Skip to Content

Ravensburger TipToi mijn grote Wereldatlas – een tip

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor de feestdagen en heb je nog geen TipToi in huis? Dan is dit een absolute aanrader waar je kind meerdere jaren heel veel plezier van zal hebben. De TipToi mijn grote Wereldatlas! 

TipToi mijn grote Wereldatlas

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

TipToi mijn grote Wereldatlas is te koop als starter set. Dit betekent dat je er ook een TipToi stift bij krijgt en een kabeltje om de stift aan te sluiten op je computer. Dit is nodig om de bestanden te downloaden van de verschillende TipToi producten. Onze stift staat bijvoorbeeld al vol met andere Tip Toi producten waaronder: Dierenset boerderij, Wij leren Engels, eerste letters leren  en Op de boerderij.  Ook hebben we nog de Met Sinterklaas krijgt dochterlief de Berner Sennen hond en de Berner Sennen pup en met Kerst krijgt ze van ons het spel Mijn lichaam. Met haar verjaardag kreeg ze de magie van het lezen en de monsterlijke muziekschool  Ja je leest het goed. Wij zijn groot fan van TipToi.

De TipToi stift

stift van ravensburger
stift van ravensburger
TipToi stift

Bij TipToi mijn grote Wereldatlas zit een nieuwe stift die er steviger uitziet dan de oude versie. Zo is er geen flapje meer om de ingangen voor USB poort en koptelefoon en zitten de geluidsknoppen meer omhoog. Een ander groot verschil is dat er nu een voetje bijzit om de TipToi stift in te zetten. Zo kan hij niet meer van tafel afrollen ( wat bij ons wel eens is gebeurd.. oeps).

De wereldkaart

de wereldkaart

In de doos van TipToi mijn grote Wereldatlas zit ook een grote wereldkaart waar je aparte geluidsbestanden voor kunt downloaden. Het verbaast mij nog steeds maar ja zelfs op deze flinterdunne poster zit technologie verborgen waar je met de TipToi stift heel veel kennis kunt toveren. Zo voelt het toch een beetje voor mij hoor dat toveren met techniek!

Alle vlaggen staan erop en over de meeste landen en werelddelen en dieren kun je wat leren.

TipToi mijn grote Wereldatlas

TipToi mijn grote Wereldatlas

TipToi mijn grote Wereldatlas is een stevig boek op hetzelfde formaat als de andere boeken en daarmee dus duidelijk herkenbaar voor je kind. De aan knop en instructie knoppen zitten op dezelfde plek dus dochterlief kon direct aan de slag.

aardrijkskunde geschiedenis

In de grote wereldatlas kun je van alles leren en zien over onder andere de wereldzeeën, grote rivieren, gebergten, manier van leven, de dieren, de landschappen en nog veel meer!

In TipToi mijn grote Wereldatlas leer je van alles over de continenten Europa, Azië, Afrika, Amerika, Australië, Arctica en Antarctica.

TipToi mijn grote Wereldatlas

Over Afrika leer je bijvoorbeeld dat het het warmste continent is, dat je hier de Sahara kunt vinden, over de regenwouden en savannen en nog veel meer. Wist je dat het continent de vorm heeft van het oor van de Afrikaanse olifant? En wist je dat er in Zuid Afrika ook pinguïns voorkomen?

leren over de aarde

Zuid Amerika lijkt op vorm op Zuid Afrika maar is kleiner. In Zuid Amerika ligt een groot regenwoud, en de langste bergketen van de wereld. In het regenwoud komen heel veel slangen voor..

TipToi mijn grote Wereldatlas

Als laatste pagina komen we in de stad van Pauline en Finn. Daar wordt een multicultureel feest gevierd. Veel mensen hebben wat uit hun vaderland meegenomen en verkopen dat.

Zo leren we wat over een kimono, Afrikaanse maskers, Franse crepes, zien we een slangenbezweerder, verschillende  muzikanten en kun je naar 2 liedjes luisteren!

Dit boek van Ravensburger TipToi staat weer vol met kennis! Onze dochter kan er de komende jaren in elk geval mee vooruit en wij leren stiekem mee!

TipToi mijn grote Wereldatlas lijkt misschien een duur cadeau, maar stiekem is het ook een leuke manier om Aardrijkskunde en Geschiedenis te leren over de hele wereld!

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

C

Friday 24th of February 2023

waar kun je de wereldkaart downloaden ?

ellen

Saturday 25th of February 2023

Op de site van ravensburger staan alle mediabestanden. veel plezier!

Mirian

Thursday 3rd of December 2020

Dag Ellen,

Thanks for this great post about the tip-tio werelatlas. Can I ask you, do you know what's the difference between having this book or having the Wereldbol? I'm doubting which one I should buy. The globus it's more appealing form a physical point of view, but I don't know if the content is the same as in the book?

Do children need to know how to read to be able to play with this? My son is 4,5 years old but he's very curious and already talks (and asks many questions) about countries, etc... so I thought this would be a great present, but of course he can't read yet!

Thanks a lot for your help! Mirian (sorry my Dutch is not good enough to write, but I understand it wel)

ellen

Thursday 3rd of December 2020

Hi Mirian, i dont'have the globe, so i can't speak for that. With the book comes a map which is nice. And i think the book is duurzamer dan the globe ivm stevigheid. ;-) Veel plezier met geven

Els

Monday 20th of November 2017

Mijn zoon zag hem al op de reclame en riep heel hard die wil ik haha. Ik ga er nog even over nadenken hij is wel iets buiten ons budget helaas

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.