van 19 t/m 27 oktober is het extra griezelig in Familiepark Drievliet. Voor families met kinderen wordt er Happy Halloween gevierd met vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloween markt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaren kan maken. Wie graag anderen wil laten schrikken kan zich gratis als griezel laten schminken. Het familierestaurant Paviljoen in Drievliet is omgetoverd tot griezelrestaurant met speciale heksenmenu’s.

Laan van ‘s-Gravenmade Den Haag

Ontdek Dino’s in Duinrell

herfstvakantie activiteiten
herfstvakantie activiteiten

Ben je miljoenen jaren terug in de tijd gegaan? Zijn de overgebleven dino’s van Jurassic Park ontsnapt? Wat is er aan de hand op Duinrell? Er zijn maar liefst 21 dino’s en ze hebben zich verstopt tussen de attracties. Bewegende, brullende, monsterlijk echte dino’s! Ze staan niet in de rij, maar zijn te vinden met een heuse  Dino-speurtocht. Met leerzame Dino-vragen en leuke opdrachten. Deze kun je gratis meenemen bij de entree van Duinrell. Dat belooft een spannende herfstvakantie 2019 te worden!

Duinrell 1 2242 JP Wassenaar

Heksendoorn

Een supergave herfstvakantie activiteit is om naar Heksendoorn te gaan.

herfstvakantie activiteiten


In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Dit jaar voor de 19e keer en completer dan ooit! Het volledige park is aangekleed, er zijn diverse extra activiteiten, spookhuizen. Alle overige Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers en vriendelijke heksen. Deze vriendelijke heksen wachten je op bij de poort van het park en zijn dikke vriendinnen met Opperheks Odelia. 

Er is ook een heksenschool@ Dit is je kans om jouw Heksendiploma te behalen en voortaan door het leven te gaan als een gediplomeerd hulpje van Opperheks Odelia!

In De Heksenschool staan tal van avontuurlijke opdrachten op jou te wachten. Weet jij alle obstakels te overwinnen? De Heksenschool is een overdekte activiteit en leuk voor jonge kinderen. 

Alle informatie over Heksendoorn

Luttenbergerweg 22 7447 PB Hellendoorn

Herfstvakantie activiteiten techniek

Aarde & Ruimte maand Science Centre Delft

De hele maand oktober staan er leuke workshops op het programma voor kinderen vanaf 6, 7 of 9 jaar bij Science Centre Delft. Het thema is Aarde & Ruimte maand.

Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft

Toch een keer niet de deur uit deze herfstvakantie?

Lekker thuis spelen met genomineerd speelgoed van het jaar of het beste speelgoed van Nederland kan natuurlijk ook. Klik op de linkjes om naar de overzichtspagina’s te gaan.

Heb jij nog andere herfstvakantie activiteiten met kinderen dan hoor ik ze graag

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.