Winterfair Garderen in Dickensstijl

Engeland 1850, Charles Dickens de bekende schrijver uit Engeland van onder andere David Copperfield, A Christmas Carol en Oliver Twist. Dit jaar kun je terug in de tijd op de Winterfair in Dickensstijl in Garderen. Samen met man en dochter bezochten wij dit prachtige sprookjesdecor.

Garderen! Terug in de tijd op de Winterfair in Dickensstijl!

En of wij teruggingen in de tijd. Overal liepen personages rond uit de boeken van Charles Dickens en zelfs de mensen achter de kramen waren gekleed in Dickens- stijl. Er was een prachtig dameskoor en er liepen mannen met echte ouderwetse muziekinstrumenten rond. Dochterlief vond het allemaal prachtig en bleef enthousiast luisteren naar de muziek.

dameskoor winterfairwinterfair garderen

winterfair garderenwinterfair garderen

Ook kon je kijken naar oude ambachten, ik had wel echt medelijden met de dame die in de kou de was stond te doen. Lang leve de wasmachine!!

oude ambacht garderen

Kramen

Er waren maar liefst meer dan 70 gezellige kramen met mooie producten. Zowel buiten als binnen was er van alles te beleven. Mocht het nou heel koud zijn kun je buiten op het plein in elk geval opwarmen bij de kachels of de sauna kraam.

winterfair garderenwinterfair garderenwinterfair garderen

Wij hebben echt heel veel variërende kramen gezien. Van een boekenstand tot sieraden, eten & drinken, speelgoed, oude ambachten en nog veel meer. Zelf hebben wij ruim een uur bij de kraam van Paradijshof gestaan. paradijshof winterfair

Wij kregen met veel enthousiasme en kennis uitleg over de verschillende curry’s en chutneys die zelf worden gemaakt. Van over heel de wereld worden de heerlijkste producten geïmporteerd en wij waren diep onder de indruk van de heerlijke smaken en diversiteit van hun producten. Hun website is onder constructie, maar volgend jaar zal ik hier zeker nog eens over bloggen. Uiteraard namen wij ook wat Curry’s en chutney mee. Daar vertel ik dit weekend meer over als ik een recept heb gemaakt ermee.

beeldentuin garderen

Beeldentuin

De donkere dagen voor Kerst spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. Buiten gebeurt er werkelijk van alles. En… vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen.

winterfair garderen

Voor ons was dit niet nodig want dochterlief vermaakte zich al prima met de geiten, varkens, kippen en konijnen die buiten rondlopen. Zodra ze ergens muziek hoorde wilde zij daar ook naartoe en ze keek haar ogen uit naar alle mensen. Maar wil je er een compleet dagje uit van maken dan is het zeker leuk om nog even een lekkere wandeling door de natuur te maken.

beeldentuin garderenbeeldentuin garderenbeeldentuin garderen

Ook waren er zeer veel beelden die zij en wij aan het bewonderen waren. Met uiteraard als favorieten de koeien en paarden.

winterfair garderen winterfair garderen

Binnen

Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want daar is volop te zien en te doen. Als je binnen komt in de eerste hal zijn er prachtige wandtekeningen en gezellige hoekjes. Er zijn veel kramen voor de fair, maar ook echte winkeltjes waar je volop kunt shoppen.

winterfair garderen winterfair garderen winterfair garderen

Ook is er een expositieruimte waar je de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Nederland, op ware grootte kunt bewonderen en prachtige schilderijen van het koningshuis. Ook ‘de Aardappeleters’, van Vincent Van Gogh kun je hier bewonderen. Niet op doek, maar groots uit zand en volledig in 3D. Nog meer zandbeelden vind je in een gezellig hofje met allemaal winkeltjes. Kijk door de etalages en zie hoe het er vroeger aan toe ging.

zandbeelden garderenzandbeelden garderenzandbeelden garderenzandbeelden garderenzandbeelden garderen

Nog een paar tips:

  • Kom op tijd zodat je een plekje dichtbij hebt om te parkeren
  • Neem de tijd in de twee horeca gelegenheden. Er is niet veel zitplek dus mijn advies is om eerst een plekje te veroveren en dan je eten te gaan halen/bestellen.
  • Neem voldoende cashgeld mee. Je zit namelijk echt in de middle of nowhere qua telefonie en 3Gnetwerk en daar hebben de pinautomaten ook last van en die doen het dus niet bij iedere kraam. Het is overigens wel lekker stil op je telefoon want je hebt totaal geen bereik!

Prijs & openingstijden

  • Wanneer: 3, 4, 5 december en 9, 10, 11 en 12 december
  • Waar: Beeldentuin Garderen, Hooiweg Garderen ( voor navigatiesysteem)
  • Prijs: t/m 12 jaar gratis. €6,50 per persoon.
  • Parkeren: Gratis
  • Tijden: 10.00 – 21:00 op zaterdag tot 17:00

www.winterfairgarderen.nl

Disclaimer