Coronamaatregelen in de Efteling – een dagje weg

Wij zijn grote fans van de Efteling, en hebben om die reden dan ook een abonnement. Natuurlijk hebben we de afgelopen maanden geen bezoek kunnen brengen aan ons favoriete park, maar we zijn vandaag eindelijk weer een dagje geweest!
Dat was natuurlijk wel een hele andere ervaring dan wanneer je normaal gaat. Benieuwd naar alle coronamaatregelen in de Efteling?  

Coronamaatregelen in de Efteling

Coronamaatregelen in de Efteling: hoe ziet dat eruit?

Tja…zo het eerste moment dat je binnenkomst is het best even schrikken. Het hele park is voorzien van informatieborden, dranghekken en vooral heel veel rood wit tape. Met dit tape zijn looproutes en pijlen op de vloer aangebracht.
In het begin is dat best even wennen. Maar het went al snel: in de wachtrijen zie je elke keer 1,5 meter rode tape en dan weer 1,5 meter witte tape. Bij de witte plekken mag je staan, bij de rode niet. Ook voor de kinderen al heel snel duidelijk. Iedereen in het park hield zich ook heel goed aan deze regel!

De Efteling laat veel minder bezoekers binnen dan ze normaal gesproken op een dag verwelkomen. De wachtrijen lijken lang, maar dat komt omdat de bezoekers ver uit elkaar staan. De app van de Efteling blijft handig voor het checken van de wachttijden!
Verder zijn er bij elk onderdeel van je bezoek nog aanvullende maatregelen getroffen.

Coronamaatregelen in de Efteling

Aankomst en parkeren

De eerste coronamaatregelen in de Efteling zie je al direct op de parkeerplaats. Daar staan extra veel parkeerwachters je naar de juiste plek te wijzen. Bij het parkeren werd er elke keer een complete rij overgeslagen, en werd er heel veel ruimte tussen de auto’s gelaten, zodat je bij het uitstappen niet bij andere bezoekers in de buurt komt.
Als je naar de ingang wandelt, zie je de rood-witte strepen al op de vloer staan. Als het dus drukker is, kun je al netjes in de rij aansluiten.

De doorstroming bij de ingang ging supervlot. Je reserveert voor een tijdslot, en binnen dat half uur moet je arriveren. Zo zorgt de Efteling voor een spreiding van de gasten. Vrijwel alle ingangen zijn open en het is mogelijk dat je medewerkers je al een bepaalde kant op sturen.
Normaal gaan de poorten naar de attracties om stipt 10.00 uur open, maar omdat de bezoekers zich nu ophopen voor de poorten, gingen deze al iets eerder open!

Attracties

In de wachtrijen bij de attracties zijn de rood-witte strepen overal terug te vinden. Dit is echt bij elke attractie zo, van de grote attracties tot zelfs de zweefmolen en draaimolen.
De wachtrijen zijn heel ruim opgezet, bij sommige attracties wordt er ook nog een stuk van een plein bij genomen. Het is niet mogelijk om zelf een plaats te kiezen, de medewerkers wijzen deze plaats toe. Dit zorgt voor een vlotte doorstroming.

De beugels van de achtbanen moet je zelf controleren, dit doen de medewerkers alleen visueel. Het in- en uitstappen gaat gefaseerd, zodat je daarbij ook niet te snel bij elkaar in de buurt komt.
Bij sommige attracties waar de wachtrij minder ruim opgezet kan worden, zijn er nog extra coronamaatregelen door de Efteling toegevoegd, zoals tussen alle rijen spatschermen.
In het sprookjesbos is er sprake van éénrichtingsverkeer. Zo is het veel makkelijker om mensen te ontwijken!

Toiletten

Een bezoekje aan de toiletten is echt een ervaring met de coronamaatregelen in de Efteling! Je sluit met je gezin aan in de wachtrij, en met je hele gezin krijg je een toiletblok toegewezen. Daar ga je allemaal even naar het toilet. Als je allemaal klaar bent, verlaat je het toiletblok weer gelijktijdig. Dan kan een medewerker schoonmaken en is het volgende gezin aan de beurt!
Ook zijn er op verschillende plekken in het park ‘desinfectie stations’ te vinden, waar je even je handen kunt opfrissen.

Een dagje Efteling reserveren

Je kunt niet zomaar op de bonnefooi een bezoekje brengen aan de Efteling door alle corona maatregelen. Je moet je bezoek online reserveren.
Wij hebben meteen de eerste dag dat het mogelijk was een plekje gereserveerd. Die eerste dag was er veel gedoe, liep de online wachtrij telkens vast en waren er niet voldoende plekjes voor alle abonnementhouders. Nu lijkt het reserveringssysteem beter te werken. Er is een verdeling gemaakt, zodat er niet alleen voor mensen met een abonnement plaatsen beschikbaar zijn, maar ook voor mensen die een kaartje willen kopen.

Coronamaatregelen in de Efteling

Hoe is onze ervaring van een dagje Efteling met alle coronamaatregelen?

Voordat we vandaag gingen, vond ik het best wel even spannend: zou een dagje Efteling nog wel net zo leuk en sprookjesachtig zijn als normaal? Gelukkig is het ons 100% meegevallen. We hebben vooral heel veel bewondering voor hoe het is aangepakt door het personeel van de Efteling. Tot in de puntjes is er nagedacht over de looproutes en mogelijke knelpunten. En nog steeds zijn ze hier druk mee bezig, want ook vandaag waren ze nog bezig met extra coronamaatregelen. Hoe zal dat straks gaan in de winter efteling vraag ik me af.

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.