Verlanglijst voor 7 jarig meisje

Al sinds de geboorte van dochterlief houden wij een verlanglijstje bij op lijstje.nl ideaal om er voor te zorgen dat je geen dubbele cadeautjes krijgt en ook dat de jarige precies krijgt wat hij/zij leuk zal vinden. Het is natuurlijk niet zo dat mensen verplicht zijn om zich aan dat lijstje te houden, maar handig is het wel als je zelf geen enkel idee hebt wat te moeten kopen. Hier wat inspiratie voor een verlanglijst voor 7 jarig meisje.

AVI leesboeken

Verlanglijst voor 7 jarig meisje

Voor een kind in groep 3/4 is lezen soms een feest en soms een uitdaging. Vraag van te voren goed op welk AVI niveau de jarige leest om teleurstelling te voorkomen. Zo leest dochterlief op AVI E4 / M5 niveau ( dat is eind groep 4 midden groep 5) Dus zet vooral wat AVI boeken op het verlanglijst voor 7 jarig meisje of jongen met de titel er al bij! Op onze blog StoerLeesVoer staan genoeg leuke voorbeelden als tip, maar hieronder een kleine selectie.

De sprookjes voor prille lezers is op AVI E3 niveau

De boeken van Dolfje Weerwolfje zijn een grote hit. Net zoals de boeken van Isabella Maan, Heksje Lilly, Evi en Eenhoorn en zo nog een paar series.

Spelletjes voor op het verlanglijstje voor 7 jarig meisje

Verlanglijst voor 7 jarig meisje

Hoe ouder kinderen worden, hoe leuker ze het vinden om spelletjes te spelen. De concentratieboog is langer, ze kunnen beter tegen hun verlies, ze genieten van de aandacht en de gezelligheid, en ze worden slim genoeg om bepaalde speltactieken te bedenken die werken. De perfecte leeftijd dus om spelletjes op het verlanglijstje te zetten!

Froggit

Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun start-oever! Flexibel denken, een goede planning en je tegenstanders dwarsbomen, maken dit een spannend spel voor twee tot zes spelers.

Multi-level familie bordspel met een junior level voor 6 jaar en een expert level voor 8 jaar en ouder.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Froggit

Color Addict

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020, categorie 8 & 9 jaar

Een spel dat lekker snel wegspeelt. Blauw, oranje, zwart, helaas, fout gespeeld. Je moet snel reageren, maar dat valt niet altijd mee.

Lees hier de uitgebreide review van Color Addict

frappie grappie escaperoomspel zeven jarige

Kijk hier voor Frappie en Grappie escaperoom spel

Vlotte Geesten en Uno

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen… en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto’s in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto’s bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren. Kun jij hem helpen en het juiste voorwerp noemen of zelfs voor hem laten verdwijnen?

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op het kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn er speciale (pest)kaarten. De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt wint het spel.

Lees hier voor Vlotte Geesten en Uno

Triominos en Rummikub op verlanglijstje 7 jarig meisje

De spellen Triominos en Rummikub zijn er al zo lang, maar nog steeds worden ze erg veel gespeeld hier in huis. Mijn dochter speelt gezellig mee sinds ze 7 is dus deze mogen niet ontbreken op het verlanglijstje voor 7 jarig meisje.

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Het originele Triominos spel! Triominos is een tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek je kansen, leg ze snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij dit spel gaat het niet alleen om inzicht maar ook om tactisch spelen; Sommige aangelegde figuren leveren je namelijk ook veel punten op! 

Kijk hier voor een uitgebreide blog van TriOminos en Rummikub

Spellen waarbij je snelheid nodig hebt

Hier in huis zijn we echt verslaafd aan Lynx. Nou ja bijna allemaal, want als je niet snel genoeg bent steeds dan is het niet zo leuk. Zoek zo snel mogelijk de 3 voorwerpen op je kaartjes. Wie heeft als eerste in rondes van 3 kaarten 25 kaarten gevonden? Kijk niet gek op als je 4 beurten later opeens iets ziet wat je in de eerste ronde niet zag. Mag ook op het verlanglijstje voor 7 jarig meisje!

Lees hier de uitgebreide review van Lynx, pas op dat je niet verslaafd raakt!

