BiOBUDDi Pixel en Create starter set – een creatief cadeau

Mijn meiden zijn gek op creatief bezig zijn. Elke knutselset wordt met gejuich ontvangen. Ook strijkkralen, Aquabeads, diamond painting en Ministeck worden hier regelmatig uit de kast gehaald. Nu is er een variant op dit soort activiteiten: de BiOBUDDi Pixel en Create sets! Ook hiermee kun je heerlijk creatief bezig zijn. Ellen schreef al eerder een blog over dit merk van Nederlandse bodem. Maar wij hadden hier nog nooit van gehoord en waren hier dan ook erg benieuwd naar!

BiOBUDDi Pixel

BiOBUDDi Pixel en Create: 2D en 3D bouwen

Wij mochten de starter set van BiOBUDDi Pixel en Create testen. Het principe is een beetje vergelijkbaar met strijkkralen. Je hebt een grondplaat, waarop je een afbeelding na kunt bouwen.
Deze starter set wordt geleverd met 4 kleine grondplaatjes, die je aan elkaar kunt bevestigen tot 1 grote basisplaat. Er zitten 8 voorbeelden bij, die je dan na kunt bouwen. Dit zijn echt hele leuke, aansprekende voorbeelden, zoals bijvoorbeeld een papegaai, kikker, vlinder, vis of bloem.
De blokjes (pixels) zijn hele kleine vierkante BiOBUDDi blokjes, wat een beetje vergelijkbaar is met Lego. En wat nu zo leuk is: deze voorbeeldplaten gaan ook de hoogte in, dus je bouwt eigenlijk 3D!
Ook kun je natuurlijk je eigen ideetjes maken.

inhoud BiOBUDDi Pixel

Over BiOBUDDi

Hoewel het pixelen en dus de BiOBUDDi Pixel en Create set nieuw voor ons was, is het merk BiOBUDDi een oude bekende! BiOBUDDi timmert al zo’n 3 jaar aan de weg, met bouwsets voor jonge kinderen. BiOBUDDi is de eerste producent ter wereld van milieuvriendelijke speelgoedblokken voor kinderen. De producten worden gemaakt met biobased materialen, zijn veilig en duurzaam én worden geproduceerd in Nederland!
De basis voor de producten komt af van een niet bruikbaar deel van de suikerriet plant!

Er komen steeds meer verschillende sets op de markt: zoals wildlife sets en sets waarbij juist het leren centraal staat met cijfers en letters.

meisje aan de slag met 3d pixel art

Aan de slag met de BiOBUDDi Pixel en Create starter set

Toen we deze set binnen kregen, was er meteen veel enthousiasme! De set ziet er heel aantrekkelijk uit, met vrolijke kleuren en leuke afbeeldingen.
Er zit geen handleiding bij, maar dat is ook niet nodig, want het wijst zichzelf.
Eerst moet je even de 4 kleine grondplaatjes aan elkaar bevestigen tot 1 grotere plaat, en dan kies je welke afbeelding je wil gaan maken.
Mijn dochter koos voor de papegaai. Alle pixelblokjes zitten per kleur geordend in een druk-sluitzakje.
Net zoals bij strijkkralen moet je soms even goed kijken en tellen, maar dit is juist een enorm goede uitdaging en ook goed voor het ruimtelijk inzicht!

Wat zijn onze ervaringen?

Mijn dochter van 8 jaar is met deze set aan de slag gegaan. Ze vond dit een geweldige activiteit om te doen. Wel was het jammer dat er maar 4 kleine plaatjes, dus 1 basisplaat in zit. Je kunt dus maar 1 voorbeeld maken, en moet deze dan weer uit elkaar halen om een volgend voorbeeld te maken. Dat vond ze even zonde, dus ze heeft de papegaai die ze heeft gemaakt nu even op de kast gezet, en wil over een paar dagen de set uit elkaar halen, en iets nieuws gaan maken.

Er zijn wel uitbreidingen en andere sets te koop, dus je kunt er altijd nog wat bij kopen. Maar dit zou voor ons een verbeterpuntje zijn, om in de basisset die extra grondplaat te hebben.
Heel handig is de blokjes remover, waarmee je de blokjes snel een eenvoudig van het plaatje af kan halen.

De BiOBUDDi Pixel en Create sets hebben een adviesleeftijd vanaf 4 jaar. Ik denk dat jonge kinderen hier prima samen met hun ouders mee aan de slag kunnen, als de kinderen wat ouder zijn kunnen ze dit helemaal zelfstandig.
Mijn dochter vond het zo leuk, dat ze dit al op haar verlanglijstje heeft gezet voor haar verjaardag!

Van BioBUDDi zijn er nu ook educatieve sets

BiOBUDDi Pixel
BiOBUDDi Pixel winactie
Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

8 reacties

  1. Jaaa leuk ik doe graag mee voor onze dochter Linn, ze zou het helemaal geweldig vinden. Ze zou graag de hond willen winnen

  2. Ik doe graag mee om samen met mijn voorleeskindje dit te maken en dan samen er een verhaaltje bij verzinnen.

  3. Ik win graag een setje voor mijn jongste van 9. De leeuw is één van zijn lievelongsdieren en hij houdt van knutselen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.