Skip to Content

Winterfair Garderen in Dickensstijl – een historisch dagje uit

Engeland 1850, Charles Dickens de bekende schrijver uit Engeland van onder andere David Copperfield, A Christmas Carol en Oliver Twist. Dit jaar kun je terug in de tijd op de Winterfair in Dickensstijl in Garderen. Samen met man en dochter bezochten wij dit prachtige sprookjesdecor.

Garderen! Terug in de tijd op de Winterfair in Dickensstijl!

En of wij teruggingen in de tijd. Overal op de winterfair liepen personages rond uit de boeken van Charles Dickens en zelfs de mensen achter de kramen waren gekleed in Dickens- stijl. Er was een prachtig dameskoor en er liepen mannen met echte ouderwetse muziekinstrumenten rond. Dochterlief vond het allemaal prachtig en bleef enthousiast luisteren naar de muziek.

winterfair garderen
winterfair garderen

Ook kon je kijken naar oude ambachten, ik had wel echt medelijden met de dame die in de kou de was stond te doen. Lang leve de wasmachine!!

oude ambacht garderen

Kramen

Er waren maar liefst meer dan 70 gezellige kramen met mooie producten. Zowel buiten als binnen was er van alles te beleven op de winterfair Garderen. Mocht het nou heel koud zijn kun je buiten op het plein in elk geval opwarmen bij de kachels of de sauna kraam.

winterfair garderen
winterfair garderen
winterfair garderen

Wij hebben echt heel veel variërende kramen gezien. Van een boekenstand tot sieraden, eten & drinken, speelgoed, oude ambachten en nog veel meer.

beeldentuin garderen

Beeldentuin

De donkere dagen voor Kerst spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. Buiten gebeurt er werkelijk van alles. En… vanaf het terrein van de winterfair loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen.

winterfair garderen

Voor ons was dit niet nodig want dochterlief vermaakte zich al prima met de geiten, varkens, kippen en konijnen die buiten rondlopen. Zodra ze ergens muziek hoorde wilde zij daar ook naartoe en ze keek haar ogen uit naar alle mensen. Maar wil je er een compleet dagje uit van maken dan is het zeker leuk om nog even een lekkere wandeling door de natuur te maken.

beeldentuin garderen
beeldentuin garderen
beeldentuin garderen

Ook waren er zeer veel beelden die zij en wij aan het bewonderen waren. Met uiteraard als favorieten de koeien en paarden.

winterfair garderen
winterfair garderen

Binnen bij de winterfair Garderen

Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want daar is volop te zien en te doen. Als je binnen komt in de eerste hal zijn er prachtige wandtekeningen en gezellige hoekjes. Er zijn veel kramen voor de winterfair, maar ook echte winkeltjes waar je volop kunt shoppen.

winterfair garderen
winterfair garderen
winterfair garderen

Ook is er een expositieruimte bij de winterfair waar je de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Nederland, op ware grootte kunt bewonderen en prachtige schilderijen van het koningshuis. Ook ‘de Aardappeleters’, van Vincent Van Gogh kun je hier bewonderen. Niet op doek, maar groots uit zand en volledig in 3D. Nog meer zandbeelden vind je in een gezellig hofje met allemaal winkeltjes. Kijk door de etalages en zie hoe het er vroeger aan toe ging.

zandbeelden garderen
zandbeelden garderen
zandbeelden garderen
zandbeelden garderen
zandbeelden garderen

Nog een paar tips:

  • Kom op tijd zodat je een plekje dichtbij hebt om te parkeren
  • Neem de tijd in de twee horeca gelegenheden. Er is niet veel zitplek dus mijn advies is om eerst een plekje te veroveren en dan je eten te gaan halen/bestellen.
  • Neem voldoende cashgeld mee. Je zit namelijk echt in de middle of nowhere qua telefonie en 3Gnetwerk en daar hebben de pinautomaten ook last van en die doen het dus niet bij iedere kraam. Het is overigens wel lekker stil op je telefoon want je hebt totaal geen bereik!

Prijs & openingstijden

  • Waar: Beeldentuin Garderen, Hooiweg Garderen ( voor navigatiesysteem)
  • Prijs: t/m 12 jaar gratis. €6,50 per persoon.
  • Parkeren: Gratis
  • Tijden: 10.00 – 21:00 op zaterdag tot 17:00

www.winterfairgarderen.nl

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bianca

Thursday 17th of December 2015

Wat leuk om me zelf (wasvrouw) en onze obby (pyrografie) terug tezien op dit blog Pyrografie doe ik samen met naomi onze autistische dochter Zo zitten we regelmatig samen aan tafel om de leukste dingen temaken Wat betreft de Winterfair in de beeldentuin dat is zo ontzettend leuk en zo mooie en fijne sfeer die je bijna nergens tegenkomt Echt een aanrader voor volgend jaar Groetjes Bianca Ps wasvrouw vind ik ontzettend leuk en er zitten heel wat lagen kleding onder mijn rok en trui hoor

Wim van Doggenaar

Saturday 12th of December 2015

Ik heb een stand bij de winterfair in garderen. Er is geen enkele organisatie die kan tippen aan wat de Beeldentuin doet. Ik denk dat ik voor 95 % van de standhouders spreek als ik zeg wat ik voel: Warm nest Familie gevoel Dank voor de goede zorgen nooit teveel gevraagd mits redelijk Organisatie die altijd klaar staat Elk jaar weer kijk ik ernaar uit, zo bijzonder, zo leuk Het aantal bezoekers loopt ieder jaar op, en dat komt door de geweldige sfeer Hopelijk gaat dit ook voor de Beeldentuin nog jaren door.

Vriendelijke en warme groet Wim van Doggenaar

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.