Lees hier over Dobble en Jungle Speed

Net als Lynx gaat het bij Dobble en Jungle Speed ook over de snelheid. Verslavende spellen vinden wij!

Dobble is een observatie – en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen

Spelletje voor de fantasie

Mijn dochter haar favoriet: Story Cubes

Rory’s Story Cubes is een visuele verhalengenerator die de fantasie van jong en oud prikkelt. Een niet-competitief spel voor één of meerdere spelers.

De Rory’s Story Cubes zijn onder andere te gebruiken als verhaaltjes voor het slapengaan, verhalen voor onderweg, praten en luisteren, creatieve inspiratie en als ijsbrekers. In verschillende varianten te koop voor jongens en meisjes voor jong en oud. Perfect voor op het verlanglijstje 7 jarig meisje

Kwartet op de verlanglijst voor 7 jarig meisje

Er zijn verschillende versies van kwartet, versies voor beginnende lezers, maar ook kwartet met plaatjes. Een leuk gezelschapsspel wat ook ideaal is om mee te nemen op reis. Op deze leeftijd leren kinderen vaak op hun beurt wachten en om te gaan met winnen en verliezen. Kwartet is hier een ideaal spel voor om op het verlanglijstje voor 7 jarig meisje te staan.

Lees hier over Kwartet spellen

Poppen verlanglijst voor 7 jarig meisje

“Nee mama ik speel niet met poppen. Ik wil L.O.L. Surprise ballen voor mijn verjaardag! Of die nieuwe Na Na Na!” “Maar dat zijn toch ook poppen?” “Nee dat is heel anders mama, dat snap je toch wel?! Zucht” Ja zo gaan de gesprekken hier in huis. Het ene moment speelt ze met de #Snapstar en het andere moment met de L.O.L. En dan weer met de NaNaNa Surprise. De glamper wil ze super super graag hebben, en alle soorten L.O.L. Surprise ballen die er zijn!

“Weet je wat zo leuk is mama? Dan blijf je uitpakken! En je kan de L.O.L. ook steeds weer in hun verpakking doen en weer uitpakken!”

Lees hier meer over de nieuwe lijn LOL Surprise Remix

Verlanglijst voor 7 jarig meisje

Alles over de OMG Fashion Dolls vind je hier

Lees hier meer over de 2-1 glamper

Wist je dat er ook LOL Boys en TinyToys zijn ook erg leuk op de verlanglijst voor 7 jarig meisje

LOL heeft ook poppen met hairvibes

Voor echte echte fans kan dit poppenhuis niet ontbreken

En dan hebben we nog de vele accessoires van L.O.L. Surprise voor op het verlanglijstje van 7 jarig meisje

Creatief speelgoed

Creatief speelgoed is altijd leuk om op een verlanglijst voor 7 jarig meisje te zetten. En ook om te krijgen dus!

Met 7 jaar gaat het niveau van creativiteit flink omhoog. Niet meer saai stickers plakken, of met klei spelen. Het wordt allemaal wat uitdagender! Denk ook eens aan borduren, breien, of punniken. Maar ook met een xoomy plaatjes overtekenen is erg leuk!

En misschien durft jouw 7 jarige wel de uitdaging van schilderen op nummers aan? Of wil ze een prachtige sieradencollectie maken. De keuze is reuze!

Klik hier voor de uitgebreide review van je eigen knuffel maken.

Hier lees je alles over Hars sieraden maken

sieraden maken van hars

Lees hier alles over Slijm sieraden Glam Gloo maken

Kijk hier onze ervaring met Blazelets sieraden maken armbanden

Lees hier over Ses gieten en schilderen

Niet voor niets genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020 Lego dots armbanden

Lees hier onze review van Blazelets sieraden maken Charms

Van Aquabeads zijn er al verschillende blogs online gekomen. Dat is niet gek, want we zijn hier dol op Aquabeads en ook bij Kelly thuis wordt er flink mee geknutseld! Lees hier over de Safari Box en in deze blog over de Sterrenparels van Aquabeads

Lees hier over de Pixelset van Biobuddi

Kijk hier voor de review van Washimals

Creatieve boeken voor op de verlanglijst 7 jarig meisje

Creatieve boeken voor op de verlanglijst 7 jarig meisje zijn altijd leuk om te vragen en te geven. Ideaal om mee te nemen op vakantie ook!

