Op Safari met de Little People – een beestachtige speelgoedlijn

Vandaag was de feestelijke opening van de Little People maand in Safaripark Beekse Bergen en wij waren daarbij aanwezig. Omdat er vandaag een feestelijke opening was mochten kinderen verkleed komen als hun favoriete dierentuin dier. Er was een heuze fotowedstrijd! Voor dochterlief hadden wij toevallig al een leuk zebrapak liggen en een masker had ik de vorige keer in Blijdorp meegenomen. Nadat ze ietwat onwennig door het masker op de foto was geweest liepen wij naar onze bushalte voor de speciale Little People Safari.

Dierenvriendjes

Little People Safari
Little People Safari
Little People Safari

Wij namen plaats in de allereerste Little People Safaribus om op zoek te gaan naar alle dierenvriendjes die te vinden zijn. Wat heel leuk was dat van bijna elk dier die wij bezochten de gids iets mee had om aan de kinderen en ouders te laten zien.

Little People Safari
Little People Safari
Little People Safari

Van de struisvogel had de gids een stuk eischil mee om te laten zien en voelen, van de neushoorn een uitwerpsel, van de kameel wat dreadlock haar, van de tijger een nagel en van de giraffe een stuk van de hoef. Ook zagen wij natuurlijk nog het nijlpaard en de olifanten tijdens de speciale Little People Safari tour.

De Little People safaribussen rijden de gehele week door het park. De bus vertrekt van maandag tot vrijdag om 10:30 uur en in het weekend om 10:30 uur, 12:00 uur, 14:00 uur en 15:30 uur. Vergeet niet om vooraf een plekje in de Little People safaritour te reserveren via rondleidingen@beeksebergen.nl

De olifanten waren tevens het einde van de tour en vanaf hier liepen wij langs de giraffen, zebra’s en de apen terug naar de ingang van het park.

Nieuw Little People Speelgoed

In het Safari restaurant kon er namelijk gespeeld worden met het nieuwste Little People speelgoed en werden de kinderen geschminkt. Ons kleine zebrameisje werd omgetoverd tot prinsesje! Hup snel dat warme zebrapak uit want het was 19-20 graden buiten! Vast de warmste 7 november ooit!

Little People Zoo
Little People Zoo
Little People Zoo

Ze heeft daarna erg lang tevreden met het nieuwe speelgoed van de Little People Zoo collectie gespeeld. Het nijlpaard en de giraffe uit de grote dierenset kunnen bewegen en maken levensechte geluiden. Met de Grote Dieren Dierentuin speelset kunnen de Little People fans elke dag naar de dierentuin. Een ideaal cadeau voor de feestdagen!

zoo

Safaripark Beekse Bergen

Naast dat wij voor de Little People kwamen, waren de dieren en het park natuurlijk minstens zo leuk! Omdat wij toch wel erg snel met de bus door de safari heenreden, hebben wij deze met de auto nog even rustig over gedaan. Dochterlief genoot volop en vond het prachtig dat wij zo dichtbij alle dieren kwamen. Dat de kamelen en giraffen tussen alle auto’s doorliepen en de auto’s aan het likken waren en gewoon voor de auto bleven staan zorgde voor dolle pret.

wildsafari
wildsafari

De boot en de roofvogelshow zijn er niet i.v.m. het winterseizoen maar daar hadden wij toch geen tijd voor gehad. Van 10 tot 4 uur zijn wij druk geweest met safari’s en spelen in het restaurant en een klein deel van de wandelsafari. Ook moest er natuurlijk even gespeeld worden in de vele speeltuinen van deze wild life dierentuin.

Wat wij erg leuk vonden aan deze dierentuin is dat werkelijk alles Afrika uitstraalt. Overal lees je de Zuid-Afrikaanse teksten die voor ons vrij bekend zijn en makkelijk te lezen. Manlief zijn oom en tante en neef met vrouw en kinderen wonen namelijk in Zuid -Afrika en hij is daar een keer geweest. Voor ons staat het nog steeds als huwelijksreis op de planning, maar dat is eerst even flink sparen.

The Big Five

Ik had nog nooit gehoord van The Big Five. Dit zijn 5 diersoorten die te voet het lastigst te bejagen zijn door de mens. De kafferbuffel,  de leeuw, de Afrikaanse olifant, de neushoorn en het luipaard behoren tot The Big Five.

thebigfive

Voor kinderen

Deze dierentuin is voor kinderen een echte must. Zij kunnen hier zoveel beleven. Er zijn veel speeltuinen en aan het begin, midden en bovenkant van het park zijn eetgelegenheden en toiletten. Van een bootsafari, wandelsafari, bussafari/autosafari, naar roofvogelshow er is van alles te doen en te zien. Trek voor deze dierentuin echt een volle dag uit want die heb je nodig.

Ik raad hierbij nog aan om de autosafari zo vroeg mogelijk te doen, omdat aan het einde van de dag het drukker is en je door de dieren die nieuwsgierig zijn zoals de kamelen en giraffen je soms lang in de file kan staan.

wildsafari

Score

Voor mij krijgt dit park een dikke 9 als score. Het enigste minpuntje vond ik dat de bootsafari nu al niet meer vaarde en dat er niet een vervanging is voor de roofvogelshow. Ik vind een show altijd iets magisch hebben.

De website is duidelijk en overzichtelijk, genoeg horeca en speeltoestellen en het park is netjes en opgeruimd en het personeel is zeer vriendelijk.

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.