Biobuddi bouwblokken van Nederlandse bodem!

Bij de Kindstart beurs trof ik een stand aan van BioBuddi bouwblokken die gelijk mijn aandacht had. Allemaal bouwblokken in vrolijke kleuren, leerzaam, Eco friendly en gemaakt in Nederland! Ja ons kleine kikkerlandje maakt zijn eigen bouwblokken.

BioBuddi

Biobuddi Biobuddi

De bouwblokken van Biobuddi lijken natuurlijk erg op Duplo en dat geeft helemaal niks. Toch zijn ze ook heel anders. De nadruk ligt namelijk veel meer op leren dan op bouwen.

Biobuddi

Zo zijn er sets over dieren, cijfers, letters, symbolen en eten. Deze sets bestaan uit 26 blokjes en een blauwe onderplaat. De stickers moet je er zelf op plakken.

Ook zijn er basisplaten te koop in alle vrolijke kleuren en kun je grotere bouwsets kopen van 40, 60 en 100 stukjes om heerlijk mee te gaan bouwen. Er zijn blokjes van 2, 4, 8 nopjes en met een schuin puntje. De vrolijke kleuren van de bouwblokken vallen direct op!

Eco Friendly

De nieuwe “groene” biobased bouwstenen zijn gemaakt van resten van de suikerrietplant, waardoor ze biobased zijn om een duurzame en gezonde omgeving te creëren.  Het gebruik van dit biologische materiaal heeft geen invloed op de voedselketen. Een andere grote factor van het product is de recycleerbaarheid na gebruik.

De review van Biobuddi

Biobuddi

Vol enthousiasme begon ik aan het klaarzetten van het dierenpakket van Biobuddi. Er staat namelijk in heel veel verschillende talen dat een volwassene de stickers moet opplakken. Het kan maar duidelijk zijn! Dochterlief wachtte geduldig tot ik klaar was.

Biobuddi Biobuddi

Op sommige bouwstenen komen 3 stickers aan de zijkanten en op andere bouwstenen 2 stickers. Onze dochter vond dit maar wat gek eigenlijk (en ik ook). Van sommige kleuren zijn er 2 blokjes en van andere kleuren maar 1. Het zette onze dochter wel aan tot tellen en verschillen te zoeken op de bouwblokjes!

Biobuddi

Wat wel echt heel erg jammer is, is dat ik 4 stickers van bezoekers over heb die ik op geen enkel blokje kan plaatsen.  Je kunt de dieren namelijk heel leuk sorteren in boerderijdieren, dierentuindieren en dieren in en om het huis. Met de 4 poppetjes kun je dan een heel spel naspelen. Alleen kan ik die stickers nergens op plakken. (Als iemand nog een super goed idee heeft hoor ik die graag! )

Biobuddi

Bij de doos zit ook nog een A4 instructieboek en kleurbloek waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Laat ze bijvoorbeeld hetzelfde dier erbij zoeken en nakleuren.

Wat kost de Biobuddi?

100 bouwblokken en 3 basisplaten kost €39 online bij Bol. 

100 bouwblokken en 1 basisplaat kost €21,99 online bij Bol. 

60 bouwblokken kost €19,99 online bij Bol. 

De Biobuddi doos met de letters kost €18,99 online bij Bol. 

27 bouwblokken kost €16,99 online bij Bol. 

Een grondplaat kost €6,99 online bij Bol. 

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos!

Biobuddi

Ondanks het missen van 4 blokjes zou ik hier wel meer van willen aanschaffen te zijner tijd, met name de Biobuddi bouwsets zoals het alfabet en de vormen staan nog wel op mijn lijstje!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

8 Responses

  1. Ah super leuk! Ik heb ze ook al gezien idd. En die plaatjes kun je misschien op blokjes van de duplo plakken? Als je dat hebt. Of een doos met extra stenen kopen en daar op plakken haha.

  2. Ik heb ook een set BioBuddi, maar ik vond het eigenlijk tegenvallen. De stickers scheuren snel en laten los. En mijn dochter van 4 kreeg de blokjes niet meer van elkaar af.
    Het ziet er wel leuk en vrolijk uit.
    Ik had ook stickers over die ik nergens op kon plakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.