Kijk hier voor de uitgebreide review Maak dit boek Super leuk om te geven en te krijgen!

Geef een boek Maak je eigen klei cadeau!

Lees hier alles over Glitter kleurboek https://www.mamascrapelle.nl/glitter-kleurboeken/

Kijk hier voor het A Mazing doeboek en Mijn allerliefste paard en ik

Educatief speelgoed

Waarschijnlijk staat op het verlanglijst voor 7 jarig meisje een horloge. Veel kinderen leren in groep 3/4 klokkijken. Dochterlief heeft al klokken in haar kamer en een horloge dus op zoek naar wat anders.

De VTech Kidi Secrets Frozen 2 vind ze nog steeds super leuk. De scheikundelab spellen van Clementoni zijn meer vanaf 8 jaar dus daar wachten we nog een jaar mee.

Frozen 2 KidiSecrets VTech magisch dagboek Frozen II

Muzikaal speelgoed op verlanglijst voor 7 jarig meisje

verlanglijst voor 7 jarig

Met de kerst heeft dochterlief haar eigen radio/ cd speler gekregen. Daar moeten meer cd’s bij natuurlijk op haar verlanglijst voor 7 jarige! Regelmatig luistert ze gezellig muziek met haar vriendinnen op haar kamer. Heerlijk hoef ik het beneden niet te horen.

Cultureel cadeau

Wat ik ook altijd vraag aan mijn broertje en zijn vriendin is een belevenis cadeau. Gezellig met zijn drietjes naar het theater en natuurlijk patatjes eten bij de Mac!

Maar je kunt natuurlijk ook aan familie vragen of ze een keer met je 7 jarige naar de bioscoop gaan, naar een pretpark of een museum. Ben jij lekker een (mid)dag vrij en je kind vermaakt zich prima!

Lego en Playmobil

Is de 7 jarige geen barbie / l.o.l. / #snapstar fan dan houdt ze misschien wel van Lego of Playmobil? Hier in huis hebben we alles moet ik bekennen. Maar we wisselen wel vaak af. Een jaar duurt lang! De meeste meiden houden van Lego Friends of Lego Disney. Van playmobil is de country en magic versie favoriet. Het leuke van deze series is dat je het helemaal kunt uitbreiden met kleinere sets. Zo heb je wat voor het kinderfeestje, maar ook wat voor de familieverjaardag als opa en oma een wat duurder cadeau geven bijvoorbeeld.

Buitenspeelgoed op verlanglijst voor 7 jarig meisje

7 jaar betekent ook steeds meer vrijheid met het buitenspelen. Zeker in wijken waar bijna geen auto’s zijn mogen kinderen steeds vaker alleen buiten spelen. Kan jij ondertussen mooi het avondeten maken, een wasje draaien of aandacht geven aan de kleinere kinderen thuis. Of misschien help je wel een ouder kind met huiswerk. 7 jaar is top! Vaak hebben ze nog geen huiswerk, en ze zijn oud genoeg om alleen buiten te spelen. Wat een leuke leeftijd!

Op het verlanglijstje voor 7 jarige vind je dan wellicht ook een grotere step, space scooter, skateboard, rolschaatsen, inline skates, voetbal, hoelahoepel en ga zo maar door.

Oorbellen en haaraccessoires

verlanglijst voor 7 jarig

De meeste kinderen hebben hun zwemabc gehaald of zijn bezig met de laatste baantjes. Dochterlief kreeg voor haar A diploma oorbellen en voor haar C diploma vroeg ze andere oorbellen, die wat groter zijn. Inmiddels wisselt ze regelmatig. Dan weer eens met een hangertje en dan weer een knopje. Helaas verliest ze ook wel eens een oorbel. Voor ons dus nog geen gouden oorbellen op het verlanglijst voor 7 jarig dochter.

Daarnaast is ze ook nog altijd dol op het krijgen van diademen en haarclipjes.

Maar wat ze het aller aller allerliefste wil? Een vulpen net zoals mama!

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.