Verlanglijst voor 7 jarig meisje

Al sinds de geboorte van dochterlief houden wij een verlanglijstje bij op lijstje.nl ideaal om er voor te zorgen dat je geen dubbele cadeautjes krijgt en ook dat de jarige precies krijgt wat hij/zij leuk zal vinden. Het is natuurlijk niet zo dat mensen verplicht zijn om zich aan dat lijstje te houden, maar handig is het wel als je zelf geen enkel idee hebt wat te moeten kopen. Hier wat inspiratie voor een verlanglijst voor 7 jarig meisje.

AVI leesboeken

Voor een kind in groep 3/4 is lezen soms een feest en soms een uitdaging. Vraag van te voren goed op welk AVI niveau de jarige leest om teleurstelling te voorkomen. Zo leest dochterlief op AVI E4 / M5 niveau ( dat is eind groep 4 midden groep 5) Dus zet vooral wat AVI boeken op het verlanglijst voor 7 jarig meisje of jongen met de titel er al bij!

Spelletjes

Wij spelen in huis veel UNO, Dobble, Kwartet en Rummikub. Mocht je deze spellen nog niet in huis hebben dan raad ik je ze zeker aan om op het verlanglijst voor 7 jarig te zetten.

Daarnaast zijn wij sinds de kerst verslaafd aan het spel Lynx, waar dochterlief ook al heel goed meespeelt.

Wij hebben in elk geval een spel van Carcassonne op het verlanglijstje van haar gezet. Een spel wat de komende jaren weer mee kan gaan! En iets wat we totaal nog niet hadden.

Poppen

“Nee mama ik speel niet met poppen. Ik wil L.O.L. Surprise ballen voor mijn verjaardag! Of die nieuwe Na Na Na!” “Maar dat zijn toch ook poppen?” “Nee dat is heel anders mama, dat snap je toch wel?! Zucht” Ja zo gaan de gesprekken hier in huis. Het ene moment speelt ze met de #Snapstar en het andere moment met de L.O.L. De glamper wil ze super super graag hebben, en alle soorten L.O.L. Surprise ballen die er zijn!

“Weet je wat zo leuk is mama? Dan blijf je uitpakken! En je kan de L.O.L. ook steeds weer in hun verpakking doen en weer uitpakken!”

Creatief speelgoed

Creatief speelgoed is altijd leuk om op een verlanglijst voor 7 jarig meisje te zetten. En ook om te krijgen dus!

Met 7 jaar gaat het niveau van creativiteit wel wat omhoog. Niet meer saai stickers plakken, of met klei spelen. Het wordt allemaal wat uitdagender! Denk ook eens aan borduren, breien, punniken of haken. Maar ook met een xoomy plaatjes overtekenen is erg leuk!

En misschien durft jouw 7 jarige wel de uitdaging van schilderen op nummers aan? Of wil ze een prachtige sieradencollectie maken. De keuze is reuze!

verlanglijst voor 7 jarig meisje

Bij dochterlief staat in elk geval schilderen op nummer en het slijm van Glam Gloo op haar wensenlijst!

Educatief speelgoed

Waarschijnlijk staat op het verlanglijst voor 7 jarig meisje een horloge. Veel kinderen leren in groep 3/4 klokkijken. Dochterlief heeft al klokken in haar kamer en een horloge dus op zoek naar wat anders.

De VTech Kidi Secrets Frozen 2 vind ze nog steeds super leuk. De scheikundelab spellen van Clementoni zijn meer vanaf 8 jaar dus daar wachten we nog een jaar mee.

verlanglijst voor 7 jarig

Muzikaal speelgoed op verlanglijst voor 7 jarig meisje

verlanglijst voor 7 jarig

Met de kerst heeft dochterlief haar eigen radio/ cd speler gekregen. Daar moeten meer cd’s bij natuurlijk op haar verlanglijst voor 7 jarige! Regelmatig luistert ze gezellig muziek met haar vriendinnen op haar kamer. Heerlijk hoef ik het beneden niet te horen.

Cultureel cadeau

Wat ik ook altijd vraag aan mijn broertje en zijn vriendin is een belevenis cadeau. Gezellig met zijn drietjes naar het theater en natuurlijk patatjes eten bij de Mac!

Maar je kunt natuurlijk ook aan familie vragen of ze een keer met je 7 jarige naar de bioscoop gaan, naar een pretpark of een museum. Ben jij lekker een (mid)dag vrij en je kind vermaakt zich prima!

Lego en Playmobil

Is de 7 jarige geen barbie / l.o.l. / #snapstar fan dan houdt ze misschien wel van Lego of Playmobil? Hier in huis hebben we alles moet ik bekennen. Maar we wisselen wel vaak af. Een jaar duurt lang! De meeste meiden houden van Lego Friends of Lego Disney. Van playmobil is de country en magic versie favoriet. Het leuke van deze series is dat je het helemaal kunt uitbreiden met kleinere sets. Zo heb je wat voor het kinderfeestje, maar ook wat voor de familieverjaardag als opa en oma een wat duurder cadeau geven bijvoorbeeld.

Buitenspeelgoed op verlanglijst voor 7 jarig meisje

7 jaar betekent ook steeds meer vrijheid met het buitenspelen. Zeker in wijken waar bijna geen auto’s zijn mogen kinderen steeds vaker alleen buiten spelen. Kan jij ondertussen mooi het avondeten maken, een wasje draaien of aandacht geven aan de kleinere kinderen thuis. Of misschien help je wel een ouder kind met huiswerk. 7 jaar is top! Vaak hebben ze nog geen huiswerk, en ze zijn oud genoeg om alleen buiten te spelen. Wat een leuke leeftijd!

Op het verlanglijstje voor 7 jarige vind je dan wellicht ook een grotere step, space scooter, skateboard, rolschaatsen, inline skates, voetbal, hoelahoepel en ga zo maar door.

Oorbellen en haaraccessoires

verlanglijst voor 7 jarig

De meeste kinderen hebben hun zwemabc gehaald of zijn bezig met de laatste baantjes. Dochterlief kreeg voor haar A diploma oorbellen en voor haar C diploma vroeg ze andere oorbellen, die wat groter zijn. Inmiddels wisselt ze regelmatig. Dan weer eens met een hangertje en dan weer een knopje. Helaas verliest ze ook wel eens een oorbel. Voor ons dus nog geen gouden oorbellen op het verlanglijst voor 7 jarig dochter.

Daarnaast is ze ook nog altijd dol op het krijgen van diademen en haarclipjes.

Maar wat ze het aller aller allerliefste wil? Een vulpen net zoals mama!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.