Spelen met Aquabeads, knutselen met waterkralen

Als ik één ding moet noemen wat mijn oudste dochter het allerliefst doet, dan is dat wel spelen met Aquabeads!
Ze heeft een hele periode heel veel gemaakt met strijkkralen, totdat ze deze fantastische uitvinding ontdekte. Sindsdien zijn de strijkkralen aan de kant geschoven en vervangen Aquabeads!  
Dus heb je kinderen die van knutselen houden, lees dan zeker even verder!

Spelen met Aquabeads

Spelen met Aquabeads: hoe werkt dat?

Aquabeads zijn inmiddels al een behoorlijke tijd op de markt. Mijn dochter kreeg 3 jaar geleden een eerste setje voor haar verjaardag, en sindsdien heeft ze al heel veel figuurtjes gemaakt.
Spelen met Aquabeads is te vergelijken met iets maken met strijkkralen. Je legt een figuurtje na op een speciaal legbord. Nu zijn het alleen geen kraaltjes, maar kleine balletjes. En dan komt het mooie: als het af is: spuit je er water overheen, en de balletjes gaan aan elkaar vastplakken.
Geen gedoe met strijken. (Op dat moment komt het vaak net even niet uit, je tikt dan tegen het plankje en er vallen kralen uit, je strijkt te lang of te kort….) Bij het spelen met Aquabeads heb je dat gedoe niet: echt ideaal!

Mooie onderzetters van aquabeads

Voorbeelden om na te maken

De natgespoten Aquabeads hebben normaal gesproken ongeveer een half uurtje nodig om te drogen. Wij laten ze vaak wat langer liggen, omdat we inmiddels zoveel plankjes hebben.
Bij elke verpakking Aquabeads zitten een aantal voorbeelden die je na kunt maken. Die kun je eventueel ook onder het doorzichtige plankje leggen, dan hoef je alleen maar de kraaltjes erop te leggen.
Mijn dochter maakt tijdens het spelen met Aquabeads soms ook graag onderzetters, die kun je natuurlijk helemaal naar eigen idee maken.
Maar als je naar de site van Aquabeads gaat, kun je daar heel veel patronen vinden die je kunt downloaden en printen. Zo heb je meteen heel veel inspiratie om te spelen met Aquabeads.

Aquabeads van andere merken

Er zijn heel veel verschillende sets van Aquabeads te verkrijgen, in allerlei soorten thema’s.
Ook andere winkels verkopen ‘nep Aquabeads’, vaak onder de naam ‘waterparels’. Je kunt deze bijvoorbeeld bij de Hema en soms bij de Action kopen. Ook bij Chinese webshops zoals Aliexpress zijn deze te koop in grote zakken.
Hier in huis hebben we alle mogelijke varianten uitgetest, maar de echte Aquabeads blijven hier in huis toch favoriet, die hebben echt de mooiste kleuren en werken het best.

Wij zijn benieuwd: spelen met Aquabeads, doen jullie dat thuis ook?  

Spelen met Aquabeads
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.