Skip to Content

Tiptoi stift en Dierenset Boerderij – een educatieve set voor kleuters

TipToi is bij ons in huis al jaren favoriet. De TipToi Dierenset Boerderij was de eerste set die dochter kreeg en waar fanatiek mee werd gespeeld. Niet zo gek, want er zit een koe bij en laat ze daar nu heel veel over hebben willen leren omdat haar oupa en omi vroeger koeien hebben gehad!

Afgelopen dinsdag waren mijn schoonouders een paar uur aan het oppassen en toen Omi aan haar vroeg wat wil je doen? Kwam er bijna gillend uit: “Samen met Oupa koetjes kijken!” Oupa op zijn beurt vind dat natuurlijk geweldig en probeert haar al van alles te leren. Zo lief om te zien en horen!

startersset boerderij
TipToi Dierenset Boerderij

Uiteraard is de roodbont koe aan een strenge blik onderworpen en is een goede koe bevonden. Niet een Red Hollstein Koe, maar een Fleckvieh is het. Sja je zou het maar extra willen weten toch 🙂

TipToi Dierenset Boerderij

TipToi is het interactieve leersysteem van Ravensburger. Met behulp van de Tiptoi kunnen alle producten die het tiptoi® logo dragen gebruikt worden. Het assortiment bestaat uit boeken, spellen en puzzels met de belangrijkste leer- en kennisthema’s voor kinderen van 4 -10 jaar. Voor elk product zijn op het internet de bijbehorende audiobestanden gratis beschikbaar. Wat super handig is dat op de stift meer producten gelijktijdig kunnen worden opgeslagen. In deze blog de review over de TipToi Dierenset Boerderij.

TipToi Boerderij

Tiptoi maakt gebruik van vier belevingsniveaus Ontdekken, Weten, Vertellen en Spelen. Voor kinderen ontstaat een geheel nieuwe wereld waarin dieren, boeken, puzzels tot leven komen.

Stiekem doet het mij denken aan iets wat ik vroeger als tiener had. Iets met techno ik weet de naam niet meer precies. Dan kon je dingen met elkaar verbinden en zodoende leerde je heel veel.

Tiptoi Boerderij

Zoals gezegd vind ik het leuk om dochter veel kennis bij te brengen van de boerderij, maar zelf weet ik natuurlijk lang niet zoveel omdat ik in de stad ben opgegroeid. Stiekem is de TipToi Dierenset Boerderij dus niet van 4 tot 7 jaar, maar ook voor oudere leeftijden nog erg leuk.

De boerderij is snel in elkaar gezet en kan helemaal plat weer worden opgeborgen in de doos.

TipToi Boerderij
TipToi Dierenset Boerderij
TipToi Boerderij

Op deze boerderij is de familie Vrolijk druk bezig. De dieren moeten worden verzorgd, de stal uitgemest, de machines gerepareerd en de oogst moet binnen worden gehaald. Door middel van de TipToi stift kun je allemaal opdrachten uitvoeren om de dieren eten te geven, of te verzorgen bijvoorbeeld.

TipToi Dierenset Boerderij
TipToi Dierenset Boerderij

Hiermee gebruik je echt de hele TipToi Dierenset Boerderij en moet je er van alle kanten bij. Op de grote tafel kan dan soms wat onhandig zijn, dus handig als de boerderij op de grond of op een kleine tafel staat zodat je er goed omheen bij kan. Een gastkindje van bijna 4 heeft zich ruim een uur zoet vermaakt met de dierenset!

Door middel van de audiobestanden die je kunt downloaden zijn er allemaal opdrachten te vervullen en kun je spelletjes spelen. Zeker voor de wat oudere kinderen is dit erg leuk. Jonge kinderen hebben genoeg aan de informatie die de dieren en producten en alles wat maar aanklikbaar is. Bij de dierenset worden 3 dieren meegeleverd. Koe Luisa, veulen Junior en varken Finn.

TipToi Dierenset Boerderij

Talrijke spelmogelijkheden

De TipToi Dierenset Boerderijbiedt dus echt talrijke spelmogelijkheden, geluiden, kennis, verhalen en spellen en de kennis en creativiteit van kinderen wordt goed geprikkeld en vergroot.

TipToi

Vaak geven wij gewoon los de dieren, wat producten en het separate besturingspaneel waar ze eindeloos mee kan spelen. Dus ook voor kinderen vanaf 2,5 ( als ze goed met klein speelgoed omgaan en al wat technisch zijn) is het al erg leuk om mee te spelen.

En wat erg handig is is dat de stift nadat je hem een tijdje niet hebt gebruikt zichzelf uitschakeld. Scheelt weer batterijen!

Inhoud: tiptoi® speelfiguren, koe, veulen en big. Spelondergrond, stal met tussenbodem en grote poort, voedertrog met voerderkaartjes, stal voor kleine dieren, zes hek-delen en opzetters, strobalen-kaartjes en mesthopen.

tiptoi® stift is niet bijgesloten, deze dient apart aangeschaft te worden bij de TipToi Dierenset Boerderij!

bekijk ook onze andere reviews van tiptoi:

prentenboek bij ons thuis

mijn grote wereldatalas

wij leren engels

op de boerderij

eerste letters leren

geluiden prentenboek nijntje

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.