Spelen met Aquabeads – een blog met knutseltips

Als ik één ding moet noemen wat mijn oudste dochter het allerliefst doet, dan is dat wel spelen met Aquabeads!
Ze heeft een hele periode heel veel gemaakt met strijkkralen, totdat ze deze fantastische uitvinding ontdekte. Sindsdien zijn de strijkkralen aan de kant geschoven en vervangen Aquabeads!  
Dus heb je kinderen die van knutselen houden, lees dan zeker even verder!

Spelen met Aquabeads

Spelen met Aquabeads: hoe werkt dat?

Aquabeads zijn inmiddels al een behoorlijke tijd op de markt. Mijn dochter kreeg 3 jaar geleden een eerste setje voor haar verjaardag, en sindsdien heeft ze al heel veel figuurtjes gemaakt.
Spelen met Aquabeads is te vergelijken met iets maken met strijkkralen. Je legt een figuurtje na op een speciaal legbord. Nu zijn het alleen geen kraaltjes, maar kleine balletjes. En dan komt het mooie: als het af is: spuit je er water overheen, en de balletjes gaan aan elkaar vastplakken.
Geen gedoe met strijken. (Op dat moment komt het vaak net even niet uit, je tikt dan tegen het plankje en er vallen kralen uit, je strijkt te lang of te kort….) Bij het spelen met Aquabeads heb je dat gedoe niet: echt ideaal!

Mooie onderzetters van aquabeads

Voorbeelden om na te maken

De natgespoten Aquabeads hebben normaal gesproken ongeveer een half uurtje nodig om te drogen. Wij laten ze vaak wat langer liggen, omdat we inmiddels zoveel plankjes hebben.
Bij elke verpakking Aquabeads zitten een aantal voorbeelden die je na kunt maken. Die kun je eventueel ook onder het doorzichtige plankje leggen, dan hoef je alleen maar de kraaltjes erop te leggen.
Mijn dochter maakt tijdens het spelen met Aquabeads soms ook graag onderzetters, die kun je natuurlijk helemaal naar eigen idee maken.
Maar als je naar de site van Aquabeads gaat, kun je daar heel veel patronen vinden die je kunt downloaden en printen. Zo heb je meteen heel veel inspiratie om te spelen met Aquabeads.

Spelen met Aquabeads van andere merken

Er zijn heel veel verschillende sets van Aquabeads te verkrijgen, in allerlei soorten thema’s.
Ook andere winkels verkopen ‘nep Aquabeads’, vaak onder de naam ‘waterparels’. Je kunt deze bijvoorbeeld bij de Hema en soms bij de Action kopen. Ook bij Chinese webshops zoals Aliexpress zijn deze te koop in grote zakken.
Hier in huis hebben we alle mogelijke varianten uitgetest, maar de echte Aquabeads blijven hier in huis toch favoriet, die hebben echt de mooiste kleuren en werken het best.

Wij zijn benieuwd: spelen met Aquabeads, doen jullie dat thuis ook?  

Spelen met Aquabeads
Spelen met Aquabeads

Kijk ook deze blogs:

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.