Skip to Content

3D pixel beads van Totum: Tropical Zoo – een bouwset

Knutselen met water is een van de leukste dingen die er zijn. De meeste mensen denken dan gelijk aan iets met verf. Maar al geruime tijd zijn er ook de ronde water strijkkralen op de markt. Bij het speelgoed van het jaar 2019 waren de 3D pixel beads van Totum genomineerd met de serie Tropical Zoo.

3D Pixel beads van Totum Tropical zoo

Tropical Zoo

Tijdens de prijsuitreiking van het speelgoed van het jaar 2019 mochten de kinderen spelen met al het genomineerde speelgoed. Dochterlief en vriendin maakten daar ook een kunstwerk samen met de 3D Pixel beads. Het werd een prachtige krokodil die volledig met stekels en poten af werd gemaakt. Waar de ronde water strijkkralen een plat kunstwerk maken, Gingen ze nu het 3D vlak op. Super gaaf!

Dochterlief wilde nog wel meer maken, maar er waren nog andere kinderen die het ook wilden uitproberen natuurlijk. We kregen een set mee naar huis om verder mee aan de slag te gaan!

Wat zit er in de doos?

 3D pixel Beads

In de verpakking zitten heel veel 3D pixel beads, een klein waterspuitje, beschrijvingen van verschillende dierentuindieren en een plastic vel waarop je kunt bouwen.

beschrijving Totum Tropical Zoo

Hoe werkt het?

 3D pixel Beads

Eigenlijk wilde ze direct een flamingo maken, maar ze besloot om speciaal voor mama haar blog een toekan te maken.

De 3D pixel Beads zijn aan 4 kanten glad, de bovenkant heeft een klein gat en de onderkant heeft een groot gat. Zo kun je als het ware ook ogen maken in de dieren. Daar is goed over nagedacht en zeker een meerwaarde op gewone strijkkralen en water strijkkralen.

Je spuit het plastic vel een beetje nat en ‘plakt’ de 3D pixel beads erop. Als de eerste laag klaar is spuit je er weer wat water overheen zodat het ook aan de bovenkant goed blijft plakken. Als je meerdere lagen moet maken zoals bij de krokodil ga je door tot je klaar bent. De laatste laag krijgt dus ook weer een spray water.

Even wachten tot de 3D pixel beads droog zijn

Dan moet je het zo’n 30 minuten laten drogen. In het geval van bijvoorbeeld de flamingo en de toekan doe je het pootje als laatste in elkaar zetten.

Dat lijkt misschien lang om 30 minuten te wachten. Maar als je kind een werkje maakt met strijkkralen dan ligt dat vaak eerst nog een dag of een week op de kast te wachten tot je de strijkijzer van boven hebt gehaalt. Dan moet je ook niet vergeten om er een bakpapiertje tussen te leggen anders kun je je strijkijzer weggooien. Nu ben ik dat nog nooit vergeten, maar de keren dat ik een strijkmal verpest heb door te lang met het strijkijzer erover te gaan die kan ik niet meer op 1 hand tellen. Nee deze mama is wel fan van deze 3D pixel beads waar je geen gevaarlijk heet strijkijzer voor nodig hebt. Gewoon een beetje water en ta da een prachtig kunstwerk die stevig in elkaar zit.

3D Pixel beads van Totum

Als je alle dieren hebt gemaakt heb je hele leuke zelfgemaakte dierentuin dieren en kun je met het vel lekker spelen. Ideaal om mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld! Je zou het uit de doos kunnen halen en dan neemt het echt bijna geen ruimte en gewicht in, in je koffer. Eerst knutselen en daarna spelen met je eigen knutsels.

Een absolute tip de 3D Pixel Beads van Totum

Misschien nog leuk om de 3D Pixel Beads van Totum aan te schaffen voor in de zak van Sinterklaas, of voor onder de kerstboom. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.