Coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn: een avontuurlijk dagje uit!

Wij zijn echt gek op pretparken! Elk jaar bezoeken we wel een aantal verschillende pretparken. Vorig jaar zijn we al weleens een dagje naar Hellendoorn geweest. Dit was zo goed bevallen, dat we nu weer zijn geweest! Bevalt het dit keer weer zo goed, nu er diverse coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn gelden? Lees snel onze bevindingen.

schip in hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn: voor het hele gezin

Wat wij vorig jaar zo leuk vonden aan Avonturenpark Hellendoorn, is dat het echt een park is voor het hele gezin. Van jong tot oud, voor gezinnen met jonge kinderen en vriendengroepen, voor iedereen is er wel iets leuks te vinden in dit park.
Onze jongste dochter was vorig jaar nog net geen 1.20 meter, dit jaar wel! Dus zij was razend enthousiast dat ze nu in bijna alle attracties mocht.
Hellendoorn heeft ook een app, hierin kun je gemakkelijk zien vanaf welke lengte een attractie geschikt is. Dit is zeker een aanrader als je je dagje goed wil uitstippelen!

Attracties de kleintjes in Avonturenpark Hellendoorn

Heb je jonge kinderen bij je, dan is Dreumesland de perfecte plek ook met de coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn. Hier zitten op een rustig stukje bijna alle attracties voor jonge kinderen bij elkaar in de buurt. Zoals bijvoorbeeld de draaimolen, zwanenmolen of vliegtuigjes.
Ook is er een hele leuke speeltuin te vinden, waar ook de grote broers en zussen zich uit kunnen leven.

coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

Attracties voor de hele familie ook tijdens de coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

Als je met het gezin of de familie gaat, zijn er veel attracties waar je fijn met zijn allen in kunt, zonder dat je een echte waaghals hoeft te zijn. Gelukkig ook met de coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn!
Een attractie die allebei mijn meiden super vonden (en wij als ouders stiekem ook), was de Discovery Club. Je gaat dan met een karretje langs allerlei vreemde voorwerpen. Met een laserpistool kun je schieten op alles wat je tegenkomt. Er gebeuren dan allerlei speciale effecten, maar het allerleukst is dat je op het eind je score ziet. Wie van de familie heeft de meeste punten gehaald?
Hier werden wij heel fanatiek van, we zijn wel een keer of 6 in deze attractie geweest….

Andere attracties in Avonturenpark Hellendoorn voor de hele familie zijn bijvoorbeeld de Sungai Kalimantan en de Wild Waterval (beide wildwaterbanen), de monorail, een grote zweefmolen en een piratenschip.
De aankleding van het park is leuk gedaan, er is thematisch gewerkt en je ziet echt verschillende afwerkingen in de deelgebieden van het park.

Voor de durfals

Ook met oudere kinderen zit je bij Avonturenpark Hellendoorn nog erg goed! Mijn dochters zijn 6 en 8 jaar oud, durven echt overal in, geen attractie vinden ze te spannend. Mijn jongste dochter is helemaal blij dat ze nu eindelijk ook 1.20 is, dus ze mag nu ook in de stoere attracties!
Er is bijvoorbeeld een achtbaan die over de kop gaat, de Rioolrat (een achtbaan in het donker) en een schommelschip.
Maar de drie stoerste attracties zijn toch zeker met stip: Montezuma’s Revenge (een bank die voorover, achterover en over de kop gaat), de Tarantula Magica (een soort space shuttle karretje die ronddraait als een centrifuge, dus waarbij je ook echt helemaal over de kop gaat) en het Drakennest, een grote schommelschijf, die heen en weer gaat én ook nog eens rondgaat.

Jungle Expedition

Nieuw dit jaar in Avonturenpark Hellendoorn is de Jungle Expedition. Deze attracties bestond al in een andere vorm, maar heeft een enorme metamorfose ondergaan.
Je gaat met een bootje op zoek naar de vermiste avonturier Roger Hellendoorn, die samen met zijn trouwe papagaai Geelsnavel vermist is geraakt in de jungle. Op de bootjes zit de bandrecorder, waarop je het logboek van Roger kunt terug luisteren: ze waren van plan naar de beruchte jungle te reizen en op zoek te gaan naar een oude legende. Sindsdien ontbreekt ieder spoor….

Langzaam maar zeker ga je met je bootje dieper en dieper de jungle in, en ontdekt je meer over de verdwijning van het tweetal. Ook zie je steeds Maya tekens. Op de boot staat het alfabet, zodat je het kunt vertalen. Voor ons ging het wel te snel om het te kunnen ontcijferen.
Wel zagen mijn meiden allerlei hints van de verdwenen Roger en Geelsnavel, zoals veren en een handschoen. We hebben uiteindelijk kunnen ontdekken waar Roger was!
Geelsnavel hadden we nog niet gevonden. Maar later op de dag, toen we in de Dino Sky pedalo’s zaten, hebben we Roger toch alsnog gevonden!

Corona maatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

Net als in andere pretparken, zijn er ook coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn. Eerder zijn wij al op bezoek geweest in de Efteling, dus we waren wel benieuwd hoe hier in Hellendoorn de corona maatregelen werden toegepast, en of daar nog veel verschil tussen zit.

coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

Je kunt niet ter plekke aan de kassa kaartjes kopen, je kunt alleen maar reserveren. Dit gaat zeer eenvoudig. Je kiest voor een tijdslot, en zorgt dat je op dat moment aankomt. Medewerkers van Avonturenpark Hellendoorn zullen je naar één van de verschillende toegangspoorten wijzen. Afhankelijk van de ingang die je krijgt toegewezen, heb je ook een looproute in het park. Dit is een verplichte looproute, en deze is eenvoudig te volgen door de pijlen op de grond. Dit zorgt ervoor dat de drukte zich bij de ingang meteen gaat spreiden: de helft van de mensen gaat linksom, de andere helft rechtsom. Op sommige stukken is er echt eenrichtingsverkeer. De meeste bezoekers houden zich hier goed aan.

coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn
coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

In de rijen zijn markeringen aangebracht. Het is de bedoeling dat je steeds een vak leeg laat tussen jou en het huishouden voor je. Wij hebben gemerkt dat dit voor veel mensen toch onduidelijk was, het kwam echt regelmatig voor dat het gezin achter ons echt veel te dicht op ons stond.
Ook op de toiletten is er nagedacht over de coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn. Op de toiletten werd er gewerkt met een stoplicht systeem. Als het licht groen is, mag je naar binnen. Dit was echt een heel handig systeem!
Op verschillende plekken in het park staan er ook stations waar je je handen even tussendoor kunt wassen. Goed geregeld dus!

coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

Aquaventura Slidepark

Als je op een dag gaat dat het lekker weer is, is het Aquaventura Slidepark een echte aanrader! Dit waterpark is een apart gedeelte van het pretpark. Tegen betaling van €3,50 per persoon mag je hier naar binnen en kun je onbeperkt glijden in het outdoor Slidepark. Er zijn wel 11 waterglijbanen, een zandstrandje én een waterspeeltuin!
Er zijn glijbanen met en zonder banden, en ook enorm steile glijbanen. Ook weer leuk voor de durfals van de familie.
Op dit moment zijn de kleedkamers gesloten in verband met de coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn. Als je voor je bezoek even op de site of Facebookpagina van Avonturenpark Hellendoorn kijkt, zie je of het die dag open gaat en of de zwemspullen mee moeten in de tas.

coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

De top 5 favoriete attracties van mijn dochters

Op het einde van de dag, terug naar huis in de auto vroeg ik mijn dochters naar hun top 5 favoriete attracties van Avonturenpark Hellendoorn. Dit was heel lastig kiezen, liever zouden ze een top 10 maken. Maar na heel lang nadenken, zijn dit de lijstjes met favoriete attracties:

Top 5 attracties van Lucy (6 jaar):
1. Drakennest
2. Aquaventura Slidepark
3. Botsauto’s
4. Tarantula Magica
5. Discovery Club

Top 5 attracties van Jessie (8 jaar):
1. Tarantula Magica
2. Aquaventura Slidepark
3. Montezuma’s Revenge
4. Drakennest
5. Discovery Club

Wat vinden jullie van de coronamaatregelen in Avonturenpark Hellendoorn? En wat zijn de 5 favoriete attracties van jouw kinderen?

Lees ook deze blogs

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.